szukanie pracy w urzedzie UWV |
Autor |
Wiadomość |
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 10:35 am
|
|
|
Bronka, MążRenix, jak sama napisała , włada płynnie czterema językami i ma dobry fach wyuczony. Najprawdopodobniej ma wyższe wykształcenie i doświadczenie w pracy w międzynarodowym zespole. Moim zdaniem jeżeli jest przebojowy i potrafi się sprzedać to dostanie tą pracę. Szczególnie,że pracy dotyczy rozwoju portu i tu zaprocentuje jego zawód. Podana w ofercie płaca to max. Realnie jako kandydat bez znajomości niderlandzkiego i bez doświadczenia w finansach (choć tego nie wiemy) dostanie propozycję ok. 3500€ . To bardzo mało biorąc pod uwagę koszty.
Z drugiej strony, takich posad do wzięcia jest mnóstwo (sam ,choć od lat nie szukam już pracy, dostaję wciąż po kilka takich ofert kwartalnie) więc może warto poczekać na coś lepszego.
Pozdrawiam |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 10:40 am
|
|
|
Bronka, |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 1:07 pm
|
|
|
Renix napisał/a: | Hera napisał/a: |
Mój mąż nie znał dotychczas ani angielskiego ani holemnderskiego (pisałam o tym niejednokrotnie). Ja znam angielski komunikatywnie, holenderskiego się uczę. Pracowaliśmy oboje z mężem w Adecco. Teraz mąż pracuje przez Quality, które jeszcze na dodatek zorganizowało dla Polaków kurs językowy.
Ja pracowałam przez StartPeople i ostatnio przez Creyf's.
Może jest tak, że biura pracy w twojej okolicy sa jakos uprzedzone - nie wiem gdzie mieszkasz.
Na pewno biuro Quality w Bodegraven przyjmuje bez znajomości języka holenderskiego... |
Witam ,
sorry za pomylenie cytatów z Waszych wypowiedzi , mam nadzieje ze nikogo nie uraziłam. Mieszkamy w Rotterdamie i tu naprawde jest ciezko z praca. Widze ze piszesz o biurze Quality, wiem ze maz raz tam juz byl ale, chyba ponownie trzeba sie wybrac, jezeli przyjmuja bez znajmosci jezyka. Zycze milego dnia i pozdrawiam, |
Spoko, ja się nie gniewam
Co do Quality to akurat wiem to z pierwszej ręki, bo mój mąż tam pracuje już od jakiegoś czasu. Nie raz i nie dwa bywałam w tym biurze i widziałam Polaków rozmawiających z pracownikami PO ANGIELSKU. Sama też osobiście rozmawiam z nimi w tym języku. I powiem ci że gdybym nie była w ciąży to pewnie też bym tam pracowała.
Mówię o TYM biurze. Masz tu strone internetową z ofertami pracy i nr telefonu - zadzwon i zapytaj. Z Rotterdamu do Bodegraven nie jest aż tak bardzo daleko |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Renix
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 8:00 am
|
|
|
YANNOSICK napisał/a: | Jeżeli Twój mąż jest zdesperowany i może podjąć nawet nisko płatną pracę to niech się zgłosi na rozmowę w sprawie Warunki mizerne ale na początek zawsze coś.Powodzenia. |
Witam Yannosick,
serdecznie dziekuje za linka, zobaczymy co sie da zrobic, jak go widze to nie poddaje sie i wierze ze znajdzie cos dla siebie .
Pozdrawiam, |
_________________ The day you find it is the day I will stop missing you ..... |
|
|
|
|
madmad123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 5:17 pm
|
|
|
[quote="Renix"] Hera napisał/a: |
Moj mąż włada czteroma językami płynnie: arabski, polski, angielski i hiszpański.
Pozdrawiam, |
Koleżanko, jeżeli twój mąż włada płynnie czterema językami to niech szuka pracy jako tłumacz w parlamencie europejskim w Brukseli |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 7:07 pm
|
|
|
madmad123 napisał/a: | Renix napisał/a: | Hera napisał/a: |
Moj mąż włada czteroma językami płynnie: arabski, polski, angielski i hiszpański.
Pozdrawiam, |
|
Koleżanko, jeżeli twój mąż włada płynnie czterema językami to niech szuka pracy jako tłumacz w parlamencie europejskim w Brukseli |
Może się nauczycie odpowiednio wykorzystywac cytaty a nie wkładac komus "w usta" słowa, których nie wypowiedział...... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
Ostatnio zmieniony przez Hera Wto Kwi 03, 2012 7:09 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Renix
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 8:51 am
|
|
|
Witam ,
to ze mój mąż włada 4 językami to jeszcze nic nie znaczy! Ja też władam 4 językami i jakoś nie mam ochoty pchać sie do parlamentu europejskiego!!!! Tam pracują ludzie którzy wogóle nie interesuja się losem zwykłego człowieka, wiem co mówie bo koleżanka była na interview. Jezeli nie masz uczuć i będziesz szła po tzw ""trupach" aby wybić się -- to tam jak najbadziej nadajesz się!!! Zarówno mój mąż jak i ja nie jesteśmy takimi ludżmi!
Zyczę miłego dnia i pozdrawiam, |
_________________ The day you find it is the day I will stop missing you ..... |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 06 Sty 2007 Posty: 324 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 10:07 am
|
|
|
cyt....Tam pracują ludzie którzy wogóle nie interesuja się losem zwykłego człowieka, wiem co mówie bo koleżanka była na interview......Moze nie powinnam zabierac głosu ale takie
uogólnianie wraz z oceną to wdł mnie nie w porządku.
Co ja bym radziła szukającym pracy? Przede wszystkim dobre CV -podstawa
dobrze prawidłowo napisane .zastanowic sie na jakich konkretnie stanowiskach
mozesz pracować -pamietając ze jak sie jest od wszystkiego to jednoczesnie do niczego
Starac sie w rozmowie przekonac do swojej osoby pewnością siebie -ale nie pychą
Poprosic o miesiąc probny ,starac sie ze swojej strony przekonac pracodawcę że sobie poradzcie mimo barku znajomości holenderskiego przy czym wykazac sie znajomością
choć kilku słow i zapewnieniem ze wlasnie podjeliscie naukę .
Sukcesow zycze i Pozdrawiam |
|
|
|
|
|