Pikieta Stop Wilders |
Autor |
Wiadomość |
ksg80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 6:13 pm
|
|
|
Czy wybieraja sie jacys Patriotyczni Polscy Kibice? Jak cos to pisac na priv |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 7:39 pm
|
|
|
ksg80,
Cytat: | Czy wybieraja sie jacys Patriotyczni Polscy Kibice? |
dobrze wiedziec ze graja ,tylko kiedy i gdzie odbedzie sie ten mecz ?
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 8:51 am
|
|
|
no i cos sie odbylo, bo po porannej prasowce jestem zawiedziony ze nie ma ani jednej informacji, liczylem ze przycmicie odejscie jednego z czlonkow PVV - a moze to zasluga Ruchu Palikota... |
|
|
|
|
Assa
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Wiek: 43 Dołączyła: 06 Lut 2009 Posty: 40 Skąd: Den Haag
|
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 9:47 am
|
|
|
Assa, moj blad, nie przegladalem polskich lokalnych portali internetowych....
moze cos znajdzie sie jeszcze w dzienniku podlaskim, badz zyciu podkarpacia.... |
|
|
|
|
krysta55
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 55
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 1:01 pm
|
|
|
Ja też nie wiele znalazłam, dwie fotki tej samej grupki osób, jedno ujęcie z prawej, a drugie z lewej strony. W nto.pl pod fotą pisze,że w pikiecie brało udział około 150 osób, a na początku artykułu stoi ponad 150 uczestników, więc dalej nie wiem czy około czy ponad. Wszystkie informacje mają dokładnie taką samą treść, z tym, że w tej z nto jest uzupełnienie o miejscowości z których pochodzili uczestnicy. |
|
|
|
|
janosik
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 1:47 pm
|
|
|
A czy to wazne ile osob bralo udzial w pikiecie? Wazne jest to, ze taka inicjatywa wogole miala miejsce. Naleza sie slowa pochwaly dla organizatorow jak i uczestnikow. Chyle Wam czola. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
krysta55
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 55
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 2:27 pm
|
|
|
janosik napisał/a: | A czy to wazne ile osob bralo udzial w pikiecie? |
Uważam,że ważne ile uczestników było, chyba jest różnica między ukąszeniem komara, a ukąszeniem osy. Mało tego, nie znalazłam nigdzie treści wręczanej petycji, czy to jakaś tajemnica?
janosik napisał/a: | Wazne jest to, ze taka inicjatywa wogole miala miejsce. |
To trochę tak jak z uczniem,który dostał pałę i się tłumaczy,że się uczył, tylko co z tego skoro się nie nauczył. Ważną inicjatywą będzie wtedy jak odniesie zamierzony skutek.
janosik napisał/a: | Naleza sie slowa pochwaly dla organizatorow jak i uczestnikow. Chyle Wam czola. |
A pana na niej nie było??? Jak czytałam na tym forum pańskie wypowiedzi, to sądziłam,że pan będzie w czołówce tej pikiety.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 9:03 pm
|
|
|
krysta55 napisał/a: |
A pana na niej nie było??? Jak czytałam na tym forum pańskie wypowiedzi, to sądziłam,że pan będzie w czołówce tej pikiety.Pozdrawiam. |
jest takie powiedzenie - krowa ktora duzo ryczy, malo mleka daje... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 9:31 pm
|
|
|
Mucha_75 napisał/a: | Czas pokazać osobom u władzy, że się mylą, masowo przerejestrowując auta na holenderskie blachy, zaczynając uczyć się solidnie języka holenderskiego i przestać się wyróżniać z tłumu na odległosć. Skończyłem w tym temacie. |
Ja mam jedno male pytanko jak juz np na 10 osob np 7 bedzie mowilo płynie po holendersku to kto bedzie "TYRAL" na szklarniach /polu za 8,79 brutto ?
Ciekaw jestem jaki % Polakow pracuje umyslowo a jaki % fizycznie w NL bo z tego co mi sie wydaje to 80% fizycznie a 20% umyslowo ...
A nie czarujmy sie HOLENDRZY potrzebuja ludzi do pracy FIZYCZNEJ a nie UMYSŁOWEJ ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 10:06 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Ja mam jedno male pytanko jak juz np na 10 osob np 7 bedzie mowilo płynie po holendersku to kto bedzie "TYRAL" na szklarniach /polu za 8,79 brutto ? | To już nie będzie zmartwienie tych siedmiu osób.
