pan Borsuk? |
Autor |
Wiadomość |
oszukany?
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 09, 2011 11:02 pm
|
|
|
Witam .
Odswiezam temat.
Czy ktos ma jakies problemy z tym biurem.
Chce zgłosic sprawe na Policje. Prosze o opinie.
[ Dodano: Pon Lis 14, 2011 11:54 am ]
Odświeżam , nikt nie miał odczynienia z tym biurem od 3 lat ??
Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
rafalo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 11:34 pm
|
|
|
Ja rozliczam się co rok i nie mam problemów. Trzy razy się rozliczyłem, za każdym razem dostaje potwierdzenie oraz biorę paragon w razie reklamacji. Nie wiem jaki masz problem. To, że nie dostałeś zwrotu nie musi być wcale winą owego pana B. Ludzie sami kręcą, rozliczają się z ciotkami, wujkami a wtedy wychodzą problemy. Jak chcesz zgłosić sprawę na policji to zgłoś, oklasków nie dostaniesz, ani okrzyków nie będzie. Twoja indywidualna spraw. Jeśli Cię oszukał to walcz o swoje. Mnie nie oszukał więc złego słowa nie mogę powiedzieć. Ostatnio rozliczyłem się w sierpniu a zwrot dostałem we wrześniu. Wszedłem 5 minut i wyszedłem, ale większość jedzie z pielgrzymką do niego zaraz po otrzymaniu jarografu w styczniu a jak zwrotu nie mają do czerwca to wołają oszust. Co ten człowiek ma do tego, że długo się czeka na zwrot? Urząd jest od zwrotu, on wypełnia tylko zeznanie podatkowe i na tym się kończy jego rola. Od usługa płatna w postaci pomocy w wypełnieniu zeznania. |
|
|
|
|
bejb21
Nieśmiały użytkownik lulka21
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 11:14 am
|
|
|
Uwazajcie na p.Borsuka to oszust bierze pieniadze od ludzi za rozliczenia i tego nie robi.Ciezko pozniej sie z nim skontaktowac bo nie odbiera telefonow ani nie odpisuje na mejle.Lepiej zaplacic wiecej i rozliczyc sie w normalnym holenderskim biurze takie jest moje zdanie. |
|
|
|
|
oszukany?
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 3:37 pm
|
|
|
rafalo napisał/a: | Ja rozliczam się co rok i nie mam problemów. Trzy razy się rozliczyłem, za każdym razem dostaje potwierdzenie oraz biorę paragon w razie reklamacji. Nie wiem jaki masz problem. To, że nie dostałeś zwrotu nie musi być wcale winą owego pana B. Ludzie sami kręcą, rozliczają się z ciotkami, wujkami a wtedy wychodzą problemy. Jak chcesz zgłosić sprawę na policji to zgłoś, oklasków nie dostaniesz, ani okrzyków nie będzie. Twoja indywidualna spraw. Jeśli Cię oszukał to walcz o swoje. Mnie nie oszukał więc złego słowa nie mogę powiedzieć. Ostatnio rozliczyłem się w sierpniu a zwrot dostałem we wrześniu. Wszedłem 5 minut i wyszedłem, ale większość jedzie z pielgrzymką do niego zaraz po otrzymaniu jarografu w styczniu a jak zwrotu nie mają do czerwca to wołają oszust. Co ten człowiek ma do tego, że długo się czeka na zwrot? Urząd jest od zwrotu, on wypełnia tylko zeznanie podatkowe i na tym się kończy jego rola. Od usługa płatna w postaci pomocy w wypełnieniu zeznania. |
Słuchaj kolego:
23 lipca otrzyłame wstępna deycjze o przyznaniu mi pieniążków.
23 Września otrzyłame AAnslag2010 czyli ostateczną decyzję wychodzącą na 0.
Na co P. Borsuk powiedział iż 26.10.2011 Urząd Skarbowy wypłacił mi pieniążki ale nie na ten numer który podałem.Jak to mozliwe skoro imie nazwisko musi się zgadzać. Kiedy ja posiadam wyciąg , z banku że żadnych pieniążków nie otrzymałem.
