Zamknięty przez: Gochna H Wto Cze 14, 2011 6:56 pm |
Kto w czerwcu wyjeżdza z firmą COVEBO? |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 6:21 pm
|
|
|
MAARIT napisał/a: | Beny o jakim wjazdowym piszesz?? |
Hmmm napisałem to w "..." a na myśli mam 1 wyjazd z Pl do Nl , pierwsze rozczarowanie przy wyplacie 1 tyg , 1 spory na chacie z Ludkami , pierwsze kłamstwo Kordynatora jutro oddzwonie itp - mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi ...
Ja do dzisiaj pamiętam 1 wyjazd do NL ( trafiłem na domek gdzie było 12 typa i była JAZDAAA oraz testowanie mojej psychy i szkoła przetrwania ... ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 7:42 pm
|
|
|
Nie wiem czy zmienie teraz posrednika, jesli nie znajdzie mi do srody roboty to zmienie go na adecco albo cos innego. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 9:53 pm
|
|
|
adamreal napisał/a: | Nie wiem czy zmienie teraz posrednika, jesli nie znajdzie mi do srody roboty to zmienie go na adecco albo cos innego. |
Adecco - mniejsze zło, choć pewnie stawki wiekowe też mają
Powodzenia |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 10:47 pm
|
|
|
Zapytam o umowe na stawki, czy cos jeszcze powinienem zrobic przed wyjazdem przez covebo? |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 11:12 pm
|
|
|
adamreal napisał/a: | Zapytam o umowe na stawki, czy cos jeszcze powinienem zrobic przed wyjazdem przez covebo? |
Zobaczyć tę umowę na własne oczy, choć jak znam życie nie będzie to możliwe...
A tak na poważnie - radzę zaopatrzyć się w większą gotówkę. Nie licz na to, ze pójdziesz do pracy w pierwszym/drugim dniu po przyjeździe, bo możesz (choć nie musisz) się rozczarować.
Nie wiem jak teraz, ale 3 lata temu Covebo płaciło co 4 tygodnie więc przez pierwsze tygodnie musisz za coś żyć. Wprawdzie możesz poprosić o zaliczkę, ale będziesz ją musiał oddać od razu z pierwszego wynagrodzenia, z którego tez potrąca ci za mieszkanie, ubezpieczenie a może i transport do pracy.
Jeśli dodatkowo zaoferują ci otwarcie konta w holenderskim banku może się zdarzyć ze pierwsze wynagrodzenie zobaczysz nie po 4 a po 6 lub 8 tygodniach (też z autopsji)
Przygotuj się na to, że warunki mieszkaniowe nie zawsze odpowiadają temu, co mówią w biurze w Polsce (szczególnie w biurze w Katowicach i szczególnie jak jedziesz do Bunschoten - znam z autopsji). Poza tym w pokoju nie będziesz mieszkać sam - na to nie licz. Obyś nie trafił na ćpuna, pijaka lub imprezowicza....
Przygotuj się tez na to, że za czystość w domu odpowiadają solidarnie wszyscy mieszkańcy i wszyscy mieszkańcy płacą solidarnie kary, nawet gdy udowodni się ze zawiniła tylko jedna konkretna osoba (j.w.)
Życzę ci tego, aby od 2008 roku coś się w tej materii zmieniło, ale jak znam życie to pewnie niewiele.
Powodzenia
EDIT: Widziałam że czytałeś temat: http://forum.niedziela.nl...a0a209725f45289
Jest wciąż aktualny i wciąż więcej jest niezadowolonych niż zadowolonych. Wynika to z faktu że i warunki są różne i praca różna i koordynatorzy różni.
