NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy mogę wziąść kredyt ok 8000Eur na kontrakt 6miesiecy?
Autor Wiadomość
jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Nie Mar 17, 2013 6:32 pm   

Estamos, bo karte kredytowa nie załatwia sie w banku tylko np tam: icscards.nl - mnie sie udało tam załatwic pomimo odmowy banku.

Estamos 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Mar 17, 2013 9:15 pm   

stroopwafel,
Bo za przyznanie kredytu nie odpowiada człowiek, z którym się umowę podpisało. W umowie pewnie gdzieś jest napisane, że podpisanie nie równa się z kredytem. To żadna nowość, 4-5 lat temu pewnie nie byłoby problemu teraz jednak jest to trudniejsze.

Benny i jedrzej,
Konto mam w ABN a oni przy wydawaniu kart posiłkują się ICS. Moja sytuacja jest prosta, mam umowę na rok do końca tego miesiąca. Mam obietnicę przedłużenia na następny rok a może i na stałe to było w styczniu. Co będzie nie wiem. Nie jestem tu zameldowany i ICS uważa, to za główny powód nie wydania karty kredytowej. Powiem tak, podejrzewam że gdybym się uparł to musieliby mi ją dać. Z drugiej strony w Holandii mogę płacić poprzez iDeal, czy PayPal to mi wystarczy. Za granicę się nei wybieram nigdzie więc ta karta to taki moj kaprys jednak jako już 5 letni klient banku ABN chciałbym, żeby mnie dowartościowali...

Aha zapytania o kartę w :
- ABN - list od ICS "U heeft geen duurzame verblijft in NL" jak coś przekręciłem przepraszam.

- ICS - nie wierzyli w moje dochody(nie jest to nawet 1500 na mc) kazali przesłać 3 salarisy. Jak dostali wyliczyli mi "levens norm" na poziomie 2500 netto mc. Nie wiem kto tyle ma po opłaceniu rachunków itp w Holandii.Kiedy zadzwoniłem i powiedziałem chłopakowi z infolinii ICS o liscie zasmial się i powiedział że z górą tak bywa a dla niego to "heel vreemd" poniewaz on ciut wiecej zarabia ale placi wiekszy wynajem a ma karte kredytową...

- prosiłem też w laser.nl za każdym razem na końcu wpisywania danych wyskakiwało "fout" i nie wysyłano prośby do ich systemu.

tuptek29 
Poczatkujacy
emilia

Wysłany: Pon Mar 25, 2013 5:20 pm   

witam. znalazłam sie w trudnej sytuacji finansowej. obecnie potrzebuje okolo 5000 euro. mam zalozona jednoosobowa firme. abn jest jakis dziwny i nie przyznal mi debetu ani pozyczki. chcialabym adresy stron prosic gdzie moglabym poprzez internet wypełnic sama w domu formularz i starac sie o jakas pozyczke ktora moglabym co miesiac splacac. rozumiem tez ze takich pozyczek przez interent jest wieksze oprocentowanie. prosze bardzo o pomoc.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Mar 25, 2013 7:02 pm   

tuptek29,

jest tego... ale trzeba spelniac pewne warunki
zerknij temat http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?p=79592

Niestety nie tak latwo otrzymac pieniadze , ostatnio raczej zaostrzyli kryteria przyznawanie pozyczek

https://www.primeline.nl/

http://www.kredietdesk.nl...CFVDMtAodOVUA1g
http://www.a1bkrediet.nl/?ref=googleads
https://www.kredietshoppe...CFY3LtAodI1kAXA

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Pią Cze 07, 2013 10:30 pm   

a ja od miesiaca probuje wziac nieduzo bo 6-7 K i odmowa w moim banku i innych tez a zarabiam duzo bo 2500-3000 K ale problem bo kontrakt na rok. Zapraszaja kiedy dostane vast a ostatnim nawet powiedzieli bo nie mam nl obywatelstwa!

olek1063 
Gaduła

Wysłany: Sob Cze 08, 2013 7:57 pm   

stroopwafel napisał/a:
a ja od miesiaca probuje wziac nieduzo bo 6-7 K i odmowa w moim banku i innych tez a zarabiam duzo bo 2500-3000 K ale problem bo kontrakt na rok. Zapraszaja kiedy dostane vast a ostatnim nawet powiedzieli bo nie mam nl obywatelstwa!

Na okres kontraktu to powinni bez gadania przyznać, gorzej jak okres kredytowania jest dłuższy niż umowa.

NL obywatelstwa :043: - aaaaale wymówka...

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Nie Cze 09, 2013 2:13 am   

no ale jak splacic 6-7 K do knca kontraktu czyli w 6mies....?

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Cze 09, 2013 8:38 am   

stroopwafel, no wlasnie sam sobie odpowiedziales na pytanie czemu nie chca udzielic tak wysokiego kredytu. Bo co zrobisz jak ci nie przedluza kontraktu ?

Winter 

Wysłany: Wto Cze 11, 2013 8:00 pm   

stroopwafel napisał/a:
Mnie nie dali w ABNie, choć miałem vasta i zarobki rzędu 2,5k. Stwierdzili, że mam paszport bez verblijfstickera, dałem ID i też im nie spasował (robiony bodajże w 2005 roku). Są śmieszni i tyle.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Cze 11, 2013 8:36 pm   

Winter,

Cytat:
Są śmieszni i tyle.
a moze ostrozni ...?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Winter 

Wysłany: Śro Cze 12, 2013 9:10 am   

To było jakieś 3 lata temu. Sytuacja na rynku była zdecydowanie lepsza niż teraz. Nie było takich zwolnień. W gruncie rzeczy nie dziwi mnie to, przyjechały zapewne polskie karki, pobrali kredytów i pouciekali, więc czemu się dziwić? Mam w Polsce w Pekao S.A. znajomego, który udziela kredytów i mówił, że ludzie nabrali kredytów na zagraniczne kontrakty i tyle ich bank widział, także i za granicą i w Polsce się boją, bo ludzie kombinują. Jak można się do czegoś takiego posunąć?

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Cze 12, 2013 11:16 am   

Witam,

Ja sie wcale nie dziwie ze banki wymagaja co raz wiecej od osoby ktora chce pozyczke - obecnie majac Vasta mozna zostac bez pracy po paru miechach a co najgorsze mozna wyleciec z pracy bez odprawy itp bo bedzie np reorganizacja w firmie ...

To co sie dzieje teraz w NL niczym sie nie rozni od codziennosci w Pl - umowy smieciowe , brak stalych kontraktow , co raz wieksze wymagania i co raz mniejsze wynagrodzenie

Wiec to normalne ze banki udzielaja kredytow dla ludzi ktorzy sa w 99% pewni ...

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Czw Cze 13, 2013 4:40 am   

No ok ale mi powiedzieli ze brak vasta to raz a dwa ze nie mam nl nationaliteit

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Cze 13, 2013 9:31 am   

stroopwafel, A nie bylo to tak ze mielisci wtedy troche innych zadluzen ?

Winter 

Wysłany: Czw Cze 13, 2013 10:36 am   

stroopwafel napisał/a:
No ok ale mi powiedzieli ze brak vasta to raz a dwa ze nie mam nl nationaliteit
Żadne uzasadnienie z obywatelstwem. Taką sprawę skierowałbym do Trybunału do Strasburga. Przecież to dyskryminacja, mieszkasz w jakimś kraju europejskim i na siłę każą ci zdobyć ich obywatelstwo, żeby uzyskać durny kredyt. W dodatku w Holandii nie można mieć dwóch obywatelstw :-) poza wyjątkowymi sytuacjami.

Odpowiedz do tematu