Dlaczego Polacy za granicą okazują sie takimi łajdakami? |
Autor |
Wiadomość |
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 5:59 pm
|
|
|
Kacaraba kazdy mysli jak chce, i kazdy ma inne zdanie...
Patriota to osoba kochajaca swoja ojczyzne...proste tlumaczenie nie ma nic o mieszkaniu w niej...o urabianiu sie za 1000zloty miesiecznie zeby ledwo starczylo na zycie. Polityka w Polsce jest do dupy i jej nienawidze dlatego jestem tu...Polske kocham.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
kacaraba
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 6:02 pm
|
|
|
Witam ponownie.
Nie stresuj się Bronka, każdy ma prawo się wypowiedzieć, ale coś jednak musi być na rzeczy bo ty zaraz z tymi zajadami atakujesz człowieka.
Pa pa. |
_________________ kacaraba |
|
|
|
|
Lida29
Poczatkujacy Lida
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 6:09 pm
|
|
|
jagodka napisał/a: |
Lida Ciebie do rzadu najlepiej jest wyslac abys sie zajmowala imigracja, pomysl wpros wysmienity, powinnas o tym powiedziec w pracy, napewno dostaniesz promocje |
Jagódka,przemilczę to...
Nie mam w zwyczaju wdawać się w przepychanki słowne,wyraziłam tylko swoją opinię,niestety niejednokrotnie spotkalam się z takimi sytuacjami,gdzie Polacy pokazali na co ich stać-ostatnio w naszej miejscowości miał miejsce incydent,gdzie Polak przywiązał drugiego Polaka sznurem do haka i ciągnął za autem kilka kilometrów-na drugi dzień w pracy wszyscy pytali czy to moi znajomi,bo Holendrom wydaje się,że my Polacy wszyscy się znamy.
Tak,jestem tutaj kilka lat,ale nie zmieniłam obywatelstwa-nie mam nawet takiego zamiaru, tęsknię za Polską,naszą kulturą i tradycjami-a to,że mam takie zdanie o nas,rodakach w Holandii wynika z tego,że jestem już zmęczona chamstwem.Wielu ludzi nie rozumie,że przyjeżdżając do innego kraju powinni uszanować kulturę danego społeczeństwa,a co robią?Zamiast wtapiać się w ten "klimat",tworzy osobną subkulturę.Tak,wiem-są też Markańczycy,Turcy itd-ale spójrzcie jaki stosunek mają do siebie nawzajem-mam przyjemnosć z nimi pracować,więc mam porównanie.
To tyle,nie będę już brać udzialu w tej dyskusji.,takich tematów powstało kilkanaście i zawsze kończyły się pyskówką
Serdecznie pozdrawiam i przepraszam,jeśli kogoś uraziłam-nie miałam takich intencji |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 9:17 pm
|
|
|
kacaraba, miszkalam w polsce 22 lata a swojego obywatelstwa sie nie zrzeklam , mam podwojne |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 11:19 pm
|
|
|
jolus83 napisał/a: | Na koniec zaznaczyc chce,ze szef owego Polaczka wyrzucil |
Drobna uwaga: co byś sobie pomyślała o Żydzie, który o swoim rodaku mówi "Żydek"?
Lida29 napisał/a: | Prawda jest taka,że Polacy przyjeżdzający do Holandii to ludzie,z którymi w Polsce nigdy nie miałabym do czynienia,a tutaj jestem na nich skazana. |
To co robisz tu na forum? Przecież to forum ma w tytule "Polacy w Holandii", a więc poza Twoją wyjątkową osobą wszyscy jesteśmy typami, z którymi przecież nie chcesz mieć nic do czynienia. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 10:13 am
|
|
|
Witam,
Moim skromnym zdaniem mi sie juz takie tematy zaczynają nudzić - co chwile ktoś pisze ze Polak ukradł , Polak zabił , Polak jechał pod wpływem ludzie to już sie robi nudne ...
