Przesunięty przez: pawel1979 Śro Lis 11, 2009 9:21 am |
Auta i takie inne :) |
Autor |
Wiadomość |
xaja
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 8:27 pm
|
|
|
przemekm26, no to się popisałeś |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 8:31 pm do baileys
|
|
|
zle zaprojektowany uklad wydechowy-nie na tereny lezace nizko nad poziomem morza lub depresji(zwiazek z cisnieniem atmosferycznym) ale na to pytanie niech odpowiedza ci mechanicy moze Xaja zna odpowiedz ma tylu znajomych w tej branzy a chyba jej na odciska nadepnalem.
Ale przynajmniej sie nie nudzilem tego wieczoru. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 8:43 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | ... Lepiej powiedzcie mi czemu w moim aucie podczas jazdy nie czuje spalin a jak stoje np na swiatlach przez wentylatory dostaje sie straszny smrod spalin... |
nie jestem mechanikiem, ale gdzie nie czytam to wszedzie sie przewija temat nieszczelnosci ukladu wydechowego. napisalas, ze mialas wymieniane wtryskiwacze, moze ktos zapomnial o wymianie uszczelniaczy? chyba czeka cie wizyta w serwisie. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 8:45 pm
|
|
|
tez obstawiam jak zaq...
cos z nieszczelnoscia ukladu wydechowego i moze zaciagac spaliny do kabiny |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 9:17 pm
|
|
|
hmmmm to mnie chcieli normalnie otroc.
Ale ja bylam na cisnieniu i na komputerze sprawdzali tez te same wtryski. wszystko ok
tylko ten smrod na postoju. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 9:28 pm
|
|
|
bo na postoju auto zaciaga spaliny a jak jedziesz to ped powietrza je przepycha do tylu.
stawiam ze gdzies okolice kolektora wydechowego |
|
|
|
|
superdziki
Gaduła

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 10:14 pm
|
|
|
baileys, jak tu nie chce podwazac twojego autorytetu ani blond wlosow ale czy to aby napewno twoj smrodek? tzn z twojego samochodu .
Powietrze jest zaciagane z podszybia, czyli lopatologicznie kolo pod szybia powinno juz byc czuc ten smrodek, a jak otwierasz maske to juz smierdzi na calego.
Teoretycznie nie ma zadnego polaczenia okolic silnika z podszybiem, sa uszczelki raczej dobrej jakosci, nie tandeta z plastiku.
Ja mam podobnie ale tylko wtedy gdy przede mna w karku stoi jakis smierdziuch |
_________________ Przychodząc na czas do pracy, odnoszę wrażenie, że wszystkim przeszkadzam.
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 10:21 pm
|
|
|
superdziki, nawet dzis jak satalam juz na parkingu u siebie pod domem maialm ten smrodzik ale cos mi sie tu zdaje to tak smierdzi na spalony olej . Ale nie mam pojecia czemu przecieku nie ma . Ale chyba bede musiala go zostawic na kilka dni w service . Niech sie grzebia . jest w koncu na gwarancji. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
superdziki
Gaduła

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 10:34 pm
|
|
|
baileys, powiedz w serwisie ze ci sie dziecko zatrulo tym smrodkiem i ze po takiej marce to ty sie takiego podjescia do sprawy nie spodziewalas. I niech daja samochod zastepczy na okres naprawy. |
_________________ Przychodząc na czas do pracy, odnoszę wrażenie, że wszystkim przeszkadzam.
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 11:09 pm
|
|
|
zawsze daja ale nic mi po nim jak mam noge w gipsie tylko stary sie troche pocieszy |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Lis 01, 2009 11:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 7:12 pm pytanie do tunerow Zaq,Xaja i innych
|
|
|
Dysponujecie na terenie Holandii hamownia,albo wiecie gdzie i za ile mozna wjechac ? Bardzo nudze sie w weekendy wiec kombinuje z autem ale nie mam mozliwosci sprawdzenia najwazniejszych parametrow . W Polsce mam mozliwosc,ale to znowu czasu brakuje,wszystko biegiem |
|
|
|
|
xaja
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 8:36 pm
|
|
|
przemekm26, jedną mam w kieszeni |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 8:48 pm
|
|
|
http://rica.nl/ kolo Den Haag |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 9:15 pm w kieszeni powiadasz ze nosisz...
|
|
|
...jeszcze moze firmy Dynomet lub tym podobne, takie hamownie to se mozesz wiesz gdzie se ... poza tym do xaja niezle kieszenie musisz miec(tarcza ok100mm wejdzie) .Takie mnie nie interesuja. Sprobuje dogadac sie pod adresami jakie podal m4rcin |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
|
|
|
|