NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Mar 17, 2013 8:10 pm
Problem z uitzendbiurem!!!
Autor Wiadomość
baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 6:21 pm   

Gochna H, ja tez tak robie chocby po to by miesc podkladke . Ja osobiscie z grypa ide tez do lekarza bo teraz tyle sie slyszy o zmutowanej grypie ze wole sie pokazac u lekarza.
No i w tej sytuacji ON ma problem i to nie maly bo mi tez tu cos "chora choroba smierdzi bo chorobe zglaszamy juz 1 dnia to przed 9.00 rano "
ON napisał/a:
W 2 dniu choroby zadzwonilem i poinformowalem mojego pracodawce o tym ze jestem chory i do pracy nie przyjde

po drugie
ON napisał/a:
zachorowalem na Grype (Wszystkie objawy na to wskazuja) ale u lekarza nie bylem
chory sam nie wie napewno czy to grypa czy tylko katar .A jak mi sie wydaje o potwierdzenie ide do lekarza , tym bardziej ze to grypa .Grype mozna przeziebic , sa rozne mutacje grypy ot ide dla spokojnosci ducha .

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 6:25 pm   

baileys napisał/a:
Bronka, ON, z tego linka i innych stron wyczytalam tak ze jezeli on nie ufa twojej chorobie ( nie koniecznie po spotkaniu z ARBO ) moze zazadac poswiatczenia twojej choroby. Wiec nie jest to tak ze jestes czysty , nadal masz obowiazek udowodnienia ze byles faktycznie chory a nie zglosiles chorobe i pojechales np. byles na wakacje na Bahamas . Dlczego to tak jest bo w prawie taka nieugruntowana nieobecnosc/choroba moze byc widzana w swietle prawa jak odmowa pracy .
Co do zglaszania pracownika do UWV na czas choroby to tak jak pisze
Bronka .Niestety ten fakt nie zwalnia ciebie z udowodnienia /potwierdzenia twojej faktyczniej choroby.

Nie moze sobie tak nieufac, musi miec powody i podstawe pisze tam wyraznie i to w czasie choroby a nie miesiac po
baileys napisał/a:

[ Dodano: Sro Sty 18, 2012 5:30 pm ]
a tu cytat z artykulow prawnych
Cytat:
Voordat de medewerker in rechte loon vordert dient hij een verklaring te vragen van een arts over zijn verhindering om te werken.

Zagadnienie jest na tyle jasne .
zrodlo:
http://www.arbeidsrechter...t-recht-op-loon
P.S. Bronka masz racje ze ie z kazdym katarem lecisz do lekarza ale jesli dluzej jestes chory to naprawde musisz sie sglosic do lekarza bo masz takie problemy jak powyzej.

Moj lekarz nie przyjmuje z grypa a wiadomo, ze trzeba grype wylezec , o to chodzi, ze jesli zapowiada sie dluzsza choroba to arbo arts pyta i to jest wazne czy bylas u lekarza i jakie dostalas leki, z reszta trzeba je wziac ze soba .

baileys napisał/a:

No i w tej sytuacji ON ma problem i to nie maly bo mi tez tu cos "chora choroba smierdzi bo chorobe zglaszamy juz 1 dnia to przed 9.00 rano "
ON napisał/a:
W 2 dniu choroby zadzwonilem i poinformowalem mojego pracodawce o tym ze jestem chory i do pracy nie przyjde

W pierwszy dzien choroby moze byla niedziela i nie musial zadzwonic do pracy :-P

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3
Ostatnio zmieniony przez Bronka Śro Sty 18, 2012 6:36 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ON 
Poczatkujacy
ON

Wysłany: Śro Sty 18, 2012 7:02 pm   

Dziekuje za zainteresowanie moim problemem. Co byscie zrobili w mojej sytuacji? Czy jest jakiekolwiek wyjscie z tego problemu?

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Śro Sty 18, 2012 7:45 pm   

Bronka napisał/a:
musi miec powody i podstawe pisze tam wyraznie
i tu wlasnie jest problem bo moze wlasnie ma powody do nieufnosci jak sam autor pisze pod koniec grudnia zachorowal , wiesz swieta itd , a co do prosby o udowodnienie to moze nie byl osiagalny w trakcie choroby ?
Bronia jak woj lekarz nie przyjmuje z grypa to mozesz gdzies to zglosic bo to jego zas... obowiazek przyjac ciebie gdy ty o to posisz.
Ja sama przez b.pracy pracowalam chyba przez 1 miesiac jakies 20 lat temu ale wydaje mi sie ze zawsze jest jakis koordynator ktory jest dostepny 24x7 . :030:
ON, tak dostarczyc mu poswiadczenie ze byles chory i lezales w lozku . Jesli nie byles u lekarza to napewno kupowales jakies leki lub ktos tobie pomagal jak byles w domu .

