NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
polska kraj staruszków
Autor Wiadomość
wolfi
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 18, 2007 11:16 am   

Cytat:
Wiekszosc bankow (jesli nie wszystkie) nie udziela kredytow osobom pracujacym za granica.

Sytuacja od jakiegoś czasu się zmienia. Pracujący za granicą stanowią zbyt dużą grupę potencjalnych klientów, żeby banki mogły sobie pozwolić na ich dalsze ignorowanie.
Do banków, które mają ofertę dla osób osiągających dochody za granicą należą Bank BPH, Deutsche Bank PBC, Dom (oddział Getin Bank), GE Money Bank, Bank Millenium, Nordea Bank i, Noble Bank, Fortis Bank Polska, PeKaO S.A., PKO BP S.A. oraz Bank Zachodni WBK.

krzysztofsylwester
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 24, 2007 9:25 am   brak mlodziezy w polsce

ja sie nie dziwie jesli np lekarz w holandi pomimo wysokich oplat okolo 3000 euro zarobi ze polscy lekarze znajac np niemiecki jezyk wyjezdzajam z kraju,bo po co studiowac ja sie nic z tego nie ma.... sylwia

kravitz
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 08, 2007 2:29 am   

Pamiętam jak sie starałem o pracę jakieś niecałe dwa lata temu w moim rodzinnym miasteczku - było to tydzien w tydzien chodzenie do dyrektora o to żeby mnie przyjął i w końcu sie udało.. Po 5 miesiącach chodzenia do niego :D Kiedy niedawno odszedłem nie minęło 3 tyg i zaczął mnie nawiedzać mój dawny przełożony z prośbą abym wrócił do pracy bo nie ma kogo na taśmę postawić.. Więc zadzwoniłem do starego kumpla który tam jeszcze robi zapytać o co dokładniej chodzi.. i sie okazało, że w ciągu miesiąca od mojego odejścia razem ze mną zwolniło sie 5 osób z mojej dawnej hali i około 12 z pozostałych.. poza tym przez moją dawną hale (nie wiem jak przez inne) przewinęło sie kilku pracowników "jednodniowych" Czyli przyszli, popytali ile będą dostawać, zobaczyli jaka praca i na drugi dzień sie nie pojawili.. Gorzej jest w innym zakładzie w mojej mieścinie- tam to wystarczy przyjść w poniedziałek i we wtorek już można pracować.. Niestety za 800 z haczkiem:/ Większość moich znajomych wyjechała.. najczęściej na wyspy..

Pyra 
Gaduła
pyra

Wysłany: Czw Sie 09, 2007 10:31 pm   

Ja teraz jak jade do Polski to nawet nie mam sie z kim spotkac bo wszyscy wyjechali :-(

Odpowiedz do tematu