agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 10:35 am
|
|
|
Ludzie! zgadzam sie z wieloma opiniami tutaj ale tez wielu nie rozumiem -- ktos napisal , ze jestesmy tutaj goscmi i fakt- wielu jest- ale przeciez goscia tez obowiazuja jakies zadady- skoro ja zapraszam kogos lub ktos sam sie wprosil na wizyte w moim domu tp musi dostosowac sie do moich warunkow- przeciez to logiczne- nie moze byc tak by gosc w moim domu rzadzil. tak samo jest tutaj- to my sami wproslilismy sie tutaj - nie mowie tu o chowaniu glowy w piasek i dawaniu sie upokarzac ale przeciez wielu dobrze wie jak niektorzy nasi rodacy potrafia sie zachowywac. moj maz pracuje z holendrem z Monster- niedaleko Hagi i on jest przerazony tym jak Polacy sie zachowuja poczawszy od piatkowego wieczoru a skonczywszy dopiro w niedziele- .imprezy, balangi, spiewy , przekrzykiwanie sie, bijatyki itp... niekt nie pomysli, ze ktos mieszka obok i chce troche spokoju. nie pomysli, ze moze komus to przeszkadzac, Ludzie przeciez we wlasnym domu nie pozwolilibyscie na takie zachowanie wlasnych gosci- wiec uszanujmy to , ze jestesmy u kogos.
Ja od kilku lat mieszkam tutaj- place podatki. ubezpieczenia, pension dwa samochody na holenderskich tablicach, syn chodzi do szkoly. nie mam wrazenia ze ktos mnie traktuje jako czlowieka nizszej kategorii- szanuje tych, ktorzy mieszkaja obok a oni szanuja mnie. Zyj i daj zyc innym! |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|