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Sty 18, 2012 8:51 pm   

baileys napisał/a:
Ja sama przez b.pracy pracowalam chyba przez 1 miesiac jakies 20 lat temu ale wydaje mi sie ze zawsze jest jakis koordynator ktory jest dostepny 24x7
No pewnie bo koordynatorzy nie maja co robic tylko czekac 24/7 na telefon od obłożnie chorego pracownika ... :043:

Psss
20 lat temu byly biura pracy ... ;O

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 8:54 pm   

ON,

nie dlatego teraz cie ""nekaja"" czy moze w miedzyczasie zmieniles prace ?

ON napisał/a:
Witam wszystkich!!!potrzebuje pomocy.Chce wyslac e-maila najlepiej do siedziby CSU albo do organu W CSU ktory zajmuje sie warunkami pracy oraz stosunkiem szefostwa do pracownikow. Chodzi mi o dyskryminacje oraz o ciche ucinanie godzin. Problem jest taki ze nie znam dokladnego adresu strony gdzie moglbym te informacje przeslac. Jesli ktos sie orientuje w tym prosze o odpowiedz.dzieki pozdrawiam

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 9:18 pm   

baileys napisał/a:

Bronia jak woj lekarz nie przyjmuje z grypa to mozesz gdzies to zglosic bo to jego zas... obowiazek przyjac ciebie gdy ty o to posisz.

Ja to juz sie nauczylam i mam swoje sposoby, kiedys juz pisalam chyba o tym :-)

[ Dodano: Sro Sty 18, 2012 9:20 pm ]
Beny.rac napisał/a:

Psss
20 lat temu byly biura pracy ... ;O

Hahaha byly byly, nie tyle co teraz ale bylo PDZ, najlepiej placili, i kilka mniejszych ale nie pamietam nazw :036:

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Śro Sty 18, 2012 10:42 pm   

Gochna H, hehe jak dedektyw hahaha jednak powod nieufnosci pracodawcy sie znalazl
ONto juz wiemy czemu on ci niewiezy
hahaha
chlopie w tym ukldzie jak mu nie udowodnisz ze byles chory to wtedy dopiero bedziesz chory.

kinia86
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 04, 2013 11:12 am   ARBO ARTS! poszukiwany!

witam
moje uitzendburo poleciało sobie chyba trochę w kulki. jestem w ciązy, moja ginekolog wysłała mnie na tydzień chorobowego ze względu na moją pracę - pracuję na szklarni, 6 dni w tygodniu po 9h. Jestem w 4,5 miesiącu ciązy. Powiedziała mi,że ciąganie wózków ciężkich, stanie cały dzień na nogach etc jest zagrożeniem dla mnie i dla maleństwa. Nie mam zapewnionej lżejszej pracy - bo mój koordynator takowej nie chce mi zapewnić, tak jak mniejszej ilości godzin czy choćby dodatkowej przerwy. Dziś usłyszałam,że po tygodniu czasu oni mogą ze mną rozwiązać umowę, bo nie wiadomo czy przyjmą mniie tam gdzie pracowałam wcześniej-czyli po prostu chcą mnie wywalić bo jestem w ciąży. Inaczej tego nie widzę. I tu moja prośba - czy wie ktoś gdzie mogę znaleźć lekarza ARBO ARTS bo dowiedziałam się,że on mi jedynie może pomóc - biuro mnie nie wyśłe do niego.
Proszę o w miarę szybkie odpowiedzi gdzie mogę go znaleźć - niestety nie znalazłam odpowiedzi w poprzednich postach, kończy mi się czas kiedy moge coś załatwić.
Z góry dzięki!

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Pią Sty 04, 2013 4:07 pm   

kinia86, b.pracy ma prawo z toba rozwiazac umowe w kazdej chwili .( No chyba ze to faza C .) Nie moga ciebie zwolnic z powodu ciazy . Ale za to maja prawo nie przedluzyc kontraktu . Zaden lekarz ARBO nie bedzie mial wplywu na przedluzenie ci kontraktu . on jedynie moze okreslic czy jestes na tyle zdrowa by pracowac .

Odpowiedz do tematu