NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pearcing
Autor Wiadomość
dachma 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Paź 17, 2009 8:47 pm   

coraz rzadziej mam ochote tu zagladac!

zaopatrzcie sie w jakies leki na uspokojenie!

moze moderatorzy zadziałają?

agata21229 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
  Wysłany: Sob Paź 17, 2009 11:50 pm   

suska napisał/a:
A gdzie sterylizjacja? Sie nie dziwie, ze Ci sie ten kolczyk nie przyjal... ;) Ja bym sie od takiego studia z daleka trzymala...

Pierwszy kolczyk zakladany natychmiast po przekluciu jest sterylny.

HONKA 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:00 am   

jej.. kobitki juz sie nie kluccie....
ile mozna????

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 3:16 pm   

agata21229 napisał/a:
suska napisał/a:
A gdzie sterylizjacja? Sie nie dziwie, ze Ci sie ten kolczyk nie przyjal... ;) Ja bym sie od takiego studia z daleka trzymala...

Pierwszy kolczyk zakladany natychmiast po przekluciu jest sterylny.

No, o ile sie go najpierw wysterylizuje :P

pasQdzia 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Sty 23, 2010 3:39 pm   

do Pani suska.
jakis czas temu robilam kolczyk w Polsce w tym samym miejscu co robilam tu w Holandii i robilam w eleganckim gabinecie kosmetycznym i Pani wcale nie czyscila kolczyka po wyciagnieciu go z opakowania i z ciekawosci spytalam czy nie musi tego robic i wlasnie Pani grzecznie odpowiedziala ze kolczyk jest sterylny i nie musze sie o nic martwic..
pozdrawiam.

panczo 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 23, 2010 5:06 pm   

Z tym kolczykiem na jezyku i ze cos ci "na mozgu wyskoczy" to myslalam że padne ze smiechu:))))) jak przeczytalam... Ja mam kolczyk w jezyku od 6 lat i nic, robilam we Wroclawiu w studio i tylko mialam przez pierwsze 3 dni spuchniety i seplenilam, ale mi to przeszlo, inni znajomi ktorzy maja wiele kolczykow mowili że moglo tak byc ale kazdy tez inaczej reaguje, niektorzy tego samego dnia mogli jesc i mówic normalnie! Z piercingiem to jest tak że zalezy od Ciebie czy bedziesz o niego dbać czy nie i jak twoje cialo reaguje na "ciało obce". Ja mialam raz od czasu przebicia infekcje, ktora mi przeszła po 2 dniach ale uważam na to i mam zawsze tabletki odkazajace i jak pisalam wczesniej jak o cos dbasz to jest dobrze. Osobiscie nikomu nie polecam piercingu w jezyku ja skruszylam sobie już 2 zeby ale to od bawienia sie, na poczatku jest trudno to kontrolowac, oczywiscie kazdy jest inny!, teraz nawet zapominam ze go mam i po wizycie u dentysty wszystko jest w porzadku. Jesli chodzi o to czy się przyjmie to jest inna historia, jako "ciało obce" kazdy organizm reaguje inaczej, znajomi, na przyklad, w duzej ilosci stracili kolczyki z brwi, znaczy powoli powoli cialo je wypycha i czlowiek pewnego dnia zostaje bez kolczyka , tez moze sie to zdazyc na pepku. Ale najwazniejsza rzecz JESLI CHCESZ MIEC PIERCING ALBO TATUAZ TO TRZEBA O TO DBAC I BEDZIE DOBRZE !
pozdrawiam wszystkich
i zycze powodzenia w dziaraniu i piercing-owaniu sie!!

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Śro Kwi 28, 2010 10:23 am   

ma ktos sternum? zamierzam sobie zrobic, ale ciekawa jestem jak to faktycznie wyglada z tymi migracjami. Jedni mowia, ze wypycha, inni, ze sie przyjmuja... Ma ktos jakies doswiadczenie ;) ? I ile takie cos w NL moze kosztowac?

EdysiaK 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 12:51 pm   

suska, ja widzialam filmik z tego. Boże, masakra! Musi strasznie bolec....

w jednym salonie na spoorwijku jest 'promocja' i wszystkie piercingi (oproz nosa - 15e) sa za 25e. takze wydaje mi sie, ze to cale sternum chyba tez.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 1:52 pm   

Wiesz co, stwierdzenie "salon na spoorwijku" troche mnie przeraza : D

Co do bolu- no boli pewnie, ale jak kazdy piercing zreszta ;) Najbardziej mnie marwi fakt, ze cholernie migruje, bo to jednak surface, wiec zdarza sie, ze kolczyk po prostu zostaje wypchniety przez skore. No ale dzieki za informacje, jeszcze sie troche wacham, zreszta obecnie sie zastanawiam nad lip ring ;D

kocisko 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 2:06 pm   

jeśli chodzi o lip ring to mi przebijała koleżanka wystarczy mieć gruby wenflon, przez który można przełożyć kolczyk. Jeśli chcesz mieć kuleczkę to polecam sztangę z bioplastu chyba tak się to nazywa nie niszczy zębów podobno, chociaż najlepiej się goi jak jest podkowa lub kółko

EdysiaK 

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 2:15 pm   

suska, czemu Cie przeraza? Salon nazywa sie TimeLess. Ostatnio robilam tam kolczyk i miejsce bardzo spoko. Salon na centrum (nie pamietam nazwy) wyglada jak gabinet dentystyczny hehe lub nawet i gorzej. A tu fajna muzyczka, plakacik Rihanny z tatuazami.. wczulam sie w klimat i po bolu :D

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 2:24 pm   

A co robilas w ogole? :)

No ja jestem bardzo wybredna jesli chodzi o salony :P Musza byc naprawde dobre, zeby zaspokoic moje potrzeby :P Takie zboczenie ; ) Zreszta jak sama widzialas, ten piercing, ktoryy ja chce to nie jakies tam przebijanie nosa, to troche wyzsza szkola jazdy :) Najchetniej to zrobilabym sobie w PL, tam mam swoje ukochane, zaufane studio i wszedzie indziej czuje sie zle. No ale jeszcze sie zasanowie :D

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 2:40 pm   

w sumie jak chodzi o takie 'zabiegi', to higiena i czystość salonu to podstawa, więc chyba raczej wybrałabym salon, który wygląda jak gabinet dentystyczny niż taki, który ma plakat Rihanny z tatuażami. :P

EdysiaK 

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 2:52 pm   

calendargirl288, nie wiesz, nie bylas, to nie zabieraj glosu ;) to ze byl tam plakat
nie oznacza, ze nie bylo tam sterylnie. Boże ludzie ogarnijcie sie troche ;) wrecz przeciwnie, w tym 'gabinecie dentystycznym' byl plakat jakiejs golej baby w jakiejs seksualnej pozycji z kolczykami w jakich tylko miejscach mozna... i co teraz powiesz? na podstawie zdjec na scianach bedziesz stwierdzac gdzie bylo czysciej? bo mi chodzilo o bardziej relaksujaca atmosfere.

suska, zrobilam sobie madonna piercing i jestem zadowolona hihi :D w koncu :038:
Ostatnio zmieniony przez EdysiaK Pon Maj 24, 2010 2:55 pm, w całości zmieniany 2 razy  

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 3:03 pm   

Tez go kiedys rozwazalam, ale trzeba miec do tego wyjatkowo ksztaltna twarz.

Jeszcze taki labret mnie niesamowicie jara: http://s1.hubimg.com/u/62632_f520.jpg

Odpowiedz do tematu