wizzair z eindhoven do warszawy |
Autor |
Wiadomość |
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 10:15 am
|
|
|
mario007, tu nie chodzi o strach przed lotem, tylko strach przed zgubieniem sie na lotnisku i nie dotarciem na czas na moj lot
jagodka, jeszcze nie zabookowalam biletu, ale mam taki zamiar w niedalekiej przyszlosci. Tylko nie z AMS, ale z Eindhoven, bo to WizzAir bedzie. W razie czego sie odezwe, kochana jestes :* |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 10:15 am
|
|
|
dokladnie jak mario powiedzial, latwiej jest dostac prawio jazdy na samochod niz na samolot wiec to naprawde dobrze wyselekcjonowana grupa ludzi.
czasami zdarza sie ze maszyna zawiedzie ale i tak sznase sa wieksze bo nikt ci na skrzyzowniu nie walnie czy rower pod kola wjedzie
a turbulencje to nic innego jak wiatr podwiejajacy miedzy chmurkami wiec i samolot podskakuje
[ Dodano: Pią Sie 20, 2010 10:23 am ]
edysia to lec z amsterdamu, ja te lotnisko juz dosc dobrze znam, chyba z 10 razy lecialam sama z corka a w Eindhoven nigdy nie bylam i nawet nie wiem jak tam dojechac
a zgubic si enie zgubisz, znasz holenderski oops niderlandzki wiec sie dogadasz, byle nie udawac wielkiego swiatowca co to wszytsko wie - po prostu szczerze powiedz ze nie wiesz co robic i prosisz o pomoc. po takim wyznaniu ludzie chetnie ci pomoga niz gdybys udawala ze sie nie boisz i wszystko wiesz
ja z dzieckiem i zawsze z oddaniem bagazu do bagazowni przychodze na lotnisko na 2 godziny przed odlotem, to jest nawet za duzo ale ja juz taka jestem ze wole byc wczesniej niz pozniej zwlaszcza po tym gdy mi raz bagaz zostal w amsterdami bo za pozno przyjechalysmy na lotnisko |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy Wiek: 40 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 2:54 pm
|
|
|
Eindhoven jest dosc male wiec trudno sie zgubic.
Co do odprawy online - wtedy nic nie placisz i musisz wydrukowac sobie karte pokladowa. Oplaca sie, bo wtedy mozesz byc na lotnisku godzine przed odlotem (nie m po co wczesniej bo i tak nie moglam przejsc przez security check), oddajesz bagaz i przez security check przechodzisz.
Podreczny bagaz - musi byc jedna sztuka o okreslonych wymiarach. Czyli jak masz laptopa w torbie to tylko to. Nie mozesz nawet malej torebki juz.
Duty free- poniewaz to przelot w obszarze Unii, to nie ma duty free. Sa sklepy, ale poniewaz nie ma cla pomiedzy krajamii Unii, to ceny moze minimalnie nizsze. Duty free masz tylko jak lecisz poza UE - i wtedy sa naprawde duzo tansze rzeczy (np. w Katowicach widziala, zubrowke ktora byla o ponad polowe tansza).
I nie martw sie, bedzie dobrze Ja tez sie pierwszy raz stresowalam tym wszystkim, ale nie ma czym. |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
|
|
|
|
Mathnl

|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 6:10 pm
|
|
|
Ainka napisał/a: | Duty free masz tylko jak lecisz poza UE - i wtedy sa naprawde duzo tansze rzeczy (np. w Katowicach widziala, zubrowke ktora byla o ponad polowe tansza). | To Katowice sa poza UE??? |
|
|
|
|
myholland
Nieśmiały użytkownik myholland
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 8:07 pm
|
|
|
Cytat: | Podreczny bagaz - musi byc jedna sztuka o okreslonych wymiarach. Czyli jak masz laptopa w torbie to tylko to. Nie mozesz nawet malej torebki juz. |
nie mogę miec jako bagazu podrecznego laptopa i torebki? |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 10:56 am
|
|
|
myholland napisał/a: | Cytat: | Podreczny bagaz - musi byc jedna sztuka o okreslonych wymiarach. Czyli jak masz laptopa w torbie to tylko to. Nie mozesz nawet malej torebki juz. |
To chyba wizzair tylko tak stryktyczne ma zasady bo ja ZAWSZE biore wiecej teorebek jako podreczny, jedna wielka i masa innych; mala torebka na dokumenty, torba z zabawkami do samolotu, torebka z jedzeniem i NIGDY nikt mi nie powiedzial ze powinnam to wyrzucic.