Beny.rac napisał/a: | Ciekaw jestem jaki % Polakow pracuje umyslowo a jaki % fizycznie w NL bo z tego co mi sie wydaje to 80% fizycznie a 20% umyslowo ... | Czyli cosik jak nad Wisłą.
Beny.rac napisał/a: | A nie czarujmy sie HOLENDRZY potrzebuja ludzi do pracy FIZYCZNEJ a nie UMYSŁOWEJ ... | I popyt powinien sprawić, iż "fizole" powinni się cenić. Niestety co innego "fizol" a co innego "głupi fizol". Większość Polaków myśli,że Holendrzy nie chcą pracować w szklarniach czy sadach bo jest tam za ciężko. Nieprawda, oni nie chcą pracować bo stawki są za niskie. Zaproponuj Holendrowi ( nawet temu w garniturze od Brioni ) 100€ za godzinę a zobaczysz jak ochoczo skopie Ci ogródek. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 11:54 pm
|
|
|
guust napisał/a: | no i cos sie odbylo, bo po porannej prasowce jestem zawiedziony ze nie ma ani jednej informacji, liczylem ze przycmicie odejscie jednego z czlonkow PVV - a moze to zasluga Ruchu Palikota... |
Dzisiaj rano w wiadomosciach o 8 w Radio Zet byla o tym mowa, mowili, ze bylo okolo 100 osob, wypowiadali sie polacy (dwie osoby) plus jeden holender po angielsku |
|
|
|
|
Mathnl

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 12:43 am
|
|
|
YANNOSICK napisał/a: | Zaproponuj Holendrowi ( nawet temu w garniturze od Brioni ) 100€ za godzinę a zobaczysz jak ochoczo skopie Ci ogródek. |
No prosze jaki to pracowity narod.Ciekawe kto napisal ponizszy artykul.
http://www.nu.nl/economie...der-vreemd.html
cyt. ''Het beeld van de hardwerkende Nederlander bestaat niet meer" |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Czw Mar 22, 2012 12:50 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
janosik
PRZYJACIEL FORUM

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 1:46 am
|
|
|
Cytat: | Uważam,że ważne ile uczestników było, chyba jest różnica między ukąszeniem komara, a ukąszeniem osy. |
Widzisz kiedys swego czasu uczestniczylem w pikiecie, rowniez w Hadze, gdzie bralo udzial doslownie okolo 10 Polakow. Bylo to w 2006 roku a celem bylo ukazanie problemu wykorzystywania polskich pracownikow przez pracodawcow. Efekt koncowy - rozmowa z samym owczesnym premierem Holandii Janem Peterem Balkenende. Cel zostal osiagniety - uslyszano o nas i naszych problemach. Wiadomosc poszla w swiat. Rok pozniej wprowadzono prawo "MLW". Nie wiem czy pamietasz akcje "Place podatki tylko raz". Tam tez poparlo jedynie okolo 4000 ludzi.
Cytat: | A pana na niej nie było??? Jak czytałam na tym forum pańskie wypowiedzi, to sądziłam,że pan będzie w czołówce tej pikiety. |
Cytat: | jest takie powiedzenie - krowa ktora duzo ryczy, malo mleka daje... |
...Bo jeżeli stajnia lub jej ściana jest krzywa, to krowa nie daje mleka! Pikieta odbywała się w czasie dnia pracy - to chyba powinno Ci wystarczyc. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING - GEN.PATTON
www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 7:10 am
|
|
|
Cytat: | I popyt powinien sprawić, iż "fizole" powinni się cenić. |
Niestety Kolego tutaj sie mylisz - Holendrzy zaczną szukać tańszej sily roboczej np z Litwy itp
Czemu na chwile obecna wiekszosc biur pracy szuka osoby do 22 lat - poniewaz zleceniodawcy co raz mniej placa i jedyna opcja dla biura aby byc wstanie przetrwac to branie osob na stawki wiekowe...
Psss
Nie uwazam ze w Holandi pracuja tylko osoby fizyczne ale jestem pewny ze jest ich najwięcej... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|