Najlepsze jest to iż 28.10.2011 dostałem @ , iż dzwonił do Belas. i wmawiał mi historyjkę po czym 8.11.2011 napisał mi iż dzwonil do Belas. i powiedziano mu ze 26.10.2011 pieniazki zostały wypłacone.
wszystko jest zakrecone , a z Panem Borsukiem nie mozna sie skontaktować , co więcej wyżej wymieniony Pan ZAMKNAŁ definitywnie moja sprawe.
Tak , zgłosiłem sprawe na Policje.
[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 3:37 pm ]
bejb21 napisał/a: | Uwazajcie na p.Borsuka to oszust bierze pieniadze od ludzi za rozliczenia i tego nie robi.Ciezko pozniej sie z nim skontaktowac bo nie odbiera telefonow ani nie odpisuje na mejle.Lepiej zaplacic wiecej i rozliczyc sie w normalnym holenderskim biurze takie jest moje zdanie. |
powiedz coś więcej?
[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 3:38 pm ]
BUFI napisał/a: | Raz rozliczylam sie u pana Borsuka i wiecej nie mam zamiaru.Tzn akurat z moim rozliczeniem bylo wszystko ok i kase dostalam,ale kilku moich znajomych dlugo czekalo na kase i zadzwonili do belastingu,okazalo sie ze sa podane inne numery kont,jednej dziewczynie juz nawet wyplacili kase,ale nie na jej konto.Miala troche zalatwiania,ale na szczescie odzyskala te pieniadze.Radze nie rozliczac sie u Borsuka. |
moja sprawa wyglada Dokładnie jak ta.. |
|
|
|
|
rafalo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 8:04 pm
|
|
|
23 lipca otrzyłame wstępna deycjze o przyznaniu mi pieniążków.
23 Września otrzyłame AAnslag2010 czyli ostateczną decyzję wychodzącą na 0.
Skoro dostałeś decyzję o przyznaniu pieniędzy a ich nie otrzymałeś to wyjaśnij to z belating. Napisz po angielsku, jeśli nie znasz holenderskiego, że nikomu nie dałeś upoważnienia do odbioru twoich pieniędzy. Oni muszą sprawę wyjaśnić i kropka. Nie rozumiem drugiego listu, skoro Ci najpierw coś przyznali wstępnie a później piszą że nie dostaniesz nic - musi być jakieś wyjaśnienie. Nie wierzę, iż napisali pana zwrot podatku za dany rok to 0 i nic więcej. |
|
|
|
|
adahoo4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 11:56 pm
|
|
|
witam jesli moge cos wtracic od siebie odnosnie biura Pana Borsuka pierwszy raz rozliczylem sie przez to biuro w 2008 roku robie to do dnia dzisiejszego w razie jakichkolwiek pism z belastingu kontaktuje sie z nimi i nigdy nie mialem zadnych problemow. Mam nadzieje ze tak bedzie nadal i ze swojej strony polecam kazdemu |
|
|
|
|
talyb
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 3:15 am
|
|
|
To juz sie z panem B. nie skontaktujesz, bo wlasnie go posadzili za oszustwa podatkowe... |
|
|
|
|
emil1987
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 7:17 pm
|
|
|
Jak można byc tak pazernym? 35 euro za rozliczenie razy X osob to sa grube tysiace na miesiac i jeszcze malo ? |
Ostatnio zmieniony przez emil1987 Pon Sty 26, 2015 8:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 8:14 pm
|
|
|
emil1987,
Jak myslisz ze 35e za rozliczenie to ekstremalnie duzo, to niestety malo wiesz o prowadzeniu firmy ksiegowej.
5 rozliczen zrobi sie w 1 godzinke, a na jednym pechowym bedziesz siedzial pare dni, wydzwanial i pisal listy.
Tak wiekszosc firm ksiegowych pada po paru latach, za niskie stawki i za duza konkurencja.
