NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet z VODAFONE-proszę o info
Autor Wiadomość
Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 9:33 am   

jedrzej2225 napisał/a:
Jeśli to do mnie to sie nie pomyliłem.Mam bezprzewodowy internet za 19,99 na miesiąc bez limitu.Nie na komórkę ale na komputer (laptop).Mam ten abonament 1,5 roku.Vodafone Mobile Connect 3 G.Po wykorzystaniu trochę zwalnia.Ale opłata stała miesięcznie.

Kolego nie chce Cie lapać za slowa ale sam sobie zaprzeczasz ... Piszesz

jedrzej2225 napisał/a:
Jeśli to do mnie to sie nie pomyliłem.Mam bezprzewodowy internet za 19,99 na miesiąc bez limitu.

A tutaj :

jedrzej2225 napisał/a:
Po wykorzystaniu trochę zwalnia..

Czyli masz opcje z Vodafone 400 MB a po wykorzystaniu tego limitu internet Ci troszke zwalnia ale nie ważne czy pobierzesz 400 mb czy 5 GB a placisz te 20 euro na miecha ... :083:

Ja mam inne pytanko:

Znalazłem na stronie:

http://www.vodafone.nl/sh...ent/cat30320004

Że jest promocja i 3 pierwsze miechy placi sie polowe a potem normalnie na myśli mam opcje 400 mb bez oplaty za dodatkowe mb - umowa na rok - dobrze zrozumiałem ???

I do kiedy ta promocja ??? i modem usb za darmo ???

Pytam bo google.tlumacz nie zawsze daje rade :082:
Pozdrooo

maario 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 10:50 am   

nie pomyliłeś się,jest dokładnie tak jak piszesz.A co do promocji to odkąd pamiętam to zawsze tak było i pewnie nie szybko się skończy ta promocja

PS:pozdrowienia dla ziomka z Raciborza.
Ostatnio zmieniony przez maario Czw Mar 11, 2010 10:51 am, w całości zmieniany 1 raz  

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Mar 12, 2010 11:05 am   

maario napisał/a:
nie pomyliłeś się,jest dokładnie tak jak piszesz.A co do promocji to odkąd pamiętam to zawsze tak było i pewnie nie szybko się skończy ta promocja

PS:pozdrowienia dla ziomka z Raciborza.

Witam,
Kolego niestety nie zgodze sie z tobą ze ta promocja trwa od jakiegoś czasu - jak mnie pamięć nie myli to w styczniu , lutym nie było tej promocji oczywisice mam na mysli ze pierwsze 3 miechy za 50% ceny i modem USB gratis ...

Również Pozdrawiam Kolego z SRC ... :036:

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Mar 12, 2010 8:04 pm   

Beny rac. Chyba niepotrzebnie łapiesz mnie za słówka,bo moją intencją był fakt że korzystam z internetu przez cały miesiąc za 19,99 bez limitu czasowego.Abonament jest STAŁY.To że zwalnia nie jest aż tak odczuwalne w moim przypadku,gdyż używam internet głównie do przeczytania wiadomości z polskich portali oraz podyskutowania na tym forum.Sporadycznie także Skyp.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Mar 13, 2010 8:58 am   

jedrzej2225 dobra Kolego masz racje nie potrzebnie łapie Cie za słowa i spamuje w tym wątku ... Pora wrócić do tematu wątku ...

Pozdrooo

lukasek08 
Poczatkujacy
lukasek08

Wysłany: Śro Cze 02, 2010 7:07 pm   

a jak to jest ze ja mam z vodafona na umowie że vaste kosten.i nie mam napisane zadnych limitów,a płace 19.95.a mam pyt że na 1 laptopie mamy 2 profile i kazdy na swoim oddzielne naliczanie miesieczne,a mamy czasami ponad 1 gb lub wiecej przekroczone,i zadnych dodatkowych dopłat nie ma,jak to jest?

bati3 
Gaduła

Wysłany: Czw Cze 03, 2010 4:22 am   

masz blox? to uwazaj zeby sie pozniej nie upomnieli bo bloxa nie mozna uzywac z kompem

delin 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 24, 2011 4:27 pm   Vodafone 400 Mb

