NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
frykadelki
Autor Wiadomość
AnnaW 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Śro Paź 17, 2007 11:47 am   

no prosze was.....jeju cicho juz nie mowcie co tam jeszcze jest....frykandelow nie lubie ale kroketa czasem lubie zjesc...ale teraz po tych waszych postach..no proszeee..cichooo :079:

nelly 
Super gaduła
Pani Viking :)

Wysłany: Śro Paź 17, 2007 1:47 pm   

Holendrzy jedza z cebulka i sosem majonezowym, a czasem takze z sosem orzechowym. Z tym, ze Duuvelke ma racje, lepiej rozciac i wlozyc cebule do srodka - niech powalczy z ta chemia co tam w srodku jest ;) Holendrzy sie tym zajadaja, a to w ogole smaku nie ma i zeby nie cebula to bym tego nie zjadla :lol: ;)

PS Dajcie Holendrom polskie kabanosy (sprawdzilam reakcje empirycznie) ;) wymiota wam kabanosy w kilka minut :lol:

AnkaL 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 17, 2007 5:35 pm   

Fakt. Facet wyjada polska kielbase tak dlugo, az nic nie zostaje w lodowce. W zasadzie powinnam dawkowac i robic zapasy. Podobnie polskie slodycze. Nie chce nimi nikogo czestowac, bo wtedy wiecej jest zapasu. (Wg mnie one sa nie tak slodkie jak tutejsze i oczywiscie pyszne.)

nelly 
Super gaduła
Pani Viking :)

Wysłany: Śro Paź 17, 2007 10:57 pm   

AnkaL napisał/a:
Fakt. Facet wyjada polska kielbase tak dlugo, az nic nie zostaje w lodowce. W zasadzie powinnam dawkowac i robic zapasy. Podobnie polskie slodycze. Nie chce nimi nikogo czestowac, bo wtedy wiecej jest zapasu. (Wg mnie one sa nie tak slodkie jak tutejsze i oczywiscie pyszne.)

A propos! Yourij z naszego forum (w swojej nieskonczonej dobroci :D ) przywiozl mi paczke od moich rodzicow i... w paczce byly: salami, kabanosy, Debowe Mocne :202: , a nawet moje ulubione cukierki czekoladowe (Trufle) :D No i mozesz sobie wyobrazic :D ...Zakleilam lodowke tasma klejaca, ale to i tak barbarzyncy nie powstrzymalo. Bilans: Debowe wypite, kabanosy (ogolem 2 paczki "Krakusa") zniknely! Moje Trufle = zostalo sie sztuk: 4. :( No i gdy spytalam winowajce co sie tutaj stalo, mine mial mniej wiecej taka: :shock: "To nie ja! Jestem niewinny!" Taaaaaak, Raaaacja :lol:

Justine 
Super gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 2:47 pm   

Ostrzegam wszystkich ktorzy lubia jedzenie w snackbarach ...
Przez 3 miesiace srednio 2-3 razy w tygodniu zajadalam sie frytkami z majo i cebulka czasami frikandela, czasem kurczak, czasami jakis inny snack i przytylam 10 kilo :oops:

To straszne... Powszechnie wiadome jest, ze to jedzenie nie nalezy do najzdrowszych itp ale inni tak az nie tyja. Pojechalam do Polski i nasluchalam sie komentarzy na temat swojego tluszczu :(

Tak czy siak frikandele polecam :D

Adziocha 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 13, 2008 4:45 am   

Wiem, to nie temat o krokietach, ale ośmielę się o coś zapytać...

Ostatnio zakupiłam zwykłe kipkroket.... usmażyłąm zgodnie z przepisem na opakowaniu... panierka wyglądałą zachęcająco...jednak zawartość krokieta po prostu wylałą sie na talerz... spróbowałam... i nawet nie wiem czy to było surowe czy nie... jak jakaś pasta...wszystkie krokiety tak wyglądają?

Anonymouse 
Poczatkujacy

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 5:53 am   

Tak, wszystkie krokiety tak wyglądają i oprócz nazwy nie mają nic wspólnego z naszymi polskimi krokietami :)

Adziocha 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 13, 2008 8:44 pm   

... i wszystko jasne.... okropieństwo , dzięki :)

slothuys 
Poczatkujacy
slothuys

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 12:39 pm   

bleeee frykadale

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 3:51 pm   

Justine napisał/a:
ak czy siak frikandele polecam

Już wolę kipcorny... to przynajmniej m jakiś smak. A frikandel? Zmieszane resztki z różnych rodzajów mięs... jak można się tym zachwycać? :083:

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 3:55 pm   

Raczej z odpadow a nie mies :083:

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Sob Paź 11, 2008 5:08 pm   

NIe chciałem być aż tak nieuprzejmy jak Ty :083: :033: Co oczywiście oznacza, że się zgadzam z tym.

.N E C. 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 5:04 pm   

JESTEM FANEM FRIKANDELL :027: :032: :074:

ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 5:08 pm   

To fight :033:

Nie no... są gusta i guściki :> Nikt nikogo nie przekona, że coś jest białe, skoro ten uważa, że czarne.

destyni86 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 23, 2008 2:17 pm   

ja pracuje w restauracji,a obok jest frytura i prosze was nie spożywajcie frykadelek!to jest ochyda,tam są zmiksowane same odpady!! feee...jecie sam syf.naprawde

Odpowiedz do tematu