Przesunięty przez: Gochna H Nie Mar 28, 2010 11:52 am |
jarograf |
Autor |
Wiadomość |
tomann
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 6:46 pm
|
|
|
Kochani, kazdy z nas moze sie za pomoca internetu rozliczyc. Sam to robilem wiec wiem , o czym mowie.Kazdego roku od 1 marca jest udostepniany na stronie belastingu program do rozliczen obcokrajowcow pracujacych w holandii, majacych nr sofi ale nigdy nie zameldowanych tutaj, dla osob ,ktore tylko czesc roku byly zameldowane jest formularz "M". Obcokrajowcy musza po zakonczeniu wypelniania rozliczenia podac swoj DigiCode, a rzeczywiscie DigiD jest tylko dla osob zamieszkalych tu i bedacych podatnikami.Jak ktos potrzebuje wiecej info prosze pisac lub dzwonic, 0619970710-Tomek |
|
|
|
|
skoviall
Poczatkujacy przedsiębiorca
Wiek: 38 Dołączył: 29 Gru 2009 Posty: 26 Skąd: Wrocław / Tilburg
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 6:59 pm
|
|
|
a czy rozłąkowe też mogę sobie sam tam obliczyc na tej stronce? |
|
|
|
|
tomann
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 7:15 pm
|
|
|
Nie, rozlakowe musi ci wyplacac pracodawca, jesli tego nie robi masz prawo zwrocic sie do belastingu o zwrot,ale na to masz chyba formularz Tc, nie jestem pewny wiec lepiej sprawdz. |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 9:53 pm
|
|
|
tomann, co ty kity ludziom wciskasz o rozlakowym , to jest znizka w opodatkowaniu tylko ktos sobie to ubzdural jak rozlakowe i tak sie przyjelo
a po drugie to nie jest miejsce na umieszcznie takich postow jak twoj , zamiesc go w dziale finanse lub jako ogloszenie w dziale ogloszen |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 11:26 am
|
|
|
tomann napisał/a: | ochani, kazdy z nas moze sie za pomoca internetu rozliczyc. Sam to robilem wiec wiem , o czym mowie.Kazdego roku od 1 marca jest udostepniany na stronie belastingu program do rozliczen obcokrajowcow pracujacych w holandii, majacych nr sofi ale nigdy nie zameldowanych tutaj, dla osob ,ktore tylko czesc roku byly zameldowane jest formularz "M". Obcokrajowcy musza po zakonczeniu wypelniania rozliczenia podac swoj DigiCode, a rzeczywiscie DigiD jest tylko dla osob zamieszkalych tu i bedacych podatnikami. |
I po co wprowadzasz ludzi w blad? Fakt, ktos kto nigdy nie byl zameldowany w Holandii moze rozliczyc sie droga elektroniczna (i do tego potrzebny jest podpis elektroniczny a nie Digid). Poza tym bycie zameldowanym w Holandii nie ma nic wspolego z byciem lub nie podatnikiem.
Co do rozlakowego to juz mavd mowila, bzdury piszesz. |
|
|
|
|
|