Miałem ten internet, do 400 MB można spokojnie filmiki na youtube oglądać, po przekroczeniu to najwyżej stronki sobie otwierać. Zdarzało się że były dni w których internet w ogóle nie działał, powiedzmy średnio raz lub dwa razy w miesiącu. Mieszkałem 20 km od Eindhoven. Niby było ok, ale i tak drugi raz tego abonamentu bym nie wziął. W Vodafone jeśli nie wypowiesz umowy miesiąc przed końcem umowy, oni przedłużają ją sobie automatycznie. Jeśli są jakieś problemy z aut. incasso, po 7 dniach naliczają ci 35 euro kary i straszą kolejnymi 150 po dwóch tygodniach jeśli im nie zapłacisz. Z winy banku poleciałem 35 euro, bo nie przelał im pieniędzy. Miałem problem z funkcją internet bankeren, a że nie zakładałem konta w mieście w którym mieszkam musiałem specjalnie jechać do oddalonej o 150 km miejscowości aby to rozwiązać. Plus jeszcze musiałem płacić 7 euro za przelew na poczcie, gdyż nagląco groziło mi dodatkowe 150 euro kary. Żeby wypowiedzieć umowę trzeba wysłać list do Maastricht, ja wysyłałem z Polski w listopadzie i z powodu utrudnień w transporcie spowodowanymi zimą oraz świętami list dotarł po 3 tygodniach + miesięczny okres wypowiedzenia. I teraz miesiąc po zamknięciu konta znów pobrali mi kasę z konta, 2 euro nie wiem nawet za co. Dziś idę się ich zapytać. Generalnie w sklepie nic nie da się załatwić, albo ci każą listy wysyłać albo dzwonić do Custumer Service. Jeśli chce ktoś mobilny internet polecam Telforta, znajomy ma internet dobrze działa i nie ma z nim tylu problemów co ja mam z Vodafonem.

des 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 15, 2011 4:46 pm   

Pilnujcie się z nowymi umowami z VODAFONE. Nowe warunki są takie że po przekroczeniu limitu (np 2gb), płacimy 0,075 centów za 1MB. Niby niewiele, ale wiadomo jak internet wciąga. Sprawdźcie też swoje starsze umowy, czy oby na pewno po przekroczeniu limitu spada jedynie transfer i nic poza tym, tzn żadnych opłat!

Tak w ogóle to straszny syf się robi z tym mobilnym netem i to wszędzie, powalone limity, kiedyś ich nie było. Zamiast iść nam na rękę i do przodu z technologią to się cofają, złodzieje.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pon Sie 15, 2011 7:54 pm   

wszystko wina rosnacej popularnosci smartfonow :( ja mam starego vodafone blox i jak na razie korzystam na starych warunkach (bez limitu).

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

mario007 
Super gaduła

Wysłany: Pon Sie 15, 2011 8:18 pm   

Umowy zawarte po 4-tym lipca maja limity, po przekroczeniu limitu trzeba doplacac jak wspomnial juz moj przedmowca.

saj75 
Poczatkujacy
saj75

Wysłany: Śro Sie 17, 2011 10:32 am   

witam,mam internet z vodafona stala oplata 20 eu na miesiac .limit 400mb.po przekroczeniu limitu predkosc spada.czy musze sie liczyc z dodatkowymi oplatami po wygasnieciu umowy?
pozdrawiam

des 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 18, 2011 3:09 pm   

@saj75, dodatkowych opłat nie powinno być, o ile podpisując umowę miałeś opcję tylko obniżenia prędkości (128/64kbps) w razie wykorzystania swojego limitu.
Zresztą powinieneś dostać od nich sms z taką informacją.

Po wygaśnięciu umowy jest ona dalej kontynuowana i trzeba dalej płacić, chyba że zgłosisz np. na piśmie wypowiedzenie w jakimś tam terminie, nie pamiętam czy to był miesiąc czy więcej.

Mam też pytanie, czy też dostajecie dziwne wiadomości z vodafone, których nie da się odczytać, są to jakieś krzaczki?
Ostatnio zmieniony przez des Czw Sie 18, 2011 3:14 pm, w całości zmieniany 1 raz  

MacGrey 
Gaduła

Wysłany: Czw Sie 18, 2011 5:54 pm   

des napisał/a:
@saj75, dodatkowych opłat nie powinno być, o ile podpisując umowę miałeś opcję tylko obniżenia prędkości (128/64kbps) w razie wykorzystania swojego limitu.
Zresztą powinieneś dostać od nich sms z taką informacją.

Po wygaśnięciu umowy jest ona dalej kontynuowana i trzeba dalej płacić, chyba że zgłosisz np. na piśmie wypowiedzenie w jakimś tam terminie, nie pamiętam czy to był miesiąc czy więcej.

Mam też pytanie, czy też dostajecie dziwne wiadomości z vodafone, których nie da się odczytać, są to jakieś krzaczki?

Zgadza sie.Jesli na starej umowie nie bylo wzmianki o jakichkolwiek oplatach poza limitem jesli nie bedziesz mial "okazji" podpisania nowej na nowych zasadach to nic sie nie zmieni.Calkiem niedawno KPN wraz z Telfortem za niedoinformowanie klienteli musieli wysuplac 40 tys. e nalozonej kary.Co do okresu wypowiedzenia to najczesciej -miesiac.
Ostatnio zmieniony przez MacGrey Czw Sie 18, 2011 6:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gregor33315 
Poczatkujacy
gregor33315

Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 2:15 pm   

Witam
Od ponad dwóch lat posiadam internet vodafona z abonamentem za 19,95 i umową na 12 miesięcy. Nie przedłużałem z nimi umowy a internet nadal działa i pobierają mi z konta opłatę za abonament. Czy teraz w dowolnym momencie mogę to zakończyć? Jak długo jeszcze będę musiał płacić po zakończeniu umowy?

Odpowiedz do tematu