KADRY POLSKIE-prosze o opinie (oszusci czy nie) z góry dziek |
Autor |
Wiadomość |
grzesbrody
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 5:14 am
|
|
|
sa kancelarie ktore biora mniej za rozliczenie i i kasa wplywa na twoje konto. |
|
|
|
|
madryposzkodzie
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 8:13 pm
|
|
|
witam,
osobiscie nie pracuje w kadrach ale na mojej budowie jest kilkanascie osob z kadr, z tego co mowia maja 11,5 euro na reke pierwszy monter rusztowan, mieszkanie i paliwo za darmo , placa za samochod 15 euro, oprocz kierowcow, na razie chlopaka kasa sie zgadza, na 16 osob ktore sa u nas monterami rusztowan tylko jeden jest monterem, reszta to przypadkowi ludzie ktorzy nie mieli nic wspolnego z praca na rusztowaniach, z ich opowiadan wynika ze testy ktore sa przeprowadzane przez kadry to fikcja, niektorzy nawet zalatwili sobie posade 1 montera dajac lapowke , gosciowi ktory egzaminuje w polsce, z tego co wiem na innych budowach kierownicy rowniez nie sa zadowoleni z ludzi z kadr na 10 trafia sie 1, 2 monterow |
|
|
|
|
Adamsky010
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 1:10 pm witam wszystkich
|
|
|
kadry he he gruby bobi (holender właściciel) jest nawet oki ale za dużo tam polaków ja niedawno ich opuściłem ta firma to jeden wielki przekręt,począwszy od oszustw na godz,podatku, no i oczywiście kartki za sprzątanie,taka przyjemność to ok.250euro przeważnie na 4 osoby,co do kasy to walą w rogi wszystkich BEZ WYJĄTKU zawsze jest jakieś dziwne odliczenie na pasku bóg wie skąd he he co do sprzetu jaki dają to lepiej zabrać własne buty rob. bo te od nich sie wam po tyg. rozsypią i to dosłownie he he...Na koniec dodam tylko SAMOBUJCY DO KADR HE HE |
|
|
|
|
MK2010
Poczatkujacy

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 1:33 pm kadry polskie
|
|
|
Nie wiem dlaczego , ale moje posty zostały skasowane.
Otóż w tym roku zarobki poszły strasznie w dól.
W ciągu trzech miesięcy to jest około 500-700 euro mniej .
Normalnie każda szanująca się firma w nowym roku powinna dać podwyżkę swojemu pracownikowi , ale nie są to na pewno KADRY POLSKIE |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 3:39 pm Re: kadry polskie
|
|
|
MK2010 napisał/a: | Nie wiem dlaczego , ale moje posty zostały skasowane.
|
w linku ,wszystkie posty ,ktore umiesciles do tej pory na forum
http://www.niedziela.nl/f...h_author=MK2010 |
|
|
|
|
maxymilian
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 4:08 pm Kadry Polskie
|
|
|
Podobno jak wypłata niebędzie zgodna z poprzednimi warunkami to w przyszłym tygodniu ma sie zwolnić 60 osób.