Sprawdzilam jeszcze aktualne oferty pracy proponowane przez polski oddział - http://www.3gdo.nazwa.pl/rejestracja/oferty.php
Zdecydowanie lepiej wygląda oferta holenderskiego oddziału: http://www.werk-lokaal.nl...reset_submit]=1
No, ale tu już trzeba mieć odpowiednie kwalifikacje i przede wszystkim znajomość języka. Wyższa szkoła jazdy.... |
Ostatnio zmieniony przez Hera Pon Cze 06, 2011 11:27 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 08, 2011 2:21 pm
|
|
|
Co myslicie o pracy na wysokosci przy sciaganiu izolacji, taka dzisiaj dostałem oferte i sie wacham. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Cze 08, 2011 4:49 pm
|
|
|
adamreal,
A mozesz pracowac na wysokosciach , masz jako -takie pojecie o tej pracy,
dobrze ze nie jestem na twoim miejscu, bo wahalbym sie dalej...
pozdrawiam |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 08, 2011 8:38 pm
|
|
|
jakos nie mam leku wysokosci, a tam nie trzeba zadnego certyfikatu, zeby dostac to prace, jest to na praca na tzw"balkonie" wiec problemu chyba nie bedzie.
[ Dodano: Czw Cze 09, 2011 6:37 pm ]
Jednak lipa, za pozno sie zdecydowałem, no nic trzeba szukac dalej jak nie przez to biuro to przez inne.. |
|
|
|
|
luki84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:46 pm
|
|
|
gosia1234 napisał/a: | adamreal,Gochna podała Ci linki ,w których mozna poczytac o Covebo.
Tak swoją drogą to szokuje mnie troche Twój optymizm
Owszem,agencja duzo rzeczy za Ciebie zalatwi,ale tak jak ktos wyzej napisal napewno nie za darmo.
Dobrze wnioskujesz ,ze chcemy Cie uswiadomic,Holandia to nie raj na ziemi jak sie niektórym wydaje. A agencje pracy zwlaszcza polskie, tylko czyhają na ludzi mlodych ,wyjezdzających po raz pierwszy,którzy nie mają zielonego pojęcia o realiach panujących w Holandii,a zwlaszcza o warunkach pracy czy płacy.
I nikt Ci nie odpowie na pytanie "co byscie zrobili na moim miejscu" bo nikt nie jest na Twoim miejscu.Przede wszystkim zejdź trochę na ziemię i korzystaj z informacji,ktore inni Ci podają na tacy. |
ja tez mampropozycje od covebo,jestem juz w holandii,zaproponoeali mi prace w lmagazynach lidla w Tiel,mam juz nawet podany adres gdzie mam mieszkac,ktos jeszcze dostal taka propozycje,pozdro |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 5:12 pm
|
|
|
Napisz ogolnie, jak cie tam przywitali.. |
|
|
|
|
Karolcia2907
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 4:55 pm
|
|
|
Ja z Covebo jeżdżę już 3 lata z rzędu, byłam w pracy z tej firmy 5 razy (jeżdżę tylko gdy mam wolne bo studiuję) i nigdy, przenigdy nie miałam z nimi żadnych problemów. Mieszkania są świetne, są wypłacalni, bez problemu można się z nimi dogadać. Covebo pobiera pakiet co 4 tygodnie, w tym jest mieszkanie, ubezpieczenie, zapewniony transport. Jeśli chodzi o zrzutkę na paliwo to owszem, płaci się ale tylko za 30km w jedna stronę, wszystko co ponad 30km jest zwracane, za każdy kilometr 0,19 euro (przynajmniej rok temu tak było). Co do stawek to są wiekowe, jak wszędzie i pracując przez biuro pracy jako zwykły pracownik fizyczny nie można liczyć na kokosy. Jadąc tam zgadzamy się na takie a nie inne stawki, więc nie ma o co mieć pretensji. Polacy tam nie znają swoich praw bo często nie znają języka i boją się o cokolwiek zapytać a potem narzekają że są oszukiwani. Poza tym jeśli chodzi o ilość pracy to faktem jest że w Covebo nie jest tak łatwo z pracą ale nie można wszystkiego zwalać na biuro ponieważ praca jest uzależniona od tego ile dana fabryka ma zamówień a tym samym ile potrzebuje ludzi. Każdy koordynator stara się aby wszystko było jak należy ale to są tylko ludzie, czasem jedna osoba musi ogarnać kilkudziesięciu pracowników w jednej fabryce a np ma kilka fabryk którymi "się opiekuje". Prawda jest taka, że w 90% przypadków narzekania na Covebo, narzekają zwykłe tępaki, puszczalskie dziewuchy po zawodówce co nawet się wysłowić po polsku nie umieją i ludzie którzy myślą, że za nic powinni dostawać kasę, nie znają języka, ciągle chleją i ćpają i są wyrzutkami społecznymi dla których jedyną opcją przeżycia została praca w Holandii bo nic innego nie potrafią zrobić. Także osobiście z własnego doświadczenia polecam Covebo bo to biuro jest fair jeśli Ty jesteś fair, z nimi trzeba dobrze żyć a nie robić wieczne problemy. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 6:02 pm
|
|
|
Karolcia2907,
Cytat: | z nimi trzeba dobrze żyć | z kim ?