A czemu nikt nie piszę o Holendrach którzy "narozrabiali" i jakoś holenderskie media nie robią z tego sensacji moge Wam powiedzieć czemu bo MEDIA SĄ POD PUBLIKĘ a temat z Polakami dobrze sie sprzedaje nie tylko dla Holendrów ale dla Polaków również widze... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 10:20 am
|
|
|
kacaraba napisał/a: |
Nie stresuj się Bronka, każdy ma prawo się wypowiedzieć, ale coś jednak musi być na rzeczy bo ty zaraz z tymi zajadami atakujesz człowieka.
Pa pa. |
Ale czym czy kim ja sie niby stresuje, bo nie rozumiem? Komentujesz czyjes wypowiedzi i piszesz, ze ogarnia Cie smiech... czy to jest grzeczne, taktowne? Nie, to swiadczy o lekcewazeniu innych wiec zapoznaj sie z savoir vivre a potem sie wypowiadaj
jso napisał/a: |
Lida29 napisał/a: | Prawda jest taka,że Polacy przyjeżdzający do Holandii to ludzie,z którymi w Polsce nigdy nie miałabym do czynienia,a tutaj jestem na nich skazana. |
To co robisz tu na forum? Przecież to forum ma w tytule "Polacy w Holandii", a więc poza Twoją wyjątkową osobą wszyscy jesteśmy typami, z którymi przecież nie chcesz mieć nic do czynienia. |
Powinni zalozyc nowe forum - NADPOLACY W HOLANDII |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
MAARIT
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 4:42 pm
|
|
|
Holendrzy sa u siebie ,a my nie ,dlatego wiecej o nas slychac |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 6:56 am
|
|
|
nikt na nikogo nie jest skazany-Kazdy czy to w Polsce czy tu w Holandii ma prawo wyboru towarzystwa , w ktorym sie obraca.
Ktos tu pisze ze w polsce nigdy nie mailby do czynienia z takimi osobami a tu jest na nie skazany-, nie ma wyboru. oj ktos tu myli pojecia
ja mieszkam tu juz ladnych kilka lat i to ja wybieram sobie znajomych- jesli mi ktos nie pasuje nie utrzymuje z nim kontaktow i to bezwzgledu czy to Polak, Holender czy jeszcze inna nacja.
a tak na marginesie- w kazdym narodzie znajduja sie szumowiny, zlodzieje .... to nie tylko polska domena
a co do patriotyzmu---- hahahahaha - ja mieszkalam w Polsce ponad 30 lat- gdzie moj patriotyzm... no coz..... |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
|
|
|
|
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 51 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2011 9:05 am
|
|
|
pocuiesze was w niemczech to samo kurcze tez dziadostwo. no coz zaleta ze w holandi jak byłem mialem wiecej znajomych i bardziej byłem zadowolony niz tutaj. tak ze nie nazekajcie hehe. pozdrawiam. lekarstwo lepiej dobierac albo zaniechac znajomosci z polakami. |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2011 10:18 am
|
|
|
kmiecik74 napisał/a: | lekarstwo lepiej dobierac albo zaniechac znajomosci z polakami. |
Dobra uwaga Hans. Całe szczęście na tym forum nie ma żadnych Polaków i takie teksty absolutnie nikomu z tu obecnych nie przypinają złej łatki, bo każdy z nas tu obecnych:
- albo jest Holendrem lub Niemcem
- albo jest Volksdeutschem czy tam Volksnederlanderem
- a jak się trafiają tu jakieś jednostki z polskiego ścierwa to są to wyłącznie wybitne jednostki, całkowicie odmienne od wszystkich pozostałych Polaków, których tu tak wesoło i zgodnie sobie opluwamy |
_________________ Dumny Polak |
Ostatnio zmieniony przez jso Śro Mar 09, 2011 10:24 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 10:37 pm
|
|
|
Wśród Polaków nie ma poczucia jednej narodowości, szczególnie za granicą jeden drugiego zakapuje do holendra z usmiechem na twarzy a takie turki czy marokancy to jeden za drugim. Smutne ale prawdziwe. |
|
|
|
|
|