wyjazd z E&A, praca w TMI |
Autor |
Wiadomość |
jolcia88
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 17 Gru 2008 Posty: 190
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 4:53 pm
|
|
|
Polacy to stuknięty naród a jak już zarobią trochę to już w ogóle.
Przepraszam, ale kim Ty jestes ?! |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 7:33 pm
|
|
|
jolcia88 Soory nie wiem do kogo piłas ? Ja jestem Matka Polka i troche zarobiłam ale nie wiem zeby mi coś stuknęło !!! ( napewno lata !!!!! ) |
|
|
|
|
jolcia88
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 17 Gru 2008 Posty: 190
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 12:18 am
|
|
|
do dondomano |
|
|
|
|
cila437
Poczatkujacy ........
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 11:28 am
|
|
|
Hey ja pracuje przez ta firme 7 miesiac i nie narzekam .... Mieszkam na klasztorze tutaj jest pelen looz mozna praktycznie wszystko nie wiem czemu tak sie go czepiacie. tym bardziej ze mozna wyjsc na taras posiedziec,pogadac z ludzmi , poimprezowac itp sa dwie kuchnie,pokoje wyposazone,a polacy dogaduja sie i nie ma awantur:)... pracuje w Albercie ... miejscowosc Niuwegein i Utrecht ....sa to chłodnie dokladnie zbieranie zamowien na słuchawkach . Praca jest lajtowa norme mozna szybko zrobic i bez problemow ... na zarobki nikt nie narzeka.Wszyscy chodza do niej chetnie.Holendrzy bardzo lubia Polakow duzo pomagaja itp .... ja mam zamiar jeszcze tutaj posiedziec . Ogolnie jest fajnie |
|
|
|
|
nobli74
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 2:53 pm Re: wyjazd z E&A, praca w TMI
|
|
|
dondomano napisał/a: | Witam!Chciałbym napisać kilka słów o firmie E&A. Znalazłem ich ofertę w internecie, kilka miesięcy temu. Zadzwoniłem do biura w Opolu i kazali mi zgłosić się osobiście do Opola, aby podpisać umowę. Na miejscu Szanowna Pani Olga Misiur zaczęła mi ściemniać jak jest fajnie wyjechać z E& A do Holandii. Zaproponowała mi pracę w TMI. Ok. Wszystko przedstawiało się zajebiście.Na pytanie dotyczące warunków zamieszkania usłyszałem: domki 2-4 osobowe lub...klasztor. Jak się później okazało trafiłem do klasztoru tak jak wszyscy , którzy pierwszy raz z nimi wyjeżdżają i się nie sprzeciwiają.Takżew nie słuchajcie tych bajek o domkach jednorodzinnych!
Oczywiście musiałem założyć konto w tym pier...ING(największy złodziej wśród banków) i wykupić bilet ich przewoźnika firmy Bartuś. Zbytnio się rozpisuje.Nie chcę tu pisać książki, więc skrócę trochę moją opowieść.
Warunki mieszkalne w klasztorze opłakane. Jedna kuchnia na 100 osób, pozostałe 2 zostały zlikwidowane. W tej chwili remontują łazienki. Przez ponad miesiąc trzeba było się kapać w wagonie na dworze lub czekać w kolejce do jednej łazienki wraz z kilkudziesięcioma osobami
W pokojach zimniej niż na dworze. W zasadzie jednym z powodów dla których zrezygnowałem z pracy przez E&A była temperatura w pokoju, przez miesiąc utrzymywała się na poziomie poniżej 10 stopni Celsjusza. Jednym słowem pizga tam jak w kieleckim!!!Na skargi dotyczące tej temperatury koordynator szybko zaregował wyśmiewając mnie i mówiąc że dawno zajął się tym problemem dostarczając grzejniki elektryczne do klasztoru. Kazał mi pobrać jeden od "hausmajstra". Na miejscu hausmajster powiedział mi, że nie ma już grzejnika dla mnie, gdyż wszystkie zostały pobrane.A było ich aż 4!!!!!!!!!!! na 50 pokoi!Zajebiście!
Także dalej trzeba było spać w ciuchach i męczyć się bezustannie z objawami grypy!!!
