Przesunięty przez: Gochna H Śro Lip 06, 2011 5:12 pm |
jakie biura oferuja prace w magazynie |
Autor |
Wiadomość |
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 3:59 pm
|
|
|
suska, bagniaczka, Beny.rac, jestem wdzieczna za za odzew
suska dzieki za info o adecco,sprobuje.
bagniaczka obawiam sie ze takiej rozmowy nie bylabym w stanie przeprowadzic :>
ale sprobuje w domu ulozyc sobie takie zdania na temat pracy.
bagniaczka napisał/a: | I o ile to możliwe, do rozmowy wybierz kogoś, kto wygląda na obcokrajowca | trafna uwaga.
Beny.rac napisał/a: | Moim zdaniem Holendrzy specjalnie przestali mówić po angielsku w biurach pracy bo to skutecznie skreśla ok 75%( jak nie więcej ) potencjalnych ochotników do normalnej pracy a motywuje tych którzy nie mówią po hol do nauki tego języka...
| otoz to.
Beny.rac napisał/a: | Ja też posługuje sie jedynie angielskim w NL i powiem jedno bardzo CIĘŻKO jest znaleźć normalną pracę ( dla mnie normalna praca to praca gdzie nikt nie goni mnie i nie mówi szybciej szybciej albo każe tyrać po 10-12 godz na szklarni )
| a Tobie Beny udalo sie znalezc takowa?
Jesli chodzi o dogadywanie sie to ja nie mam najmniejszego problemu(mam na mysli jezyk ang.),a co do pracy ,to tak jak bagniaczka mowi erudyta byc nie trzeba.
Dzieki za rady :*
.Jak by sie Wam nasunelo cos jeszcze to sie nie krepujcie
[ Dodano: Wto Lip 12, 2011 4:07 pm ]
Beny.rac napisał/a: |
Ale ja mam tak że nie potrafię sie przełamać mimo tego że czasem mógłbym użyc holenderskiego | skad ja to znam ? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 4:19 pm
|
|
|
Cytat: | a Tobie Beny udalo sie znalezc takowa? |
Przez 2 lata tyrałem na szklarni z papryką gdzie dogadywałem sie we wszystkich sprawach po angielsku ( zarówno z szefem jak i kierownikami ) ale ze względu na stan mojego zdrowia podziękowano mi za współpracę ( a właśnie przez te tempo i ciągłe śrubowanie norm mam teraz problem ze zdrowiem )
Na chwilę obecną biuro poszukuje mi lżejszej pracy( poszukuje bo jestem na chorobowym i mam faze B więc chyba nie mogą mnie wywalić mimo że pewnie bardzo chcą ) a ja sie leczę ( jak leczeniem można nazwać branie tab przeciwzapalnych oraz przeciwbólowych oraz siedzenie w domu i oczekiwanie na wizytę u specjalisty
) nastka napisał/a: | skad ja to znam ? |
Pewnie z własnego doświadczenia ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 4:24 pm
|
|
|
Ludzie, przełamcie się!!! Ja się kiedyś odważyłam zagadać po holendersku w Tempo Team, bo wiedzialam, że jak zacznę po ang. to pracy nie dostanę. A nie byłam wtedy po żadnej lekcji hol, tyle, co załapałam bedąc tutaj od jakiegoś czasu i siedząc przez 2 miechy w pracy z kolesiem, co w ogóle nie znał ang. ani pol. I pracę dostałam A podejrzewam, że mój bełkot był straszny Więc głowy do góry i walczcie!!! |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 4:32 pm
|
|
|
nastka napisał/a: | a ja tak do Hery jesli mozna |
Można
nastka napisał/a: | Bardzo chcialabym znalezc lepsza prace i zgodnie z Twoja sugestia szukam miedzy innymi na stronie ktora podalas www.uitzendbureau.nl ,zdarzalo sie ze chodzilam i pytalam po biurach pracy.No i z mojego doswiadczenia wszedzie wymagaja znajomosci jezyka niderlandzkiego,ja niestety nie moge sie takowa pochwalic,jak raz powiedzialam ze sie ucze i ze rozumiem co nieco to pani zaczela do mnie po holendersku mowic,no i rozumialam co ktores slowo
Moze masz jakies sugestie jak szukac pracy poslugujac sie jezykiem angielskim,bo ja juz powoli trace wiare ze bez znajomosci jezyka znajde prace przez uitzendbureau takie jak tempoteam czy randstad itp
prosze o jakies rady,wsparcie....... |
No cóż, nie mogę dać ci żadnej rady, bo ja jak zwykle idę pod prąd
Szukając teraz pracy nie chodziłam i nie pukałam od drzwi do drzwi. Zarejestrowałam się na tych dwóch stronach i codziennie przeglądałam oferty pracy. Reagowałam na nie wyłącznie przez internet. Przy pomocy córki napisałam po holendersku kilka zdań na swój temat typu co umiem, co lubię robić i co chciałabym robić. Zaznaczałam ze jestem Polką, mówię po angielsku i uczę się po holendersku.
