amsterdam |
Autor |
Wiadomość |
Offibra
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 7:34 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Lip 03, 2011 8:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 8:25 pm Re: Amsterdam dzielnica vs. dojazd do Amsterdamu.
|
|
|
ben. napisał/a: | Niebawem przenoszę się z Wawy do Amsterdamu na roczny kontrakt w IT.
Szukam mieszkania. Zależy mi na:
-spokojnej dzielnicy ( żeby bambo czy inne *** nie wymachwali bronią i kobieta mogła wrócić do domu wieczorem )
-najlepiej gdzieś na obrzeżach abym mógł bezpłatnie lub za niewielką opłatą zaparkować samochód.
-dobry dojazd do centrum ( firma znajduje się w centrum )
Ewentualnie:
Miejsce poza Amsterdamem z dobrym dojazdem pociągiem lub parking P/R + metro.
Jak wygląda sprawa z korkami czy opłaca się dojeżdżać z poza Amsterdamu do pracy w centrum ?
Ile może zając dojazd? |
ben. a jest jakas roznica gdy polak czy holender wymachuje bronia zamiast bambo i ***??? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 9:09 pm
|
|
|
czemu firma ci czegos nie zalatwi? |
|
|
|
|
ben.
Poczatkujacy :)
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 8:43 am
|
|
|
Polaka, Holendra wymachujacego bronią nie widziałem, no może Boguś Linda
Za to ***, tak, przyjemniejsze rzeczy widziałem.
Uprzedzając stwierdzenia uprzedzony nie jestem
Polecam statystyki przestępczośći wśród narodowości, są takie prowadzone.
Pracodawca załatwia hotel do czasu znalezienia lokum
Czy ktoś z was dojeżdza do centrum Amsterdamu do pracy i powie mi jak to wygląda?
Jakie miejsce polecacie?
(Koszt Czas dojazdu?) |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 9:46 am
|
|
|
Najlepiej nastawić się na dojazdy rowerem, bo nawet jak szybko do tego centrum dojedziesz samochodem i nawet jeśli będziesz w stanie wypłacić się za parking (do 4.60/h) to największym wyzwaniem będzie w ogóle miejsce znaleźć.
Komunikacja miejska działa bardzo dobrze. Rower jeszcze lepiej. Proponuję w A'damie:
- Amsterdam Noord (dojazd rowerem), Osdorp/Nieuw-West (rowerem, ale dłużej niż z Noordu lub komunikacją publiczną)
- jakieś wioski na południu typu Leiden, które mają bezpośrednie połączenie kolejowe z Amsterdam Centraal Station |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
ben.
Poczatkujacy :)
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 10:03 am
|
|
|
Dzięki.
Leiden oglądam robi dobre wrażenie. Poszukam czegoś tez tam.
Jeśli chodzi o Amsterdam to parkować w centrum nie zamierzam byłem i wiem że do tego miasta nie wjeżdza się samochodem.
Myślałem raczej mieszkać na obrzeżach gdzie można auto parkować pod domem i dojeżdżać komunikacją .
Ewentualnie samochód na P+R i w metro
Tylko jak wygląda sprawa z parkingami P+R
Czy bez problemu znajdę na nich codziennie miejsce?
Czy można wykupić abonament ? |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 5:06 pm
|
|
|
sierpowy napisał/a: | Witaj Gohna H.
Ale to jest mieszkanie 60 m2 i lacznie z oplatami ktore wymienilas jest 500-550 E. Parking bezplatny.
Duzo to , czy malo? |
Jak juz zamieszkasz w Amsterdamie to pochwal się zdjeciami tego mieszkania. Bo skoro z oplatami mieszkanie kosztuje 500-550E to bez nich sam najem z 300-350E za 60m2 ? I to tak na starcie bedac jeszcze w Polsce |
|
|
|
|
Larissa83
Poczatkujacy Larissa83
Wiek: 41 Dołączyła: 03 Kwi 2011 Posty: 13 Skąd: Cze-wa|A'dam
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 10:23 pm
|
|
|
ben.
Ja proponuje Duivendrecht, bardzo spokojna okolica, blisko metro, stacja Van den Madeweg. Parkuje tam swoje auto, bo mieszkam blisko centrum i na parking pod domem czekam już pół roku... wiec pod domem parkuje rowerek. Tam na pewno nie spotkasz żadnego 'pastowanego' biegającego z bronią i kobieta też będzie bezpieczna po zmroku |
_________________ Siedzę i zastanawiam się, co robi pozostałych sześć cudów świata:) |
|
|
|
|
|