reklama z polakami na national geographik nl |
Autor |
Wiadomość |
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Śro Lis 25, 2009 11:21 am
|
|
|
piet napisał/a: | Nikt głośno nie krzyczy o do granic rozwiniętym kazirodztwie którego efekty są widoczne wszędzie dookoła,nikt nie wspomina o tym głośno że skąpstwem i brakiem wykształcenia wyrobili sobie markę *selfish jerks*na całym świecie |
tu sie niestety nie zgodze |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
aga910
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 141 Skąd: Zwolle
|
Wysłany: Śro Lis 25, 2009 1:13 pm
|
|
|
piet - nic mi nie umknelo ... przeciez ten holenderski chlopaczyna NIE NADAJE SIE DO WOJSKA !!!!!! Twoja wypowiedz miala by sens gdyby mu odzanaczyli ze sie nadaje ...na zasadzie przestan uzerac sie z baranami, przyjdz do nas u nas bedzie Ci lepiej. A tam jest wyraznie ...NIE NADAJESZ SIE
A teledysk z busikiem zniknal nie dlatego ze byly prostesty (a wiem ze byly i oficjalne) a wedlug mnie dlatego ze przyszedl na to czas tak jak i na wszystkie teledyski z tamtego okresu. A wiesz co jest w tym wszystkim najzabawniejsze ze na bank przez ten szum wokol tworcy tylko wiecej kasy zarobili. Byla to pioseneczka potupajeczka co to jednym uchem wchodzi a drugim wychodzi ale jak zaczely sie krzyki to kazdy zaczal nasluchiwac, a o co chodzi, a o czym tam jest mowione itd, itp.
suska - jesli baileys dogada sie po angielsku (bo po holendersku mowi biegle z tego co pamietam) to wlasnie o ten ruski jest od ciebie do przodu w jezykach ... i prosze nie wmawiaj mi ze znasz ich 3-4 ...... Skad w tobie tyle zajadlosci jak nie na Holendrow to na Forumowiczow?
yofeta - ja pytalam o to samo znajomych Holendrow i nikt nie wiedzial ze to Polacy (jeden obstawial Rosjan bo wydawalo mu sie ze ten dialog "co on chce ...niewiem" to bylo po rosyjsku) |
Ostatnio zmieniony przez aga910 Śro Lis 25, 2009 1:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Lis 25, 2009 2:51 pm
|
|
|
Cytat: | Skad w tobie tyle zajadlosci jak nie na Holendro |
Pokaz mi chociaz jeden moj post, w ktorym mozna znalezc jakakolwiek nagonke na Holendrow z mojej strony? Nie sadze, zebys taki znalazla, gdyz zyje z nimi na codzien, moja rodzina to rowniez Holendrzy i zlego slowa na nich nie powiem.
Co do uzytkownika bayleis- podazam jej tokiem myslenia, ktory notorycznie pokazuje na forum i to, ze ona umie, nie znaczy, ze cale jej pokolenie zna jakis inny jezyk obcy poza ruskim. Tez ja sobie poszufladkuje, a co Do niej nie dociera slowo "jednostka";] |
|
|
|
|
pani_puchatkowa
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 08 Lut 2009 Posty: 355
|
Wysłany: Śro Lis 25, 2009 3:32 pm
|
|
|
aga910 dziękuje za linka a co ważniejsze dziękuje, za przedstawienie ( a raczej wyjaśnienie ) tej reklamy w takim świetle. Przyznam,że byłam bardzo zła i zawiedziona jak zobaczyłam ja pierwszy raz, już to mam do siebie, że najpierw obwiniam wszystkich dookoła a potem myślę, że że może to nie tak jak mi się wydaje. I za to ci dziękuje bo zrozumiałam o co chodzi producentom tej reklamy wcale nie ubliża Polakom, jak już to tylko pokazuje w sposób zabawny kogo wojsko holenderskie potrzebuje. |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Śro Lis 25, 2009 8:16 pm
|
|
|
Już przestańmy sie obrażać na wszystko i na wszystkich, bo my zawsze czujemy sie pokrzywdzeni.. a tu przez wojne, a tu przez rząd, a tu przez pogode, a tu przez sąsiada, a tu prze reklame o wojsku holendreskim.
Taka nasza cecha narodowa, dlatego np. w polskich wiadomościach same smęty- dlaczego? nie tylko dlatego, że jest ich stosunkowo więcej, lecz również dlatego, że to się sprzedaje bo lubimy narzekać.
Nauczmy sie patrzeć optymistycznie na świat, a nie tak, jakby ktoś nam wiecznie krzywde robił
a pamiętacie tą reklame?
z tego co wiem po Niemcy przed MŚ zdjeli ją z anteny po interwencji polskiego rządu
http://www.youtube.com/watch?v=-2cESOJJ2cM
i może pośmiejemy się z innych fajna reklama meczu Niemcy - Holandia
http://www.youtube.com/watch?v=pqYSmaoaIzg |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
Ostatnio zmieniony przez doronio Śro Lis 25, 2009 8:25 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 11:14 am
|
|
|
właśnie widziałam tą reklamę na TMF |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|