Przesunięty przez: Gochna H Sob Lut 26, 2011 10:13 pm |
Zasilek dla bezrobotnych |
Autor |
Wiadomość |
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 5:45 pm
|
|
|
to zalezy czy umowa z uitzendburo caly czas istnieje jesli nie wygasla to nie masz prawa do zasilku bo teoretycznie wciaz jestes zatrudniony
a w polsce zalatwianie spraw z uwv nie jest proste by bylo latwo gdybys digid mial ale pewnie nie masz wiec pozostalaby ci wizyta w biurze uwv a nie da sie jak w pl jestes a lisyownie tego chyba nie zalatwisz wiec idz do polskiego pupu |
Ostatnio zmieniony przez bejupi Pon Lut 21, 2011 5:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 6:06 pm
|
|
|
kolezanka byla w biurze podatkowym w sprawie zasilku dla bezrobotnych, powiedzieli jej, ze bez meldunku go nie otrzyma... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 6:33 pm
|
|
|
Illumini,
czy zasilek dla bezrobotnych wyplaca biuro podatkowe ?
rozwin mysl bo czegos tu nie rozumiem |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
grizzly86
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 8:12 pm
|
|
|
bejupi napisał/a: | to zalezy czy umowa z uitzendburo caly czas istnieje jesli nie wygasla to nie masz prawa do zasilku bo teoretycznie wciaz jestes zatrudniony
a w polsce zalatwianie spraw z uwv nie jest proste by bylo latwo gdybys digid mial ale pewnie nie masz wiec pozostalaby ci wizyta w biurze uwv a nie da sie jak w pl jestes a lisyownie tego chyba nie zalatwisz wiec idz do polskiego pupu |
umowa jest niby nadal wazna, ale z drugiej strony nie ma pracy dla mnie... zjechalem do PL, pracujac 2 dni w tyg lub czasem caly tydzien wogole nie pracujac nie idzie wyżyc. Jeszcze tak kiepsko nigdy nie mialem. czy ktos widzi jakies sensowne wyjscie z tej sytłacji ? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 9:24 pm
|
|
|
1. zmiana posrednika
2. pojscie do pupu przeciez w polsce tez mozesz dostac zasilek dla bezrobotnych |
|
|
|
|
grizzly86
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 9:52 pm
|
|
|
po co mam godzic sie na Polski jak mi sie należy holenderski do 3 mies. Ja sie o nic nie prosze, chce tylko to co mi sie należy |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Lut 23, 2011 5:05 pm
|
|
|
Illumini napisał/a: | kolezanka byla w biurze podatkowym w sprawie zasilku dla bezrobotnych, powiedzieli jej, ze bez meldunku go nie otrzyma... |
Witam,
Ja proponuje aby Koleżanka udała sie do UWV i tam zarejestrowała sie jako osoba bezrobotna i spytała o zasiłek dla bezrobotnych a nóż może sie jej uda ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 1:38 am
|
|
|
grizzly86 napisał/a: | po co mam godzic sie na Polski jak mi sie należy holenderski do 3 mies. Ja sie o nic nie prosze, chce tylko to co mi sie należy |
A co takiego zrobiłeś że Ci się należy ? |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 2:56 pm
|
|
|
grizzly86 napisał/a: | po co mam godzic sie na Polski jak mi sie należy holenderski do 3 mies. Ja sie o nic nie prosze, chce tylko to co mi sie należy |
Gryzzly watpie bys dostal jeszcze zasilek , czytajac twoje wypowiedzi .
1) czekales ponad 2 m-ce to jest zbyt dlugi czas
2) sam zejechales wiec sam zakonczyles prace . Sprawdzaja u pracodawcy i prosza o swistek potwierdzajacy zakonczenie ptracy i z jakich powodow. . Jezeli sam zakonczyles ta prace nic ci sie nie nalezy .Nie zostanie ci przyznany zasilek tym samym nie dostaniesz E 303 . |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
Ostatnio zmieniony przez Miep Czw Lut 24, 2011 2:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
adel28
Poczatkujacy adel28
|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 10:39 pm
|
|
|
Ludzie!!!! Na zasiłek dla bezrobotnych wogóle nie trzeba mieć meldunku!!
Kto Wam takich bzdur naopowiadał?? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 10:09 pm
|
|
|
Jeden taki temat podkleilam juz w TYM DZIALE nie ma sensu pisac w dwoch na raz
TEN ZAMYKAM
http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=70545 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lut 26, 2011 10:24 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|