NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Paź 02, 2011 2:15 pm
problemy mieszkanowie
Autor Wiadomość
Damianos 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 9:42 pm   

angelika30, http://www.denhaag.nl/hom...bliekszaken.htm

dam rade 
Poczatkujacy
bedzie ok

Wysłany: Czw Paź 04, 2012 12:42 pm   

Witam czy ktos moze mi podac jakies namiary na kogos kto potrafi pomoc ,albo wyjasnic mi sprawy zwiazane ze spoldzielnia mieszkaniowa.Wg. mnie i wsyztskich danych jakie mam nalezalo mi sie mieszanie ,ale na spotkaniu pani powiedziala ze nie .Bylo to 4 tyg. temu ale do dzis probuje uzasadnic jej decyzje i jakos nie potrafie zrobic tego racjonalnie.Prosze o jakies rady ,albo napwet jakies adres biura gdzie moglabym sie z tym problemem zglosic .Pani ze spoldzielni jest glucha na moje prosby w wyjasnieniu tego .
Pozdrawiam i czekam na pomoc :039:

janusz81
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 02, 2012 12:47 pm   

Witam!

Mam następujący problem,z uzyskanie huurtoeslagu, Belastingdienst przyznał nam go. Czynsz podstawa płacimy 625e a dochody to ok.16 tys e w tym roku na 3 os.
Wiec nam się on należy, jednak w domu, w którym mieszkamy,są 3 mieszkania- 2 pod wynajem i jedno własciciela. Nie ma jednak podziału na A,B i C, wszyscy mamy wspólny adres.
W drugim mieszkaniu pod wynajem mieszka siostra męża z rodziną (mieszkania mają osobne wejscia,łazienki,kuchnie) , również maja prawo do dopłaty.My jednak otrzymalismy komplet dokumentów z Belastingdienst, i wynika z nich , że wszyscy razem z właścicielem tworzymy jedno gospodarstwo domowe i że dodatek ten może zostac wstrzymany.
Pytanie moje brzmi czy właściciel ma obowiazek podziału domu na osobne mieszkania (on sie przed tym wzbrania bo nie chce ponosic dodatkowych opłat oraz twierdzi,że ten podział nie jest konieczny aby uzyskac dodatek).
Pozatym placimy 625e plus 50e i 150e za zarejstrowanie firmy jednoosobowej na adres wynajmującego, czyli 825e za 25m, mieszkanie jest starsznie małe,jest to studio,łazienka ma może 3m, czytałam na temat huurcommissie, czy mamy podstawe,żeby sie do niej zgłosic?
Proszę o odpowiedz, jakś rade bo ten człowiek z nas tak doi, że to jest jakaś masakra.
Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam :039:

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 1:07 pm   

janusz81 napisał/a:
Pozatym placimy 625e plus 50e i 150e za zarejstrowanie firmy jednoosobowej na adres wynajmującego, czyli 825e za 25m, mieszkanie jest starsznie małe,jest to studio,łazienka ma może 3m, czytałam na temat huurcommissie, czy mamy podstawe,żeby sie do niej zgłosic?
jedynie co moga w tej sytuacji to wam znizyc czynsz .o ile sie okaze ze jest zawysoki do waszych warunkow.
janusz81 napisał/a:
ten człowiek z nas tak doi, że to jest jakaś masakra.

powiem brutalnie widzialy galy co podpisuja i jakie warunki sa , a teraz lament ???
w ponizszym linku masz warunki jakie musisz spelniac wzgledem mieszkania by dostac huurtoeslag .

http://www.belastingdiens...dige_woonruimte
janusz81 napisał/a:
czy właściciel ma obowiazek podziału domu na osobne mieszkania
nie nie ma takiego obowiazku .

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 5:46 pm   

janusz81

http://www.niedziela.nl/f...ghlight=#278537

po co nastepny podobny w tresci post w tym temacie ?

janusz81
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 02, 2012 6:34 pm   

Gochna H napisał/a:
janusz81

http://www.niedziela.nl/f...ghlight=#278537

po co nastepny podobny w tresci post w tym temacie ?

może dlatego że nikt nie odpowiedział???

[ Dodano: Pią Lis 02, 2012 6:42 pm ]
baileys napisał/a:
janusz81 napisał/a:
jedynie co moga w tej sytuacji to wam znizyc czynsz .o ile sie okaze ze jest zawysoki do waszych warunkow.
janusz81 napisał/a:
ten człowiek z nas tak doi, że to jest jakaś masakra.

powiem brutalnie widzialy galy co podpisuja i jakie warunki sa , a teraz lament ???
w ponizszym linku masz warunki jakie musisz spelniac wzgledem mieszkania by dostac huurtoeslag .

http://www.belastingdiens...dige_woonruimte
janusz81 napisał/a:
czy właściciel ma obowiazek podziału domu na osobne mieszkania
nie nie ma takiego obowiazku .

No wiem, że to nasza wina, jednak wersja kontraktu wysłana na maila była odmienna od tej którą podpisaliśmy, podpunkt o firmie też dopisany.Dzięki za linka, przydał się.

Odpowiedz do tematu