Zagadka- ile kosztowały mnie zakupy w polskim sklepie ? |
Autor |
Wiadomość |
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 2:44 pm
|
|
|
W Hadze też |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Lip 2009 Posty: 123 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 3:15 pm
|
|
|
ja mogę podać bardzo łatwy przepis na zrobienie gołąbków na bazarze można kupić kapustę a u rzeźnika mięso mielone ( więc ze składnikami nie problem) a z jednej główki kapusty gar pycha gołąbków
pozdrowionka |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 3:39 pm
|
|
|
no i fajnie
z tematu Cytat: | Zagadka- ile kosztowały mnie zakupy w polskim sklepie ? | zeszlismy do nowego
jak zrobic golabki
wobec tego skoro temat sie wyczerpal proponuje go zamknac... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 4:29 pm
|
|
|
to była tylko propozycja, ale jeśli faktycznie temat jest nie potrzebny to trudno |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 4:32 pm
|
|
|
dorota-ol napisał/a: | ja mogę podać bardzo łatwy przepis na zrobienie gołąbków na bazarze można kupić kapustę a u rzeźnika mięso mielone ( więc ze składnikami nie problem) a z jednej główki kapusty gar pycha gołąbków
pozdrowionka |
Dla wyjasnienie sytuacji:
Umiem zrobic golabki wiec spokojnie. Poprostu czasem nie mam na to czasu i przydalyby sie zapasy ze sloika
Ja swoj watek wyczerpalam, wiec mozecie powrocic do tematu placenia w polskim sklepie |
|
|
|
|
innaborcuch
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 12:52 am
|
|
|
Na sporwajku u KLAUSA najtansze w hadze polskie produkty |
|
|
|
|
marcycha
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 1:47 pm
|
|
|
Dzień dobry:) tak czytam te wszystkie wypowiedzi i sie zastanawiam czy nie mozecie sami zrobic klusek slaskich? golabkow, gulaszu itd?? zdrowsze, bez konserwantów. A mrożonki... hmm, skad pewnosc ze nadaja sie do zjedzenia? moze byly juz odmrozone i zamrozone kolejny raz?? A tak, zrobicie sami, satysfakcja ze sie udalo i smakuje. Wtedy oszczedzicie sobie zakladania takich tematow i klutni. Jesli gdzies jest drogo poprostu nie robi sie tam zakupow-proste:) Pozdrawiam |
_________________ piekło nie jest takie złe, jeśli możesz zatrzymać przy sobie anioła |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 10:27 pm
|
|
|
Ze zrobieniem ogórków kiszonych może byc mały problem a co do robienia pierogów czy klusek sląskich brak czasu ;-(
Poznałam tu bardzo sympatyczna dziewczynę z którą to wybrałyśmy się na zakupy i trafiłyśmy na sklep gdzie jest bardzo duży wybór polskich produktów, były pasztety różne, i trzy rodzaje ogórków kiszonych za 1,95 euro ( te same za które w innym sklepie zapłaciłąm 3,95 euro ) i wafelki grześki i bobofruty itd itd, przemiła dziewczyna przywitała nas przy wejściu, sklep czysty, przejrzysty, super zatowarowany, etykiety cenowe, super, naprawdę byłam zadowolona i moje dzieci też, bo udało się kupić ich ulubione rzeczy.,
Byłam bardzo mile zaskoczona. I okazuje się że do tego sklepu mam 20 min spacerkiem, więc zdobyli stałą klientkę |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 10:29 pm
|
|
|
Mozesz podac adres? |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 10:47 pm
|
|
|
Jest to ulica APELDOOMSELAAN ( Escamplaan się z nią łączy) jest tam bardzo dużo różnych sklepów, drogerie, Broker, Albert i inne. po prawej stronie ulicy idąc od Escamplaan. Nie znam numeru niestety. AAAAA na przeciwko tego sklepu jest Zeeman
a sklep gorąco polecam......;-) mają bardzo duży wybór naszego żarełka , ba nawet mają herbatki Bobovita, których tu szukałam, bo moej dziewczynki je bardzo lubią.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
marzena
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 17 Lis 2006 Posty: 99
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 12:10 pm
|
|
|
Ten sklep jest na Dierenselaan , blisko De la Reyweg |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 12:41 pm
|
|
|
dokładnie ta ulica co podała moja przedmówczyni |
|
|
|
|
Rauf
Gaduła
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 172 Skąd: Netherlands
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 12:45 pm
|
|
|
tO jest ten sklep na malym centrum, ten "turecko-polski" heh
[ Dodano: Czw Gru 31, 2009 6:07 am ]
A czy ktos sie orientuje czy ten sklep jest dzis otwarty, czy dopiero po nowym roku? |
|
|
|
|
|