NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
INTERNET KPN ADSL-PODLACZENIE ???
Autor Wiadomość
zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 12:18 pm   

do tej pory zamawiajac cokolwiek przez internet (abonamenty, internet, itp.) nie mialem takich problemow.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

nuta 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 12:31 pm   

sajenka88 a braliscie bezposrednio w punkcie kpnu?czy w jakims malym sklepiku? my bralismy internet jakies 3 lata temu, bez zadnych problemow, dodatkowych platnosci na sam dowod. po jakims czasie chcielismy dobrac sobie tv i poszlismy tutaj blisko w okolicy do takiego malego punktu i zaczeli wlasnie wymyslac, mimo ze mielismy juz u nich internet o jakies schody,ale nie dyskutowalismy zabralismy sie i poszlismy bezposrednio do punktu kpnu i tam nawet dowodu nie chcieli, sam nr klienta potwierdzili dane i zaraz dostalismy tv.

sajenka88 
Poczatkujacy
sabina

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 1:15 pm   

w bezpośrednim salonie kpn'u z Hertogenbosch, moi znajomi polacy też brali neta telefon i tv u nich jakieś 4 lata temu i nie mieli żadnych problemów wtedy, zaostrzyli teraz umowy ponieważ wielu obcokrajowców brało internet przez pewien czas płacili a potem znikali i kpn nie miał od kogo pobrać należności. beznadzieja... :072:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 5:43 pm   

sajenka88,

Cytat:
oczywiście od holendra nie wymaga sie ani kontraktu z pracy tym bardziej kaucji..... to chore!!!!!!!!!

twoje slowa z poprzedniej strony a tu juz inaczej spiewasz ?? :029:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

sajenka88 
Poczatkujacy
sabina

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 8:07 pm   

Gochna H,

bo holendrowi dają internet od ręki i nie robią problemów a ja najezdziłam sie tylko straciłam pieniądze na paliwo i tak nic nie załatwiłam.

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 11:13 pm   

:119: Ja nie jestem Holendrem, a dostałem internet w KPN ie od ręki, i problemów mi nikt nie robił. Szczerze mówiąc, pierwszy raz się spotykam, żeby ktos miał problem z internetem. Nie macie czasem złej historii w BKR? Jakies zaległe rachunki kiedys itp? Warto to sprawdzić.

gosia1234 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 15, 2011 11:41 pm   

ja tez nie jestem Holenderką i nie miałam żadnych problemów z wzięciem internetu.
Również i ja ,i mąż który także nie jest Holendrem posiadamy abonament telefoniczny w KPN i nikt nam nie robił żadnych problemów.
Mało tego,jedyne czego od nas wymagano to dowód osobisty i rachunek w banku holenderskim. To wszystko.
Pierwsze słyszę o jakichs dokumentach jak co najmniej do kredytu.
I faktycznie ,moze sie zastanów czy nie macie jakis zaległych rachunków,bo wpłata kaucji często jest wymagana własnie przy posiadanych zadłużeniach.

sajenka88 
Poczatkujacy
sabina

Wysłany: Śro Lis 16, 2011 8:20 am   

nigdy nic nie braliśmy na siebie w holandi więc ta opcja odpada, aa i właśnie spisał jeszcze nasz numer konta w banku holenderskim i powiedział że musimy czekać na odpowiedź z centrali eh w jakim mieście jeśli mogę zapytać byliście w kpn'ie ??

gosia1234 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 16, 2011 1:06 pm   

Internet załatwialiśmy przez ich strone internetową,jeden telefon równiez przez neta.A drugi w punkcie w Roosendaalu.

sajenka88 
Poczatkujacy
sabina

Wysłany: Śro Lis 16, 2011 1:28 pm   

i po jakim czasie od zamówienia przez internet dostarczyli wam router i net działał ??

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Śro Lis 16, 2011 4:58 pm   

Ja swój załatwiałem w Rotterdamie, w Zuidplein, router i dekoder do tv przyszedł chyba po trzech dniach kurierem.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 5:02 pm   

sajenka88,

Cytat:
po jakim czasie od zamówienia przez internet dostarczyli wam router i net działał ??

ten ktory mam obecnie z KPN zamawiany przez net ,zalozyli po okolo dwoch tygodniach

ps . najpierw otrzymalam paczke (wszystko w jednym pakiecie ) a w nastepnym tygodniu przyjechal monter wszystko zamontowal i juz tego samego dnia mialam dostep do neta
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 16, 2011 5:07 pm, w całości zmieniany 1 raz  

nuta 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 5:32 pm   

ja otrzymalam paczke po jakos 2-3tygodniach i sygnalam juz mialam puszczony, wiec net dzialal. podlaczalam wszytsko sama. jednak moze byc tak, ze dostaniesz paczke, a sygnal jeszcze bedzie nie przeslany - wlasnie tak mielismy z tv i zachodzilismy w glowe co robimy zle, ze nie dziala, dopiero pozniej popatrzylismy w papiery a tu aktywne mialo byc za 3 dni ;)

gosia1234 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 16, 2011 6:49 pm   

Paczka z modemem przyszła po kilku dniach od zamówienia,jednak na puszczenie sygnału czekalismy ok 2 tygodni.
Przy zmianie miejsca zamieszkania i koniecznosci przeniesienia internetu pod inny adres tez czekalismy na sygnal ok 10 dni.
Podłączalismy wszystko sami,jednak przy skladaniu zamowienia mozesz wybrac opcję z monterem.Płatne.

des 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sty 11, 2012 5:50 pm   

Witajcie, ja czekam już miesiąc od złożenia formularza online. Wczoraj dostałem maila z informacją że "dostarczono".

Status: Geleverd

i że mogę podłączać router, tyle że ja go jeszcze nie mam. Dziwne co?

edit

Dowiedziałem się telefonicznie, że router został wysłany w grudniu (niestety nie mam żadnego świstka w skrzynce). Zostanie ponownie wysłany.
Ostatnio zmieniony przez des Śro Sty 11, 2012 7:52 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu