Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 8:56 am
|
|
|
Ja obecnie sprzątam w dwóch domach co tydzien i w jednym co dwa tygodnie. Wszędzie za 10€ za godzinę.
Miałam więcej, ale nie dawałam rady ze względu i na problemy z nogą i z racji ze mam prace jako postbezorger w Sandd i po trzecie z racji tego że nie jestem białym murzynem ani służącą i swój honor mam. Zrezygnowałam z najbardziej uciążliwych domów i ich wrednych właścicieli. Wiem że żadna praca nie hańbi ale to że jestem Polka nie oznacza ze jestem kimś gorszym.
Te domy co mi zostały to sobie chwalę. żadnych problemow i wymyślania, tylko konkretnie - dziś wszystkie okna, za tydzień powiedzmy ekstra sprzątanie na poddaszu, za kolejny tydzień sprzątanie całego domu, jeszcze kolejny - szafki w kuchni i tak leci.
A jak potrzebuje pomocy urzędowej czy wcześniej pieniędzy to jeszcze mi nikt nie odmówił. I zawsze płacą coś ekstra na święta lub jak proszą żebym przyszła sprzatać po remoncie lub imprezie.
I co najważniejsze - nikt za mną nie chodzi i nie sprawdza czy dokładnie posprzątane. Nie raz i nie dwa zostaje sama w pustym domu. Zawsze jest coś do picia, czasem ciastko. I nigdy nie ma problemu jak dzwonie i mówię ze jestem chora, czy źle się czuje.
Nie narzekam. A było gorzej na innych domach... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
Ostatnio zmieniony przez Hera Pią Kwi 15, 2011 8:58 am, w całości zmieniany 1 raz |
|