NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Duuvelke
Śro Maj 27, 2009 8:11 pm
kradziez Zorgtoeslag??????
Autor Wiadomość
oliwia1987
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 06, 2014 6:18 pm   

zastanawiam sie tylko czy można z czymś takim iść w holandii na policje przecież to jest normalna kradzież, a złodziejka czuje się bezprwana i nadal kradnie. Dlaczego jest przyzwolenie na takie praktyki, czy musimy się z tym godzić???

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 7:16 pm   

Zwróć czegoś nie dostał.. czyli z sprawa z zorgtoeslag

starenki temat z forum poczatek 2008 roku i jak widac nadal ten proceder trwa ...

Cytat:
Pewnie jestem nie pierwszą i nie ostatnią osobą poszkodowaną w sprawie zaliczki ubezpieczenia zdrowotnego tzw "Zorgtoeslag Voorschot ". Otóż jak powszechnie wiadomo holenderski urząd skarbowy " Belastingdienst" wysyła pisma do pracowników z Polski z nakazem zwrotu zaliczki ubezpieczenia zdrowotnego, którą rzekomo mieli wypłacić na prywatne konta pracowników. Jednakże problem polega na tym, że zarówno na moim koncie jak i wielu z Państwa do tej pory żadne pieniędze z "belastingu" nie wpłynęły. Wobec tego nasuwa się pytanie na czyje konto skarbówka przelała pieniądze?.......

reszta tu http://www.niedziela.nl/f...pic.php?p=56187
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Mar 06, 2014 7:18 pm, w całości zmieniany 1 raz  

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Czw Mar 06, 2014 7:34 pm   

Byc moze ten proceder sie troszke ukroci wraz z wprowadzeniem przez BD obowiazku podania nr konta, ktorego wlascicielem jest osoba zainteresowana.... miejmy nadzieje.... :039:

encepence
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Mar 09, 2014 12:05 pm   

post edytowany w calosci

umiesciles juz jeden taki post w innym temacie
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Mar 09, 2014 2:48 pm, w całości zmieniany 2 razy  

oliwia1987
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 06, 2014 1:09 pm   

Hejka ja postanowiłam wrócić i opowiedzieć moją historię do końca. Otóż w belastingu rozpoczęłam procedurę TOR odzyskania pieniędzy i skończyło się tym, że ta złodziejka dostała 2 miesiące na zwrot pieniędzy. Oczywiście tego nie zrobiła, więc jedyne co belasting mógł zrobić to podać mi jej dane i adres abym mogła się sama do niej zwrócić albo założyć sprawę w sądzie. Aktualnie szukam jakiegoś prawnika który mi pomoże, bo nie mam zamiaru tej złodziejce podarować bo ona na to właśnie liczy. Głupie niedoświadczone polki na pewno nie założą jej procesu, ale się zdziwi.

Odpowiedz do tematu