Kinderopvang |
Autor |
Wiadomość |
Anusiak
Poczatkujacy dzaga
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 2:16 pm
|
|
|
Aż tak długo czeka się na żłobek nie można to przyśpieszyć w jakiś sposób? |
_________________ ania |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 3:43 pm
|
|
|
Anusiak, najlepiej przejdź się do wybranego żłobka i zapytaj ile się czeka. My początkowo mieliśmy czekać miesiąc jednak już po dwóch tygodniach dziecko zostało przyjęte. |
|
|
|
|
Mantissa
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 9:00 pm
|
|
|
Witam !mam pytanie odnosnie tkz.żłobka....jestem w 34 t ciązy i właśnie otrzymalismy kontrakt z złobka opiewajacy na kwotę 1.157 e za miesiąc...obydwoje pracujemy ale z tego co czytam na forum mamy szansę na dofinansowanie...na stronie hol. o dodatkach (toeslagen.nl)jest taka mozliwośc obliczenia ile można dostać dofinansowania ale ja mam kłopot z wpisywaniem rocznych dochodów..tzn. z rozliczenia podatkowego z 2010 r nie wiem którą kwotę wpisac...Mam też dokumenty z mojej pracy o naszych dochodach , ktore potrzebowalismy do biura maklerskiego, tam jednak jest również parę kwot np. podstawowe zarobki brutto , ale też podliczenie z pieniędzmi wakacyjnymi ...Moje ptanie i prośba brzmi- czy wiecie może JAKĄ kwotę mam wpisać z rozliczenie podatkowego?
A jeśli skorzystam z tego 2-go doumentu to mam wpisać kwotę z uwzgędnionymi pieniędzmi wakacyjnymi?Będę wdzięczna za waszą pomoc...Pozdrawiam |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 9:36 pm
|
|
|
z jaaropgrafu kwote brutto, chyba ze w tym roku planujesz zarobic wiecej |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pią Wrz 09, 2011 9:37 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mantissa
Poczatkujacy

|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 1:24 pm
|
|
|
tak....na rozliczeniu podatkowym ta kwota na pewno widnieje ale tam nie ma nic o dochodzie brutto- nie ma słowa brutto dlatego nie wiem która kwote wpisać ... |
|
|
|
|
|