Mieszkając tam trzeba też uważać co się mówi, gdyż ściany mają uszy, mieszka tam dużo dziwnych ludzi, w zasadzie to połowa z nich to jakieś wyrzutki i nieudacznicy życiowi.Jednak jest kilka osób, które trzymają się razem i można z nimi konie kraść. Trzeba też uważać żeby nie zostać posądzonym o coś czego się nie zrobiło bo ktoś ponoć kogoś widział i bla bla. W taki sposób można nawet bez powodu zostać oddelegowanym do Polski!!!
Co jeszcze????W biurze w Tilburgu pracuje grupka ludzi. Jednak jedynie kilku z nich jest kompetentnych i na pewno nie jest to żaden z Polaków. Ci zachowują się jakby byli Panami życia i śmierci i zawsze rozmawiając z nimi oczekują twojej uległości i pokory!!!Hahaha.
Wypłaty w terminie i praktycznie bez pomyłek!!! Ale bank ING i wszystko z nim związane to jedno wielkie gówno!!!Odradzam wszystkim korzystanie z usług tych złodziei! Karty magnetycznej nie akceptują wszędzie!Od każdej transakcji prowizja, dlatego należy wypłacać jak najrzadziej i brać od razu większą sumkę!Przelewy do Polski to osobna historia!!! Prowizja od nich pobierana to kradzież w biały dzień! Nie sposób sobie wyobrazić ile ING zarabia na prowizjach od tych złodziejskich transferów!!!W ogóle ten cały przekręt z koniecznością założenia konta w ING śmierdzi na kilometr! Nie wiem jaki układ istnieje pomiędzy ING a E&A ale nie ma żadnych wątpliwości że jest i że obie strony czerpią z tego duże profity!!!Sorry to nie duet tylko Triada dorzućcie do tego jeszcze trzeciego członka tej mafii czyli przewoźnika!!!HeheZłodzieje!!!
Co do pracy w TMI:
najmniejsze zarobki : około 210 EURO za 40 godzin
Uwaga na polaków tam pracujących: większość sprzeda cię za darmo bez mrugnięcia okiem!!!NIe ufajcie nikomu i nie gadajcie za dużo, bo plotki to rozchodzą się tam w mgnieniu oka!!!! Holenderscy superwizorzy tam pracujący to banda głupków i debili. traktują Polaków jak jakiś półgłówków!!!Oczekują że będziesz pracował jak wół podczas gdy Holendrzy mogą sobie stać i rozmawiać albo ściemniać na okrągło nawet się z tym nie kryjąc. Ale jak przyuważą ciebie na rozmowie to już dziwnie na ciebie patrzą i itd.!!!Holendrzy to banda leni i idiotów , na pewno są wyjątki, ale pracując w TMI mam takie zdanie na temat tej narodowości!
Jak sobie coś przypomnę to dopiszę!!!! |
Wszystko to prawda i dodam, że okradziono mnie w pokoju (portwel skurzany i dokumenty) a potem wyżucono z klasztoru. Miałem wykupiony bilet w dwie strony ale kierowca Bartusia mnie nie zabrał, gnoje ukartowali wszystko, żeby mi utrudnić życie na maksa a wszystko to za to,że odmówiłem malowania tego klasztoru za darmo!!! Dodam , że zamiast 290 euro zapłacili mi 150 ZŁODZIEJE!!! Za bilet też nie chcą zwrócić. Norbert |
|
|
|
|
mikka
Gaduła Fire, walk with me!
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 173 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 5:01 pm
|
|
|
Fajnie musi być na tym klasztorze, w poprzednim tygodniu 2 razy widziałem policję stojącą przed nim |
|
|
|
|
gosc którys
Poczatkujacy Tępić chamstwo...
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 5:43 pm
|
|
|
Odnosnie firmy A&E i tego co tak kolega napisał...nie znam tej firmy, ale wierzę ze zapewne tak jest...Zastanawia mnie czy Polcy pracujacy w tego typu biurach potrafia spac w nocy ze swiadomoscia ze wciskaja takie kity rodakom, odnosnie warunkow pracy< zakwaterowanie ,ilosc godzin itd>Zycze im, zeby choc raz wyjechali na zagraniczny zarobek z firmy, ktora tak polecaja i zachwalaja i przepracowali oraz pomieszkali w takich warunkach choc jeden dzien...Smutne to, ze pieniadz az w takim stopniu zadzi człowiekiem i pozwala mu prosto w oczy kłamac i oszukiwac ludzi, ktorzy zamierzaja uczciwe i w przyzwoitych warunkach zyc i pracowac. |
_________________ "Dobrze zrobione jest lepsze od dobrze powiedzianego.."
B.Franklin |
|
|
|
|
cila437
Poczatkujacy ........
