frykadelki |
Autor |
Wiadomość |
AnnaW
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Śro Paź 17, 2007 11:47 am
|
|
|
no prosze was.....jeju cicho juz nie mowcie co tam jeszcze jest....frykandelow nie lubie ale kroketa czasem lubie zjesc...ale teraz po tych waszych postach..no proszeee..cichooo |
|
|
|
|
nelly
Super gaduła Pani Viking :)
|
Wysłany: Śro Paź 17, 2007 1:47 pm
|
|
|
Holendrzy jedza z cebulka i sosem majonezowym, a czasem takze z sosem orzechowym. Z tym, ze Duuvelke ma racje, lepiej rozciac i wlozyc cebule do srodka - niech powalczy z ta chemia co tam w srodku jest Holendrzy sie tym zajadaja, a to w ogole smaku nie ma i zeby nie cebula to bym tego nie zjadla
PS Dajcie Holendrom polskie kabanosy (sprawdzilam reakcje empirycznie) wymiota wam kabanosy w kilka minut |
_________________ Nell |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 17, 2007 5:35 pm
|
|
|
Fakt. Facet wyjada polska kielbase tak dlugo, az nic nie zostaje w lodowce. W zasadzie powinnam dawkowac i robic zapasy. Podobnie polskie slodycze. Nie chce nimi nikogo czestowac, bo wtedy wiecej jest zapasu. (Wg mnie one sa nie tak slodkie jak tutejsze i oczywiscie pyszne.) |
|
|
|
|
nelly
Super gaduła Pani Viking :)
|
Wysłany: Śro Paź 17, 2007 10:57 pm
|
|
|
AnkaL napisał/a: | Fakt. Facet wyjada polska kielbase tak dlugo, az nic nie zostaje w lodowce. W zasadzie powinnam dawkowac i robic zapasy. Podobnie polskie slodycze. Nie chce nimi nikogo czestowac, bo wtedy wiecej jest zapasu. (Wg mnie one sa nie tak slodkie jak tutejsze i oczywiscie pyszne.) |
A propos! Yourij z naszego forum (w swojej nieskonczonej dobroci ) przywiozl mi paczke od moich rodzicow i... w paczce byly: salami, kabanosy, Debowe Mocne , a nawet moje ulubione cukierki czekoladowe (Trufle) No i mozesz sobie wyobrazic ...Zakleilam lodowke tasma klejaca, ale to i tak barbarzyncy nie powstrzymalo. Bilans: Debowe wypite, kabanosy (ogolem 2 paczki "Krakusa") zniknely! Moje Trufle = zostalo sie sztuk: 4. No i gdy spytalam winowajce co sie tutaj stalo, mine mial mniej wiecej taka: "To nie ja! Jestem niewinny!" Taaaaaak, Raaaacja |
_________________ Nell |
|
|
|
|
Justine
Super gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 209 Skąd: Eindhoven
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 2:47 pm
|
|
|
Ostrzegam wszystkich ktorzy lubia jedzenie w snackbarach ...
Przez 3 miesiace srednio 2-3 razy w tygodniu zajadalam sie frytkami z majo i cebulka czasami frikandela, czasem kurczak, czasami jakis inny snack i przytylam 10 kilo
To straszne... Powszechnie wiadome jest, ze to jedzenie nie nalezy do najzdrowszych itp ale inni tak az nie tyja. Pojechalam do Polski i nasluchalam sie komentarzy na temat swojego tluszczu
Tak czy siak frikandele polecam |
|
|
|
|
Adziocha
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 4:45 am
|
|
|
Wiem, to nie temat o krokietach, ale ośmielę się o coś zapytać...
Ostatnio zakupiłam zwykłe kipkroket.... usmażyłąm zgodnie z przepisem na opakowaniu... panierka wyglądałą zachęcająco...jednak zawartość krokieta po prostu wylałą sie na talerz... spróbowałam... i nawet nie wiem czy to było surowe czy nie... jak jakaś pasta...wszystkie krokiety tak wyglądają? |
|
|
|
|
Anonymouse
Poczatkujacy
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 18 Lip 2008 Posty: 32
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 5:53 am
|
|
|
Tak, wszystkie krokiety tak wyglądają i oprócz nazwy nie mają nic wspólnego z naszymi polskimi krokietami |
|
|
|
|
Adziocha
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 8:44 pm
|
|
|
... i wszystko jasne.... okropieństwo , dzięki |
|
|
|
|
slothuys
Poczatkujacy slothuys
|
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 12:39 pm
|
|
|
bleeee frykadale |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 3:51 pm
|
|
|
Justine napisał/a: | ak czy siak frikandele polecam |
Już wolę kipcorny... to przynajmniej m jakiś smak. A frikandel? Zmieszane resztki z różnych rodzajów mięs... jak można się tym zachwycać? |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 3:55 pm
|
|
|
Raczej z odpadow a nie mies |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 5:08 pm
|
|
|
NIe chciałem być aż tak nieuprzejmy jak Ty Co oczywiście oznacza, że się zgadzam z tym. |
|
|
|
|
.N E C.
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 5:04 pm
|
|
|
JESTEM FANEM FRIKANDELL |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 5:08 pm
|
|
|
To fight
Nie no... są gusta i guściki :> Nikt nikogo nie przekona, że coś jest białe, skoro ten uważa, że czarne. |
|
|
|
|
destyni86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 2:17 pm
|
|
|
ja pracuje w restauracji,a obok jest frytura i prosze was nie spożywajcie frykadelek!to jest ochyda,tam są zmiksowane same odpady!! feee...jecie sam syf.naprawde |
|
|
|
|
|