Niech sie zastanowią co zrobić żeby sie nie obudzić z ręką w nocniku:) |
_________________ krzysztof |
|
|
|
|
MK2010
Poczatkujacy

|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 8:30 pm kadry cd
|
|
|
Ja już odszedłem , a wraz ze mną 6 osób . Jedno jest pewne jeżeli raz się tak wydarzyło , to znaczy , że może się znowu powtórzyć taka sytuacja jeszcze raz. |
|
|
|
|
Gryzomir
Gaduła

|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 10:44 pm Re: witam wszystkich
|
|
|
Adamsky010 napisał/a: | kadry he he gruby bobi (holender właściciel) jest nawet oki ale za dużo tam polaków ja niedawno ich opuściłem ta firma to jeden wielki przekręt,począwszy od oszustw na godz,podatku, no i oczywiście kartki za sprzątanie,taka przyjemność to ok.250euro przeważnie na 4 osoby,co do kasy to walą w rogi wszystkich BEZ WYJĄTKU zawsze jest jakieś dziwne odliczenie na pasku bóg wie skąd he he co do sprzetu jaki dają to lepiej zabrać własne buty rob. bo te od nich sie wam po tyg. rozsypią i to dosłownie he he...Na koniec dodam tylko SAMOBUJCY DO KADR HE HE |
Bede powtarzal to do znudzenia. Jesli uwazacie ze was naciagaja to zlozcie skarge do 0800 270 00 00 Holenderska Panstwowa Inspekcja Pracy albo SNCU pod 0800 7008. Pod oboma numerami mozna skladac skargi po polsku. Najpierw jedna babka gada po holendersku a jak odczekacie to druga bedzie gadala po polsku i wtedy mozna zlozyc skarge. |
|
|
|
|
maxymilian
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 11:59 pm
|
|
|
Z tym sprzątaniem to sie nie dziwie bo można sie porzygać przy niektórych brudasach.
Ja kiedyś na pewnej chacie wytrzymałam tylko jeden dzień w między czasie sie porzygałem .Syf kiła .
Szkoda że nam rodacy taką opinie robią. |
_________________ krzysztof |
|
|
|
|
MK2010
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 9:44 pm kadry cd
|
|
|
Ech.. Kadry kadry
No i stało się zwolniliśmy się , ba .. nawet uwolniliśmy się od Kadr , Ale nasz kochany <<cenzura>> podłożył nam minę na koniec.
kadry " dowaliły" nam jakieś kary po 100 euro , a naszemu koledze przyszłą kara za mandaty z okresu , kiedy już byliśmy wszyscy w Polsce.
A pamiętam jak jeszcze się <<cenzura>> odgrażał , że nie ujdzie nam to na sucho ( to ze się zwalniamy) , czyżby to robili w akcie desperacji ??
Nawet nie potrafią się pożegnać z honorem
No to cóż lecimy z tematem :
na początek inspekcja pracy
sprawa sądowa , za wyłudzenie pieniędzy za mandaty
no i trzeba by sprawdzić jakie składki dokładnie były odprowadzane do ZUS-u .
CDN... |
Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Śro Mar 16, 2011 1:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
iwen3
Poczatkujacy iwen3
|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 9:16 pm
|
|
|
Whistler napisał/a: | Kadry Polskie - mimi1982 , fajnie , że jesteś zadowolona z ich usług, szkoda jedynie , że nie podzielam Twojego.
Nie pracowałem w tej firmie , lecz sie rozliczyłem za rok 2008
Ok i teraz od poczatku:
Rozliczyłem się na przełomie marzec/kwiecień 2009, podpisałem umowę odnośnie tego rozliczenia, zapłaciłem z góry za rozliczenie 100pln - tanio.
Umowę dopisywałem w katowicach, wiec jakiś czas później zadzwoniłem do Katowic by się zapytać na jakim etapie jest moje rozliczenie. To był październik 2009, W oddziale w Katowicach nie udzielono mi odpowiedzi gdyż zajmuje sie tym opole. Zadzwoniłem wiec do opola i tu też nie otrzymałem zadowalających mnie informacji - bo przecież umowa była podpisana w Katowicach!
Machnąłem reką, dezinformacja co prawda panuje lecz to jest sień kancelarii a pieniadze wcześniej , czy później otrzymam.
Minęło od października 2009 do września 2010 11 miesięcy, a dalej pieniążków nie widać , wiec pomyślałem , że trzeba ruszyć z tym tematem - wybrałem sie do oddziału w Katowicach na ul francuską. Po Kadrach Polskich nie zostało nawet śladu - lokal zagospodarowało doradztwo finansowe - zupełnie inna firma
Zadzwoniłem wiec do opola , osoba która odebrała stwierdziła, że "przelew znajduje sie na liście oczekujących"
Nie wiem jak długo na tej liście sie znajdował, nie zapytałem, lecz ta sama Pani powiedziała , że możliwe iż zostanie zrealizowany w nadchodzącym tygodniu !!!