Bardziej mysle ze Pan Borsuk zaczal krecic bo mu firma nie szla. |
|
|
|
|
emil1987
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 8:16 pm
|
|
|
5 x 35=175 euro w godzine, jak dla ciebie to nie duzo to nie wiem gdzie pracujesz i ile zaraiasz, najlepiej zaplacic sto euro a potem czekaz miesiacami az wkoncu sie dostanie jakikolwiek zwrot, moim zdaniem to jest wystarczajaco duzo, widzac ile ludzi zalatwia w takich biurach sprawy to raczej na brak pieniedzy nie narzekaja, ale jak wiadomo niektorym zawsze mało |
Ostatnio zmieniony przez emil1987 Pon Sty 26, 2015 8:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 8:29 pm
|
|
|
emil1987, no i zalozmy ze robi t 8 godzin dziennie 21 dni roboczych w tyg . Nie moze odbierac telefonow i przyjmowac klijetow a o WC moze tez zapomniec bo nie wyjdzie mu ta srednia . (€29400) na miesiac . Oczywiscie to jestna czarno a takich miesiecy ma na max 2 w roku . Ocywiscie robi to na kolanie nie majac biura , komurki itd . Oczywiscie nie ma takich rozliczen ze musi podzwonic, napisac odwolanie albo zadzwonic do takiego madrego jak ty .
Pomysl dzieciaku Firmy placa BTW i to nie male , musza wynajac jakis kacik a naprawde dobre ksiegowe maja programy do rozliczen ktorych cena srednio wynosi €2000-3000 ex btw na rok . Do tego rozne inne obowiazkowe oplaty oplaty i abonamenty o ktorych ty nie masz najmniejszego pojecia. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
emil1987
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 8:38 pm
|
|
|
Widze ze sami eksperci tu sa co drugi to madrzejszy. Wiec jak wyjasnisz to , jak juz ktos wyzej wspomnial , ze tych biur jest duzo i szybko powstaja nowe? . chyba musi sie oplacac , a jesli jest komus tam źle to niech idzie pomidory zbierac |
|
|
|
|
kasia0987
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 19 Lip 2012 Posty: 68 Skąd: okolice Amsterdam
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 8:45 pm
|
|
|
talyb napisał/a: | To juz sie z panem B. nie skontaktujesz, bo wlasnie go posadzili za oszustwa podatkowe... |
Dokladnie. |
_________________ Het geluk lacht me toe |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 9:33 pm
|
|
|
emil1987,
Biur jest duzo i powstaja nowe, bo stare caly czas bankrutuja albo ludzie znajduja lepsza prace.
A jest ich duzo, bo w holenderskiej Polonii kazda Pani/Pan ktora miala stycznosc z jakakolwiek forma ksiegowosci (a nawet ci co nie mieli stycznosci ) bierze sie za rozliczenia (w Holandii kazdy moze otworzyc firme ksiegowa). A dlaczego otwieraja? Bo mysla tak jak ty, zrobi sie pare rozliczen i sa zlote gory.
I rzeczywiscie rozliczyc jedna osobe, z meldunkiem, z jednym pracodawca, bez partnera jest dziecinnie proste. Ale potem trafiaja sie ludzie z domami, wlasnym majatkiem, ktorzy maja juz problemy z Belastingdienst, rozwody, wlasne firmy i ksiegowy amator zaczyna robic bledy i potrzebuje coraz wiecej czasu zeby te bledy naprawiac.
A pamietaj ze srednio Belastingdienst potrzebuje 1-2 lata zeby sprawdzic dane. Np. Zorgtoeslag za 2015 ktory dostajesz juz teraz, tak naprawde dopiero pod koniec 2016 albo na poczatku 2017 zostanie sprawdzony i skorygowany.
Dlatego tez wiekszosc tych firm istnieje pare lat, potem nie radza sobie z problemami i padaja. W ich miejsce pojawiaja sie nowi smialkowie.
A klient ktory sam nie potrafi sie rozliczyc, rowniez nie potrafi rozroznic dobrego ksiegowego od zlego, wiec tradycyjnie wybiera najtanszego. A najtanszy to zazwyczaj ten najgorszy. Itd itp. |
|
|
|
|
emil1987
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 9:35 pm
|
|
|
Tu akurat bardzo dobrze opisales cala sytuacje .Plus dla Ciebie |