Przesunięty przez: Administrator2 Śro Lis 04, 2009 9:04 am |
Auto na gaz |
Autor |
Wiadomość |
zeber
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 27, 2010 10:53 pm
|
|
|
Jak zasugerowano powyzej, skontaktowalam sie z kolega z Rotterdamu i jest podejrzenie zapchanego filterka od gazu.
Bylam dzisiaj w pieciu sklepach z czesciami moto w Tielu w poszukiwaniu filterka i nie posiadaja takowych lub nie wiedza, o co chodzi. Jak to Holendrzy maja w zwyczaju, odsylali mnie "od Annasza do Kajfasza", w tym do serwisu Mercedesa
Gdzie sie kupuje takie rzeczy w NL?
Przez neta odpada, bo te filterki sa w roznych rozmiarach i ktos musi zobaczyc, jaki pasuje - poprzedni wlasciciel auta nie wie. |
|
|
|
|
Iras
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 11:05 am
|
|
|
Ja też kiedyś miałem taki kłopot z filtrem.I do czasu znalezienia odpowiedniego, w starym zrobiłem kilka otworków(to jest filtr z włókniny) No ale przy tym trzeba trochę zdolności manualnych.Radze po wyjęciu filterka zrobić zdjęcie i zmierzyc średnice.Na Allegro można znależc odpowiedni http://www.moto.allegro.p...y=620&country=1 Powodzenia |
_________________ Pozdrawiam!
Jeśli czegoś nie ma w necie - znaczy nie istnieje! |
|
|
|
|
zeber
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:38 pm
|
|
|
Iras napisał/a: | No ale przy tym trzeba trochę zdolności manualnych. |
Zdolnosci manualne to sie przydadza juz na etapie wyjmowania tego filterka. Diabli wiedza, jak sie za to zabrac. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:48 pm
|
|
|
Bardziej trzeba uwazac przy wkladaniu bo mozna sobie zrobic ziaziu.
Ja kiedys przy skrecaniu zalatwilem uszczelke filterka i byl problem - musialem kupic caly filtr gazu z elektrozaworem bo uszczelka nie do kupienia... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
zeber
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:52 pm
|
|
|
Zaden filterek, ani bezpiecznik, tylko przelacznik, jak sie okazalo. Usterka wykryta i naprawiona przez polskiego mechanika z ogloszenia na tym portalu - na poczekaniu i za smieszne pieniadze. |
|
|
|
|
|