INTERNET KPN ADSL-PODLACZENIE ??? |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 12:18 pm
|
|
|
do tej pory zamawiajac cokolwiek przez internet (abonamenty, internet, itp.) nie mialem takich problemow. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 12:31 pm
|
|
|
sajenka88 a braliscie bezposrednio w punkcie kpnu?czy w jakims malym sklepiku? my bralismy internet jakies 3 lata temu, bez zadnych problemow, dodatkowych platnosci na sam dowod. po jakims czasie chcielismy dobrac sobie tv i poszlismy tutaj blisko w okolicy do takiego malego punktu i zaczeli wlasnie wymyslac, mimo ze mielismy juz u nich internet o jakies schody,ale nie dyskutowalismy zabralismy sie i poszlismy bezposrednio do punktu kpnu i tam nawet dowodu nie chcieli, sam nr klienta potwierdzili dane i zaraz dostalismy tv. |
|
|
|
|
sajenka88
Poczatkujacy sabina
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 1:15 pm
|
|
|
w bezpośrednim salonie kpn'u z Hertogenbosch, moi znajomi polacy też brali neta telefon i tv u nich jakieś 4 lata temu i nie mieli żadnych problemów wtedy, zaostrzyli teraz umowy ponieważ wielu obcokrajowców brało internet przez pewien czas płacili a potem znikali i kpn nie miał od kogo pobrać należności. beznadzieja... |
_________________ jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód... beztrosko na prosto:) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 5:43 pm
|
|
|
sajenka88,
Cytat: | oczywiście od holendra nie wymaga sie ani kontraktu z pracy tym bardziej kaucji..... to chore!!!!!!!!! |
twoje slowa z poprzedniej strony a tu juz inaczej spiewasz ?? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
sajenka88
Poczatkujacy sabina
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 8:07 pm
|
|
|
Gochna H,
bo holendrowi dają internet od ręki i nie robią problemów a ja najezdziłam sie tylko straciłam pieniądze na paliwo i tak nic nie załatwiłam. |
_________________ jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód... beztrosko na prosto:) |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 11:13 pm
|
|
|
Ja nie jestem Holendrem, a dostałem internet w KPN ie od ręki, i problemów mi nikt nie robił. Szczerze mówiąc, pierwszy raz się spotykam, żeby ktos miał problem z internetem. Nie macie czasem złej historii w BKR? Jakies zaległe rachunki kiedys itp? Warto to sprawdzić. |
|
|
|
|
gosia1234
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 11:41 pm
|
|
|
ja tez nie jestem Holenderką i nie miałam żadnych problemów z wzięciem internetu.
Również i ja ,i mąż który także nie jest Holendrem posiadamy abonament telefoniczny w KPN i nikt nam nie robił żadnych problemów.
Mało tego,jedyne czego od nas wymagano to dowód osobisty i rachunek w banku holenderskim. To wszystko.
Pierwsze słyszę o jakichs dokumentach jak co najmniej do kredytu.
I faktycznie ,moze sie zastanów czy nie macie jakis zaległych rachunków,bo wpłata kaucji często jest wymagana własnie przy posiadanych zadłużeniach. |
|
|
|
|
sajenka88
Poczatkujacy sabina
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 8:20 am
|
|
|
nigdy nic nie braliśmy na siebie w holandi więc ta opcja odpada, aa i właśnie spisał jeszcze nasz numer konta w banku holenderskim i powiedział że musimy czekać na odpowiedź z centrali eh w jakim mieście jeśli mogę zapytać byliście w kpn'ie ?? |
|
|
|
|
gosia1234
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 1:06 pm
|
|
|
Internet załatwialiśmy przez ich strone internetową,jeden telefon równiez przez neta.A drugi w punkcie w Roosendaalu. |
|
|
|
|
sajenka88
Poczatkujacy sabina
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 1:28 pm
|
|
|
i po jakim czasie od zamówienia przez internet dostarczyli wam router i net działał ?? |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 4:58 pm
|
|
|
Ja swój załatwiałem w Rotterdamie, w Zuidplein, router i dekoder do tv przyszedł chyba po trzech dniach kurierem. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 5:02 pm
|
|
|
sajenka88,
Cytat: | po jakim czasie od zamówienia przez internet dostarczyli wam router i net działał ?? |
ten ktory mam obecnie z KPN zamawiany przez net ,zalozyli po okolo dwoch tygodniach
ps . najpierw otrzymalam paczke (wszystko w jednym pakiecie ) a w nastepnym tygodniu przyjechal monter wszystko zamontowal i juz tego samego dnia mialam dostep do neta |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 16, 2011 5:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 5:32 pm
|
|
|
ja otrzymalam paczke po jakos 2-3tygodniach i sygnalam juz mialam puszczony, wiec net dzialal. podlaczalam wszytsko sama. jednak moze byc tak, ze dostaniesz paczke, a sygnal jeszcze bedzie nie przeslany - wlasnie tak mielismy z tv i zachodzilismy w glowe co robimy zle, ze nie dziala, dopiero pozniej popatrzylismy w papiery a tu aktywne mialo byc za 3 dni |
|
|
|
|
gosia1234
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 6:49 pm
|
|
|
Paczka z modemem przyszła po kilku dniach od zamówienia,jednak na puszczenie sygnału czekalismy ok 2 tygodni.
Przy zmianie miejsca zamieszkania i koniecznosci przeniesienia internetu pod inny adres tez czekalismy na sygnal ok 10 dni.
Podłączalismy wszystko sami,jednak przy skladaniu zamowienia mozesz wybrac opcję z monterem.Płatne. |
|
|
|
|
des
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 11, 2012 5:50 pm
|
|
|
Witajcie, ja czekam już miesiąc od złożenia formularza online. Wczoraj dostałem maila z informacją że "dostarczono".
Status: Geleverd
i że mogę podłączać router, tyle że ja go jeszcze nie mam. Dziwne co?
edit
Dowiedziałem się telefonicznie, że router został wysłany w grudniu (niestety nie mam żadnego świstka w skrzynce). Zostanie ponownie wysłany. |
Ostatnio zmieniony przez des Śro Sty 11, 2012 7:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|