Kilka solicytacji pozostało bez odpowiedzi, ale znalazło się kilka odważnych biur które mnie chciały zatrudnić.
Oczywiście wszystkie panie zaczynają rozmowę po angielsku i dopóki daję radę to rozmawiam. Później przepraszam i przechodzę na angielski.
Od 4 tygodni pracuje przez Creyf's... Z biurem porozumiewam się i po angielsku i po holendersku, w pracy próbuję wyłącznie po holendersku. Oczywiście nie wszystko rozumiem, ale daje radę.
Więc jak widzisz jestem niestandardowa....
Pozdrawiam |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 4:55 pm
|
|
|
Hera napisał/a: | Oczywiście wszystkie panie zaczynają rozmowę po angielsku |
Wiem że mialaś na myśli ze zaczynają rozmowę po holendersku i ja to wiem ale poprawiam aby za raz inni Ci tego błędu nie wytykali ...
I robię to z grzeczności i nie Ciągnę Cie za słowa ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Wto Lip 12, 2011 4:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 5:05 pm
|
|
|
dziekuje Hera za inpiracje,moze i ja pojde za przykladem
bagniaczka, fajna historia z tempo team |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 11:41 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Hera napisał/a: | Oczywiście wszystkie panie zaczynają rozmowę po angielsku |
Wiem że mialaś na myśli ze zaczynają rozmowę po holendersku i ja to wiem ale poprawiam aby za raz inni Ci tego błędu nie wytykali ...
I robię to z grzeczności i nie Ciągnę Cie za słowa ... |
Dzieki, pisalam na szybko przed wyjsciem z domu - oczywiscie mialo byc ze po holendersku (tak to jest, jak sie ma na wakacje rodzine z Polski, ktora chce jechac doslownie wszedzie ) |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Lip 13, 2011 10:16 pm
|
|
|
no to idac w slady Hery, zalozylam profil na uitzendbureau,jeszcze go tylko uzupelnic powinnam. |
|
|
|
|
bagniaczka
|
Wysłany: Śro Lip 13, 2011 11:11 pm
|
|
|
Z uitzendbureau.nl oni tylko przysyłają mailem oferty, jak się pojawi praca zgodna z Twoim profilem. Dalej i tak muszisz walczyć sama, czyli wysyłać CV i solicitatie. |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 1:43 pm
|
|
|
a ja myslalam ze moge sama reagowac na stronie......... |
|
|
|
|
bagniaczka
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 2:05 pm
|
|
|
na werk.nl możesz, z uitzend przychodzą propozycje i namiary kontaktowe |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 4:07 pm
|
|
|
kurcze....wlasnie wzielam sie za uzupelnianie profilu na uitzend no i w rubrykach w ktorych pokazana jest moja historia pracy ,jak i w rubryce szkola pojawia komunikat na czerwono
<<De beschrijving is nog niet ingevuld>>czy ja powinnam im wysylac jakies potwierdzenia pracy od pracodawcy czy swiadectwa szkolne??
no a druga sprawa to nie pojawia sie moje ostatnie miejsce pracy w zadnej z rubryk :/ |
|
|
|
|
bagniaczka
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 4:10 pm
|
|
|
No nie, z tego co pamiętam wystarczy wpisać. Nie wiem, czemu Ci tak wyskakuje |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 4:12 pm
|
|
|
przyznam ze zniechecilo mnie to troche.............
aaaaaaa i nie mam pojecia co wpisac w rubryke<<Sociale netwerken>>
[ Dodano: Czw Lip 14, 2011 4:13 pm ]
no to mnie zalamalas bagniaczka ,to o co chodzi? |
|
|
|
|
bagniaczka
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 4:18 pm
|
|
|
Chciałam zajrzeć na mój profil, żeby zobaczyć, co ja tam powypisywałam, ale wygląda na to, że hasła to sobie nie przypomnę, sprawdzałam w starych mailach, ale też nie mam Ale nie zniechęcaj się, walcz |
|
|
|
|
|