Cytat: | na Covebo, narzekają zwykłe tępaki, puszczalskie dziewuchy po zawodówce co nawet się wysłowić po polsku nie umieją i ludzie którzy myślą, że za nic powinni dostawać kasę, nie znają języka, ciągle chleją i ćpają i są wyrzutkami społecznymi dla których jedyną opcją przeżycia została praca w Holandii bo nic innego nie potrafią zrobić.
| pojechalas rowno ... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 13, 2011 6:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 7:26 pm
|
|
|
Karolcia2907 napisał/a: | Prawda jest taka, że w 90% przypadków narzekania na Covebo, narzekają zwykłe tępaki, puszczalskie dziewuchy po zawodówce co nawet się wysłowić po polsku nie umieją i ludzie którzy myślą, że za nic powinni dostawać kasę, nie znają języka, ciągle chleją i ćpają i są wyrzutkami społecznymi dla których jedyną opcją przeżycia została praca w Holandii bo nic innego nie potrafią zrobić. Także osobiście z własnego doświadczenia polecam Covebo bo to biuro jest fair jeśli Ty jesteś fair, z nimi trzeba dobrze żyć a nie robić wieczne problemy. |
Wypraszam sobie i pewnie inni także takiego podsumowania. Zawsze byłam fair, nie sciemnialam w pracy, nie bralam lewych zwolnien i nie symulowalam choroby. A narzekalam na Covebo i narzekać bedę, bo to co sie tam działo (a może i dzieje) przechodzi ludzkie pojecie.
Podobnie moi znajomi - pracowalismy UCZCIWIE a biuro robilo nas w balona. Walczylismy o swoje, znalismy swoje prawa a biuro sie nas pozbylo.
Nie pracowalaś nigdy przez inne biuro to nie masz porównania koleżanko.
I nie wyzywaj nikogo od tepaków i puszczalskich bo to sie nadaje pod obraze cywilna |
|
|
|
|
gosia1234
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 8:12 pm
|
|
|
Pracowalam w niejednym biurze przez 4 lata zycia w Holandii i niejedno widzialam i slyszalam rowniez..
Podsumowanie ,ze tylko "tępaki i puszczalskie laski po zawodówce" narzekają na biuro jak najbardziej swiadczy o tym,jak malo w Holandii widzialas i przezylas..puszczalskie dziewuchy są nie tylko po zawodówce,rowniez na studiach takie sie zdarzają,ale to tak na marginesie mówiąc...
Bardzo duzo ludzi pracuje uczciwie,nie pije i nie ćpa,szanuje pracę,którą starają sie wykonywac jak najlepiej potrafią,a mimo to są oszukiwani i robieni w bambuko..
Karolcia2907 napisał/a: | są wyrzutkami społecznymi dla których jedyną opcją przeżycia została praca w Holandii bo nic innego nie potrafią zrobić. |
Tez przyjezdzasz do Holandii,wiec tez sie do tych wyrzutków zaliczasz??Jesli nie,to w takim razie co tu robisz??
Karolcia2907 napisał/a: | biuro jest fair jeśli Ty jesteś fair, z nimi trzeba dobrze żyć |
to znaczy nie upominac sie o swoje i siedziec cicho,zgadzac sie na wszystko co próbują zrobic albo robią,obojetne czy zgodnie z prawem czy tez nie.
I tak jak napisała Hera,zanim obrazisz kogos,zastanów sie najpierw co piszesz |
|
|
|
|
adamreal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 11:29 pm
|
|
|
Macie sie o co kłocic.
postczesciowo edytowany nie na temat prosze
pisac bezposrednio do zainteresowanej osoby |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 14, 2011 11:32 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|