Oburzyło mnie to , wiec zacząłem zadawać trudne pytania - otrzymałem numer telefonu do Pana Prezesa - obiecał sie zorientować w sytuacji i jesteśmy umówieni na piątek na rozmowę telefoniczną.
Nie jestem zadowolony szczerze mówiąc bo:
- bardzo długo czekam na pieniądze - obecnie jest to prawie 1,5 roku
- nie wiem jak długo posiadają moje pieniądze, choć w założeniu miały trafić na konto Kard Polskich a następnie zostać odrazu przesłane do mnie
- pieniądze znalazły się na koncie Kadr Polskich, a wiec potwierdzenie numeru konta musiało zostać wysłane na ich adres ( nie wyklucza, iż takie upoważnienie znalazło się na umowie ). Faktem jest, że każda poczta urzędową powinna trafiać bezpośrednio do osoby rozliczającej się, a nie kancelarii/biura rachunkowego.
- Dlaczego nie bezpośrednio na moje konto ? Spotkałem się z odpowiedzią, iż belasting przesyła tylko na konta holenderskie pieniążki. Zapytałem wiec jak to możliwe, że rok wcześniej dostałem bezpośrednio na co stwierdzono , że przepisy się zmieniły.
- wcześniejsze problemy udzieleniem jakiejkolwiek informacji, dzisiaj jednak nie miało już miejsca przepychanie do kolejnej osoby
- zwrot podatku - 125eur wydaje się być troszkę niski jak za 10 miesięcy pracy i dochód 10317eur ( to będę jeszcze weryfikował )
-
Zdecydowanie nie polecam !!! |
[ Dodano: Pon Lip 11, 2011 9:27 pm ]
Moi Drodzy!!! Mój mąż pracuje w MSB od 2008 roku. Oboje jesteśmy bardzo zadowoleni. Ja wraz z 4 dzieci mieszkam od roku w Grecji i żyję tu wyłącznie z pensji męża. Wydaje mi się, że 490 euro tygodniowo to nie jest zła pensja. Poza tym firma zapewnia tak doskonałe warunki swoim pracownikom, że znajomi, pracujący w innych krajach są poprostu w szoku!!!
Wygodny, duży dom, samochód służbowy, firma sama opłaca wszystkie rachunki...Żyć nie umierać. A co do nadgodzin to zwykła bzdura... Po przepracowaniu 8 godzin w sobotę, łączna tygodniówka wynosi ok. 680 euro. Nie wypisujcie więc bzdur!! Lepszej pracy nie znajdziecie!! jeśli jesteście innego zdania to wpadnijcie do grecji. Tu, bez znajomości greki nawet ulic nie będziecie mogli zamiatać. Pozdrawiam!!!! |
_________________ izabela wencel |
|
|
|
|
Alexxandra
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 51 Skąd: Hellevoetsluis
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 8:09 pm Kadry Polskie
|
|
|
Do iwen3:
Czy Ty pracowalas w ogole w Grecji? Znam troche osob, ktore tam pracuja od lat w rolnictwie bez znajomosci jezyka. To chyba lepsze nawet niz sprzatanie ulic. Chyba, ze chcesz tylko gadac zamiast sprzatac. To, ze Twojemu mezowi poszczescilo sie troche nie znaczy, ze wszyscy maja tak dobrze. Skoro zarabia takie pieniadze, to znaczy ze zleceniodawca placi agencji tak duzo, ze agencje stac jeszcze na taka wyplate dla Twojego meza (po odtraceniu jeszcze swojej ogromnej doli). |
|
|
|
|
|
|