Przedłużenie waznosci polskiego paszportu w NL |
Autor |
Wiadomość |
MacGrey
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 9:58 pm
|
|
|
mamqa napisał/a: | Duuvelke, a gdzie chciałaś wyrobić, w ambasadzie? |
|
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 4:51 pm
|
|
|
mamqa napisał/a: | Duuvelke, a gdzie chciałaś wyrobić, w ambasadzie? Pytam bo w przyszłym roku i mi się kończy ważność a meldunku w PL tez nie mam. |
w Polsce... w Ambasadzie to bez meldunku w polsce mozna wyrobic, wystarczy miec tutaj meldunek |
|
|
|
|
jakusto3
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Wiek: 37 Dołączyła: 22 Sty 2009 Posty: 75 Skąd: Leeuwarden/RZE
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 5:59 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | jakusto3 napisał/a: | Ostatnio bez problemu wyrobiłam paszport bez posiadania meldunku w polsce. |
jak ja chcialam wyrobic paszport bez meldunku w Polsce... to niestety spotkala mnie nie mila wiadomosc... myslalam, ze moge juz odebrac paszport a tu pani mnie poinformowala, ze sprawdzono iz nie posiadam meldunku w Polsce i nie moze wydac mi paszportu... bylo to pare lat temu... |
Tak jak napisałam, być może pomogła mi dobra wola urzednika. Ale skladajac wniosek powiedzialam, ze nie mam meldunku w PL; we wnisku wpisalam poprzednie miejsce zameldowania. Wspomniałam jeszcze, ze mam daleko do konsulatu w Hadze... Pan powiedzial, ze mi przyjmie ten wniosek. Z odbiorem nie było probelmu, chociaz i tak paszport poszedl do przedruku z powodu odciskow
Wiadomo urzędnik urzednikowy nie rowny, a inna osoba mogla inaczej podejsc do takiej sprawy |
Ostatnio zmieniony przez jakusto3 Śro Mar 21, 2012 6:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|