NAprawde sprawdz z Wizzairem czy oni jedynie jeden bagaz pozwalaja.
Byc moze tanie linie lotnicze naprawde tak srogo to przestrzegaja ale i ja przeciez latalam tanimi liniami easyjet i nigdy nie mialam problemu. Teraz najczesciej latam KLM i tak jak wczesniej napoisalam oprocz placeka ktory buiore ze soba mam mase innych torebek. |
|
|
|
|
Rauf
Gaduła
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 172 Skąd: Netherlands
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 11:13 am
|
|
|
Inaczej sie lata z dzieckiem a inaczej samemu, jak masz dziecko to oni wiecej oko przymykaja bo wiadomo ze dziecko trzeba czyms zajac w czasie lotu, ma jakas ulubiona ksiazeczke, gre itp, jakas przekaska i soczek, ostatnio jak lecialam wizerem to niezle ludzi trzepali kazali cisnac te torby podreczne do stojaka i jak ci nieweszla to masz jamer i musisz placic niektorzy to od dolu wsadzali byle by weszlo heh zalezy tez na kogo sie trafi ja ostatnio musialam wyrzucic kartonik soczku dla dziecka, dla 2 dzieci mialam 2 soczki, facet w katowicach stwierdzil ze 1 mi wystarczy tylko jak przetlumaczysz to dziecku, jedno trzyma soczek i drugie tez chce. masakra |
|
|
|
|
jagodka

|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 11:30 am
|
|
|
dla mnei w holandii nie pozwalaja wziasc picie przez bramki ale gdy raz zostawilam butelke z woda w wozku to nikt nie zauwazyl choc przez tasme przeszedl
ja juz nigdy wiecej nie biore za duzo picia ze soba a na lotnisku zawwze wylewam w toalecie jesli mam czas ewentualnie w koszach sa jakies puste butelki wiec przelaewam do nich bo przeciez nei bede lac wody do kosza |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy Wiek: 40 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 12:29 pm
|
|
|
jagodka napisał/a: | myholland napisał/a: | Cytat: | Podreczny bagaz - musi byc jedna sztuka o okreslonych wymiarach. Czyli jak masz laptopa w torbie to tylko to. Nie mozesz nawet malej torebki juz. |
To chyba wizzair tylko tak stryktyczne ma zasady bo ja ZAWSZE biore wiecej teorebek jako podreczny, jedna wielka i masa innych; mala torebka na dokumenty, torba z zabawkami do samolotu, torebka z jedzeniem i NIGDY nikt mi nie powiedzial ze powinnam to wyrzucic.
NAprawde sprawdz z Wizzairem czy oni jedynie jeden bagaz pozwalaja.
Byc moze tanie linie lotnicze naprawde tak srogo to przestrzegaja ale i ja przeciez latalam tanimi liniami easyjet i nigdy nie mialam problemu. Teraz najczesciej latam KLM i tak jak wczesniej napoisalam oprocz placeka ktory buiore ze soba mam mase innych torebek. |
Tak Wizz ma napisane na stronie wyraznie ze JEDNA SZTUKA (http://wizzair.com/useful_information/baggage/?language=PL). Ja zawsze z nimi latam i w kwietniu w Eindhoven przed security bylo sprawdzane czy jedna sztuka i ludzie musieli kombinowac co z tym fantem zrobic.
Mathnl napisał/a: | Ainka napisał/a: | Duty free masz tylko jak lecisz poza UE - i wtedy sa naprawde duzo tansze rzeczy (np. w Katowicach widziala, zubrowke ktora byla o ponad polowe tansza). | To Katowice sa poza UE??? |
katowice nie sa, ale patrzylam ile kosztuje zubrowka jakbys lecial na Ukraine. Bo sa 2 rozne ceny podane troche sie nieprecyzyjnie wyrazilam. |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
Ostatnio zmieniony przez Ainka Sob Sie 21, 2010 12:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
myholland
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 3:37 pm
|
|
|
czyli odpada laptop i torebka, muszę wybierać:(chyba ze schować laptopa do torby podróżnej ale nie wiadomo czy by przeżył
a jak to jest jak z tych nerwów nie bede mogła się z nimi porozumieć, czy oni wtedy pomagaja?duże jest w ogóle to lotnisko?
