Przesunięty przez: Gochna H Pon Lip 12, 2010 6:40 pm |
Taka sytuacja skomplikowana |
Autor |
Wiadomość |
Olinka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 9:51 am
|
|
|
goorn, nie kazdemu psu na imie Amik-dziewczyna miala pecha w zyciu i tyle..no stalo sie, teraz musi sobie poradzic. Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem tylko wyciagnac pozytywne wnioski z sytuacji i udowodnic,ze sie potrafi..
Mam partnera holendra-mieszkamy razem, za pare miesiecy slub,musimy odczekac ondertrouw i szczerze powiem,ze nie oddam go w zamian za nikogo. Tu nie chodzi o to,ze holender jest BE i (..ocenzurowano..)tylko o to na kogo trafisz,bo wszedzie sa zli ludzie.
Po pierwsze umowic sie z socjalem i dowiedziec do czego mam prawo a do czego nie-tu mam na mysli zasilki, doplaty itp.
Po drugie "sciaganac "kogos z rodziny, np. chetna siostre ,ktora podjelaby prace i ktora dolozylaby sie do oplat za mieszkanie-bedzie lzej. Nie ma nikogo takiego w rodzinie-wynajac pokoj,tym samym zmniejsza sie oplaty..
Po trzecie jezyk-zglosic sie do gminy , wysla Cie na kurs jezykowy -jezyk to podstawa,bez tego ani rusz.
Po czwarte spakowac sie i wyjechac do PL,bo skoro nie masz ani ochoty ani sily tu zostac to po co sie martwic na zapas...mozna wyjechac i zapomniec .
Jezeli chcesz zostac to walcz dziewczyno o siebie. |
Ostatnio zmieniony przez Olinka Nie Lip 18, 2010 9:52 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Amissa
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Lip 2010 Posty: 195
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 7:00 pm
|
|
|
Mysle , ze powyzsze rady maja sens. Warto sprobowac dowiedziec sie co mozesz zdzialac w NL , a jezeli naprawde nie dasz rady- zawsze mozesz wrocic do Polski. Najwazniejsze zeby ta sytuacja calkiem cie nie zalamala- musisz walczyc o siebie, a o tym draniu nie myslec choc to trudne |
|
|
|
|
aga*
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
|