Kosz na śmieci |
Autor |
Wiadomość |
olek1063
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 29, 2012 8:17 pm
|
|
|
Super! Dzięki!
Cytat: | Voor kleinere metalen voorwerpen zoals drankblikjes, conserven, verfblikken en spuitbussen is gescheiden inzameling geen goede optie. De afvalverbrandingsinstallaties scheiden het metaal namelijk uit het afval; daarna gaat het als grondstof naar de hoogovens. |
Z tego wynika, że małe metalowe rzeczy do śmieci ogólnych (puszki, aerozole itd.), a oni sobie to rozdzielą tak? |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 2:02 pm
|
|
|
Czy jak chce dodatkowy (drugi) kontener to moge go po prostu kupic czy musze zglaszac to w Gemeente? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 5:39 pm
|
|
|
stroopwafel,
takich rzeczy nie zalatwisz bez zgody gemeente, bo jest to zwiazane z dodatkowa oplata ( i to wcale nie mala) za wywoz smieci
bardzo przepraszam, ale jestes w Holandii juz jakis czas ,a dalej zadajesz pytania jak ktos kto mieszka tu od wczoraj |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
BMJ
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 5:48 pm
|
|
|
kolejny raz ,post w calosci edytowany
po co edytujesz tresc tego co tu umiescilam juz wczesniej , do czego ma posluzyc taki wykropkowany post |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Mar 04, 2012 11:01 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 5:52 pm
|
|
|
stroopwafel, U mnie w gminie są dwa rodzaje kontenerów "kliko". Mały dla gospodarstw jedno lub dwuosobowych i duży dla większych rodzin. Być może masz mały i możesz zmienić na większy ( nam zmienili sami gdy powiększyła nam się rodzina ). Opłata wzrosła o jakieś 30%. Załatwiałem kiedyś sąsiadowi drugi kliko to dostał pakiet dwóch ( dwa już miał na różne typy odpadów) i podwojono mu opłatę za wywóz śmieci. Po pół roku uznał,że bardziej opłaca się segregować odpadki... Ot mądry Polak jak po kieszeni dostanie. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
Ostatnio zmieniony przez YANNOSICK Nie Mar 04, 2012 5:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Athlon
Gaduła
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 6:10 pm
|
|
|
Ja place rocznie za extra rest-container 125,52 czyli nie jest tak drogo. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 7:18 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | stroopwafel,
takich rzeczy nie zalatwisz bez zgody gemeente, bo jest to zwiazane z dodatkowa oplata ( i to wcale nie mala) za wywoz smieci
bardzo przepraszam, ale jestes w Holandii juz jakis czas ,a dalej zadajesz pytania jak ktos kto mieszka tu od wczoraj |
Ok ale pierwszy raz wynajmuje caly dom gdzie wystawia sie kontenery. Poprzednio mieszkalem w blokach i smietniki byly na ulicy. |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 10:18 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | bardzo przepraszam, ale jestes w Holandii juz jakis czas ,a dalej zadajesz pytania jak ktos kto mieszka tu od wczoraj |
Czy ktoś kto tu mieszka "już jakiś czas" ma znać się na wszystkim? Troszkę luzu, po to sa fora by pytać. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
jaspa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2012 5:20 pm Re: Kosz na śmieci
|
|
|
osiek13 napisał/a: | Gdzie mozna kupic bądz dostac kosz na smieci?
Chodzi mi o taki zielony , duzy jaki maja przewaznie ludzie mieszkający na parterze .
Z góry dziekuje! |
Napisz w jakiej gminie mieszkasz, bo każda gmina ma inne rozwiązania dotyczące śmieci. Generalnie zapytaj się w gminie tam Ci powiedzą co i jak. |
|
|
|
|
nelli
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2012 6:55 pm
|
|
|
Chcialabym sie dowiedziec czegos apropos smieci.
Chodzi o zielony kontener. Wiem ze sluzy glownie na odpady organiczne, ale np w zeszlym roku w zimie wrzucalismy do niego norlmlne smieci i kontener zabierali. Po zimie zostawili kartke ze kontener jest na odpady organiczne, ale cala zime nie mieli z tym problemu. Czy w zimie wywozka wyglada inaczej? Czy po prostu nikt nie zajrzal co wyrzucamy? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2012 7:12 pm
|
|
|
nelli,
Cytat: | zostawili kartke ze kontener jest na odpady organiczne |
Kartka to ostrzezenie
jak zostawili kartke to znaczy, ze trzeba sie do tego zastosowac ,bo nie oproznia kosza |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 06, 2012 7:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fufu1979
Nieśmiały użytkownik Ello
Pomogła: 1 raz Wiek: 45 Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 72 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 8:02 pm Smieci.
|
|
|
Witam! Ja mam takie pytanko odnosnie kontenerow tj.czy kontenery sa po numerowane bo ktos podwedzil nam kontener no fakt akurat zielony i zostawil ze smieciami z workami ale nie ma z boku nalepki naszego adresu a i jest pomalowany sprajem nasz nie byl taki.Moze zlosliwosc nie wiem tyle ze chcialabym wiedziec jak to sprawdzic za nim zadzwonie do gemente aby sie nie zblaznic pytajac.Pozdrawiam. |
_________________ fatima |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 8:10 pm
|
|
|
Wydaje mi się, że powinny być ponumerowane. Moje kontenery mają naklejki z ulicą i numerem domu z boku. Sąsiedzi mają takie same, więc wychodzi na to ,że firma, która dostarczyła kontenery zrobiła tak na zlecenie gminy. |
|
|
|
|
vliender
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 11, 2012 10:38 pm
|
|
|
Oznaczenie kontenerow nr domu lezy w naszej gestii, wiec warto sobie nakleic najnormalniej w swiecie cyferki z nr domu na kazdy kontener i po klopocie. |
_________________ Na tym świecie jesteś, kim jesteś. Możesz być jednym z dwóch... Możesz być kimś, lub nikim. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pon Lis 12, 2012 9:13 am
|
|
|
vliender napisał/a: | Oznaczenie kontenerow nr domu lezy w naszej gestii, wiec warto sobie nakleic najnormalniej w swiecie cyferki z nr domu na kazdy kontener i po klopocie. |
Niekoniecznie,zalezy od gminy, u nas dawali naklejki z adresem i kodem kreskowym do skanowania. |
|
|
|
|
|