Powitanie |
Autor |
Wiadomość |
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 3:35 pm
|
|
|
Koza napisał/a: | Anna Lucka napisał/a: | Koza chyba warto wziac pod uwage, ze nie kazdy przyjezdzajacy moze poswiecic wiekszosc swojego czasu wylacznie na nauke. Czy twoja zona podczas nauki pracowala na swoje utrzymanie i na oplacenie kursow? |
Koza napisał/a: | ...Jeśli po przyjeździe tutaj będziesz mogła się utrzymać (np. dzięki pracującemu mężowi), to zapisz się na kurs holenderskiego do ROC i w międzyczasie podciągnij swój angielski. |
D.Ulcia napisał/a: | ...Mój mąż jest glazurnikiem,pewnie nie byłoby problemu z praca dla niego. |
Mam cytować dalej, czy przeczytasz wątek od początku? |
A teraz nalezaloby zapytac Ule na jakim poziomie jest znajomosc jezyka holenderskiego i angielskiego jej meza skoro od razu po przyjezdzie ma zaczac utrzymywac rodzinke (jeszcze nie wiemy czy wogole oni wiedza co ze soba zrobic po przyjezdzie, czy sa obeznani z holenderskim zyciem, maja gdzie sie zatrzymac, szukac pracy...)
Witaj Ula na forum i moze niedlugo w samej Holandii!
Nie poddawaj sie z nauka holenderskiego skoro uwazasz ze sobie poradzisz, odswiezaj angielski i rosyjski to chetnie z Toba porozmawiam bo juz rosyjski zupelnie zapominam... |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 3:41 pm
|
|
|
Kamila, witaj i od razu nalezy Ci sie pochwala ze rozwazne podejscie do sprawy! chodzi mi o zbieranie tych informacji co wiele z emigrantow jakos pomija w swych przygotowaniach do wyjazdu... |
|
|
|
|
Kamila80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 4:12 pm hej Renata
|
|
|
Dziękuje bardzo. Nie wyobrażam sobie podjęcia decyzji o wyjeżdzie bez tzw. "przygotowania gruntu". |
|
|
|
|
|