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 3:26 pm
|
|
|
mikka napisał/a: | Fajnie musi być na tym klasztorze, w poprzednim tygodniu 2 razy widziałem policję stojącą przed nim |
Nie fajnie a zajeb*scie A Ty gdzie mieszkasz ze wypowiadasz sie na temat klasztoru ??? |
|
|
|
|
mikka
Gaduła Fire, walk with me!
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 173 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 3:54 pm
|
|
|
Powiedzmy, że blisko klasztoru. Na pewno nie przyjechali w karty pograć |
|
|
|
|
siostra zakonna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 7:46 pm
|
|
|
Koles nie wypisuj glupot, bo tu nie mieszkasz i nie wiesz co tu sie dzieje. Jezeli masz ochote to zajrzyj, ale gwarantuje Ci ze \ci sie tu nie spodoba, bo tu normalni ludzie mieszkaja... |
|
|
|
|
asiulqaaa
Poczatkujacy asiulqaaa
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2010 5:43 pm
|
|
|
Witam
A jak teraz wyglada zatrudnienie, mieszkanie i sprawy finansowe w E&A ???
Chciałabym się dowiedzieć gdzie najlepiej jest sie zwrócić o podjecie pracy z tym pośrednikiem ? I jakie mają wymagania ? Czy jest potrzebny język czy nie ? Dodam ze nigdy wczesniej nie byłam w Holandii a widze że dość pozytywne są opinie o E&A A chciałabym wyjechać gdzieś w lipcu tego roku na dłuższy okres czasu ( nie tylko na wakcaje) |
|
|
|
|
siostra zakonna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 10:29 pm
|
|
|
Witam jeżeli pierwszy raz wyjeżdża się z E&A to musi się być 8 tygodni w pracy, dopiero później można zjechać do Polski na urlop. Jeżeli chodzi o zarobki to jest całkiem dobrze i nawet idzie sporo zarobić w zależności ile jest godzin pracy w tygodniu i gdzie się dostaniesz. Warunki mieszkaniowe też są dobre. Z językiem to różnie bywa, bo czasami w biurze w Polsce przepytują czy znasz angielski, chyba że będziesz miała szczęście i Cię to ominie.
Życzę powodzenia i pozdrawiam |
|
|
|
|
wampir-80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 5:39 pm
|
|
|
Tylko nie zapomnij poinformować o tym ile płaci się za mieszkanie i od czego to jest odliczane. Dla ciekawych podam iż za mieszkanie jest opłata stała + opłata za prąd,gaz i wodę, a za mieszkanie potrącają od zarobku brutto.
Takich informacji udzielają w Opolu, ale tylko wtedy gdy o to zapytasz i miła pani dodała że min 100 euro. |
Ostatnio zmieniony przez wampir-80 Nie Mar 21, 2010 5:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
siostra zakonna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 11:00 pm
|
|
|
Dobrze zgodzę się z Tobą, ale płaci się tylko tyle w okresie zimowym. Opłata za mieszkanie wynosi 48 EURO, a do tego później dochodzi resztę opłat, latem wcale nie jest tak drogo!!! |
Ostatnio zmieniony przez siostra zakonna Nie Mar 21, 2010 11:01 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
dakini14
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 4:06 am
|
|
|
wampir-80 napisał/a: | Tylko nie zapomnij poinformować o tym ile płaci się za mieszkanie i od czego to jest odliczane. Dla ciekawych podam iż za mieszkanie jest opłata stała + opłata za prąd,gaz i wodę, a za mieszkanie potrącają od zarobku brutto.
Takich informacji udzielają w Opolu, ale tylko wtedy gdy o to zapytasz i miła pani dodała że min 100 euro. |
Te 100e to jest za tydzień?!!!!
siostra zakonna napisał/a: | Dobrze zgodzę się z Tobą, ale płaci się tylko tyle w okresie zimowym. Opłata za mieszkanie wynosi 48 EURO, a do tego później dochodzi resztę opłat, latem wcale nie jest tak drogo!!! |
To znaczy ile latem wynoszą te opłaty? |
_________________ http://www.youtube.com/wa...re=channel_page
http://prawda2.info/prawda.php
Jak się żyje w wesołym miasteczku, nie sposób powstrzymać się od śmiechu.
Stephen King |
|
|
|
|
|