Pytanie odnośnie dodatku mieszkaniowego |
Autor |
Wiadomość |
dymeks87
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 01, 2010 6:50 pm
|
|
|
MAARIT napisał/a: | ale kontrakt jest na jedna osobe |
Kontrakt jest na dwie osoby i obydwie są wymienione imiennie w kontrakcie
Gochna H napisał/a: | myslales ze jak wynajmiejsz drogie mieszkanie to beda ci do niego doplacali? |
wynajmując mieszkanie nawet nie myślałem o dodatku, a dowiedziałem się niedawno o takiej możliwość. Mówią, że kto pyta ten nie błądzi, ale widze, że niektórzy wolą z góry kogoś posądzić o wyłudzanie i inne podobne... Mimo to dzięki za info
Pozdro |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 10:01 am
|
|
|
dymeks87, czy przeczytales caly ten temat ? czy chcesz gotowca ?
tylko w tym temacie taka sytuacja jak twoja jest juz kilka razy rozwalkowana .
Ale zebys sie nie zmeczyl i rodakow nie osadzal zle to podam ci link do wyliczenia i wyjasnia o dodatku do mieszkania .
|
Ostatnio zmieniony przez Miep Czw Gru 02, 2010 10:02 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 2:52 pm Huurtoeslag 2009
|
|
|
Dostalem pismo huurtoeslag 2009 definitieve berekening ze dostane jeszcze pare euro za 2009. Przeciez ja juz nie popieram tego dodatku bo mieszkam na drozszym mieszkaniu i sie juz nie kwalifikuje. Na starym adresie mieszkalem 05/2009-05/2010 i dostawalwm co miesiac dofinasowanie wiec co to teraz jeszcze przyjda za pieniazki? |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 3:24 pm
|
|
|
Te ktore dostawales to forma zaliczki, teraz naliczyli i okazalo sie, ze dostawales za malo czyli teraz Ci to nadplaca. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
optymistycznie
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 11:10 am
|
|
|
a ja mam innne pytanie. Chcemy z chlopakioem wynajac mieszkanie z osobnym wejsciem i czynsz bedzie wynosil 620 euro. Ja jestem studentka i pracuje na pol etatu, a moj chlopak np nie znajdzie pracy i bedzie tylko studiowal. Czy wtedy nalezy nam sie ten dodatek mieszkaniowy, czy tez obie osoby musza pracowac a ich dochody nei mogo przekraczac tele i tyle, czy tylko jedna osoba moze pracowac a druga nei musi.
I jeszcze inne pytanie, mam takie sprzecznosci jesli chodzi o te osobne drzwi Te drzwi wejsciowe musza byc koniecznie od ulicy, czy po prostu lokal musi byc kwalifikowany jako meiszkanie ( nei moze byc dzielona kuchnia i lazienka z kims innym, oraz mieszkanei musi miec swoj numer wlasny a nei 112 A ) ?
z gory dzieki za info |
|
|
|
|
|