Przesunięty przez: Gochna H Wto Maj 21, 2013 7:46 pm |
Gemeentelijke belastingen ?? |
Autor |
Wiadomość |
ewelinahh19
Nieśmiały użytkownik ewelinahh19
|
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 6:55 pm
|
|
|
Jestem pewna ze w zeszlym roku jeden przyszedl na mnie a jeden na meza. Byc moze byla to jakas pomylka, zobaczymy jak bedzie w tym roku, ale tak bylo. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 9:06 pm
|
|
|
Witam,
Dziekuje za odp
Czyli ja place za siebie i za inne osoby zameldowane ?
Bo jesli mam placic za kogos to jak moge mu udowowodnic ze za niego place ???
Gdzie jest wyszczególnione czy jest 1 czy 2 osoby zameldowane w tych rachunkach ? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 11:00 pm
|
|
|
Beny my jak dostajemy rachunki z gminy odnosnie podatkow to dostajemy rowniez na osobnej kartce rozpiske jakiego typu sa to podatki z dokladnym opisem oraz taryfy-ile wynosi oplata za jedna, dwie, trzy osoby itd. Nie masz czegos takiego?
Albo wrzuc skany tych pism, co dostales, moze sie znajdzie za ile osob placisz
[ Dodano: Nie Sty 27, 2013 11:04 pm ]
Beny albo wejdz na strone swojej gminy i poszukaj stawek odnosnie podatkow gminnych. Ja wlasnie na stronie swojej gminy wyczytalam, ile i za co w tym roku musimy zaplacic.
Powodzenia |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 1:02 am
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Witam,
Dziekuje za odp
Czyli ja place za siebie i za inne osoby zameldowane ?
Bo jesli mam placic za kogos to jak moge mu udowowodnic ze za niego place ???
Gdzie jest wyszczególnione czy jest 1 czy 2 osoby zameldowane w tych rachunkach ? |
u nas jest albo eenpersoonshuishouding of meerpersoonshuishouding czyli placisz albo na 1 os jak ktos jest sam lub za wielosob.
A smieci placi sie na adres nie na osobe. |
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Pon Sty 28, 2013 1:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 12:13 pm
|
|
|
Jesli chodzi o smieci to od zeszlego roku mamy z boku pojemnika kod kreskowy placimy za to, ile razy w miesiacu wystawimy kontener.
Wspanialym pomyslem naszej gminy jest to ze doszedl nam dodatkowo jeden wielki kont. na odpady z plastiku, mozna w ten sposob zaoszczedzic sporo miejsca w kontenerze na smieci.
Beni a jak rozwiazales lub rozwiazesz kwestie oplat za prad ,gaz i wode czy rachunki tez beda ewentualnie ...przychodza na ciebie . Cos mi sie wydaje ze powinienes pogadac ze wspollokatorami . |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 6:40 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | Jesli chodzi o smieci to od zeszlego roku mamy z boku pojemnika kod kreskowy placimy za to, ile razy w miesiacu wystawimy kontener. |
Ja place z gory oplate roczna oraz na koniec roku dodatkowo za kazde wystawienie kontenera z dokladna rozpiska kiedy byl oprozniany ( z dokladnoscia do jednej sekundy -tez mamy kody na pojemnikach. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 7:04 pm
|
|
|
Mathnl,
My placimy nadal starym systemem do marca b.r potem otrzymamay ze spoldzielni nowe ''rozpiski'' i doplaty
No to jeszcze dopisze ....ze jak przychodzi dzien wystawiania kontenerow
to na kilkadziesiat numerow z naszej ulicy, wzdluz calej drogi stoi ich nie wiecej jak 3-4
Ktoregos ranka nawet zwatpilam, czy to odpowiedni dzien ,bo nie zauwazylam ani jednego
Teraz jak zimno ...niech im bedzie ,ale latem
smrod walil z tych upchanych bakow no coz niektorzy i tak woleli ''udeptac' 'i poczekac do nastepnego miesiaca
A wszystko zaczelo sie z chwila wprowadzenia kodow kreskowych jeszcze niedawno az czarno bylo od kontenerow przy drodze . |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sty 28, 2013 7:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 7:44 pm
|
|
|
Dobrze że my mamy zbiorczy na w ulicy |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 9:02 pm
|
|
|
LeGolasik napisał/a: | Dobrze że my mamy zbiorczy na w ulicy |
My tez ale na chipa. Raz nam zginal, musielismy jechac do mieszkaniowki po drugi i oczywiscie zaplacic. Po jakims czasie znalazl sie pierwszy. Fajnie - mysle sobie, mam teraz rezerwowy. Niestety, pierwszy zostal zdeaktywowany |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Divvla
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Kwi 2012 Posty: 14
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 6:24 pm
|
|
|
Kochani chciałabym sie dowiedzieć kto jest zobowiązany do zapłaty Gemeentelijke balastingen jeśli umowa wynajmu jest incl.? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 7:45 pm
|
|
|
Divvla, zalezy co jest incl . jak tylko media co jest czesto praktykowane to gminne podatki naleza do twoich oplat .
jezeli jest "all in " to jest wszystko wliczane w sume najmu wiec takze oplaty za podatki gminne . Ale tej odpowiedzi szukaj w twoim kontrakcie najmu . Tam napewno jest to scisle opisane . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Divvla
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 03 Kwi 2012 Posty: 14
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 7:51 pm
|
|
|
Będę musiała go przestudiować dokładnie Dzięki za odp. |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 8:23 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | Divvla, zalezy co jest incl . jak tylko media co jest czesto praktykowane to gminne podatki naleza do twoich oplat .
jezeli jest "all in " to jest wszystko wliczane w sume najmu wiec takze oplaty za podatki gminne . Ale tej odpowiedzi szukaj w twoim kontrakcie najmu . Tam napewno jest to scisle opisane . |
Mieszkasz tu juz dosc dlugo.Czy jest Ci znany choc jeden przypadek,gdy wynajmujacy(huurder) nie musial placic podatkow za smieci czy psa? Nie mowie tu o podatku za nieruchomosc,gdyz ten oplaca zawsze wlasciciciel. |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Nie Lut 24, 2013 8:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 8:47 pm
|
|
|
My nie płaciliśmy żadnych podatków oprócz psa |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 8:58 pm
|
|
|
Mathnl, tak
nawet wiele przypadkow gdzie huurder ( najmujacy ) misla placic takie podatki . tlumaczylam wiele takich kontaktow i nawet moja przyjaciolka nie musiala sama placic podatki gminne .
chcesz to ci moge wyslac kilka lub kilkanascie plikow PDF z kontraktmi
Podatek za psa to inna spiewka .
tak p.s.
verhurder = wynajmujacy
huurder = najemca / najmujacy |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Lut 24, 2013 9:05 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
|