\
właśnie chciałam zarezerwować lot i wyszło mi drożej niż tydzień temu jak zaglądałam na stronkę , powiedzcie czy np jak mam podaną kwotę za przelot np 99 euro w dwie strony to czy w tej opłacie już jest wszystko czy bede musiała placc dodatkowo za bagaz rejestrowany na miejscu i za odprawę bo nie dam rady online sie odprawic, jeżeli tak to jaka to bedzie kwota mniej wiecej do tych 99 euro.
i jeszcze jedno podany jest wymiar bagazu podrecznego 50/20/40 rozumiem ze to wysokość grubosc i szerokosc??, czy naprawde to jest tak sprawdzane wymiarowo moja torebka jest duza, (jak plazowa):) |
Ostatnio zmieniony przez myholland Sob Sie 21, 2010 4:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
EdysiaK

|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 4:37 pm
|
|
|
myholland, jak zaczniesz wypelniac formularz ze swoimi danymi, to bedzie napisane, ze za bagaz w jedne strone musisz zaplacic ok.15e. |
|
|
|
|
myholland
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 4:53 pm
|
|
|
Cytat: | EdysiaK
myholland, jak zaczniesz wypelniac formularz ze swoimi danymi, to bedzie napisane, ze za bagaz w jedne strone musisz zaplacic ok.15e. |
ale ja rezerwuje w dwie strony czyli mam doliczyc do tych 99 euro 30 euro? a jak a opłatami za odprawe i doczytałam w cenniku cos takiego ze opłata z abagaz na lotnisku 136 zł i opłata za bagaż przy wyjśćiu do samolotu 272 zł, co tzn bo ja juz tego nie rozumiem ile jest tych opłat, czy moze ktos mi podac wszytskie opłaty dodatkowe do tego mojego biletu za 99 euro w dwie strony bo juz sama nie wiem cz mi sie to opłaci, dziekuje za pomoc. |
|
|
|
|
EdysiaK

|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 8:21 pm
|
|
|
tak mniej wiecej 30e, nie wiem dokladnie ile kosztuje, ale okolo 30e.
mozesz tez sobie wykupic rozne ubezpieczenia, wiec cena bedzie rozna w zaleznosci od tego, co sobie zazyczysz. |
|
|
|
|
henry
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 9:05 am
|
|
|
myholland napisał/a: | czyli odpada laptop i torebka, muszę wybierać:(chyba ze schować laptopa do torby podróżnej ale nie wiadomo czy by przeżył
a jak to jest jak z tych nerwów nie bede mogła się z nimi porozumieć, czy oni wtedy pomagaja?duże jest w ogóle to lotnisko?
\
właśnie chciałam zarezerwować lot i wyszło mi drożej niż tydzień temu jak zaglądałam na stronkę , powiedzcie czy np jak mam podaną kwotę za przelot np 99 euro w dwie strony to czy w tej opłacie już jest wszystko czy bede musiała placc dodatkowo za bagaz rejestrowany na miejscu i za odprawę bo nie dam rady online sie odprawic, jeżeli tak to jaka to bedzie kwota mniej wiecej do tych 99 euro.
i jeszcze jedno podany jest wymiar bagazu podrecznego 50/20/40 rozumiem ze to wysokość grubosc i szerokosc??, czy naprawde to jest tak sprawdzane wymiarowo moja torebka jest duza, (jak plazowa):) |
sprawdzaj codziennnie, rozne ceny maja,pozniej nie znaczy drozej, trafia sie odwrotnie
autor tematu ma na tyle dobrze ze leci stad bo jest latwiej, w warszawie to dopiero maja balagan i szczatkowe informacje gdzie co i jak w porownaniu tutaj,
najlepsza odprawa online, 10euro w kieszeni,co doopozniein rzadko ale zdarzaja sie
i wiem cos o tym bo czekalem na drugi samolot 5 godzin(masakra)
a tak pozatym bardzo ladnie sprawnie
tylko zastanawia mnie jedno,moze ktos wie, jak lece w dwie strony i potrzebuje jedynie dodatkowy bagaz wziasc w drodze powrotnej to czy da sie wykupic bagaz jedynie na powrot |
|
|
|
|
Rauf
Gaduła
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 172 Skąd: Netherlands
|
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 10:53 am
|
|
|
Cytat: | tylko zastanawia mnie jedno,moze ktos wie, jak lece w dwie strony i potrzebuje jedynie dodatkowy bagaz wziasc w drodze powrotnej to czy da sie wykupic bagaz jedynie na powrot |
da sie dzwonisz na biuro obslugi klienta i mowisz co i jak i masz rezerwacje jak ta lala placisz tez karta przez tel lub przelewem na podane konto |
|
|
|
|
|