NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
www.nasza-klasa.pl
Autor Wiadomość
Lutek 
Gaduła

Wysłany: Pon Sty 28, 2008 1:47 pm   

thomas napisał/a:
moze ja sie naoogladalem za duzy, a ty za malo ;) , mozna to zrobic bez udzialu naszej klasy, tyle ze tu masz baze danych jak na dloni, nie musisz sie wysliac zbytnio.

Sa ludzie ktorzy z tego zyja, ze zywia sie cudzym nieszczesciem, dla wielu taka baza danych to niezla gratka.

Polska jest krajem mocno skorumpowanym i wyciagniecie bazy danych nie stanowi problemu. Ta baza danych z NK jest w zasadzie bezwartosciowa. Zatrudnisz odpowiedniego hakera i bedziesz wiedziec o danej osobie wiecej niz jestes w stanie pojac. Dotyczy sie to kazdej osoby korzystajacej z internetu.

thomas 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 7:30 pm   

teraz to ty fantazjujesz, "wynajac hakera" - jakby to bylo tak prosto co kupic chleb w spozywczaku, co do tego co pisalem wyzej, to takie szmelc jak programy ktore dzialaja w fonie i zapisuja twoje kliki na klawiaturze, szukaja hasel czy cos podobnego, to my to na 2 roku na rozminke na labach pisalismy. Nasza klasa jest niebezpieczna z tego wzgledu, ze jest niezla baza danych, nie trzeba sie wysilac zeby kogos znalezc. Wez wyciagnij za kase taka baze danych, dasz rade ? Nie... bo takiej jeszcze nie ma, ona jest pierwsza. "Zatrudnisz odpowiedniego hakera i bedziesz wiedziec o danej osobie wiecej niz jestes w stanie pojac. " - smieszny jestes, a oni to co ? Bogowie internetu ?, wszystko moga i wszystko zrobia ? Skoncz ogladac filmy.

To XXI wiek, obudz sie, wszystkie chwyty dozwolone, a to co opisalem, to jeden z najprostyszych scenariuszy. Skonczy czytac "Chipa" przed snem i zapoznaj sie z prawidziwymi zagrozeniami internetu. Uwazam, ze wszystko na ten temat juz. Powodzenia.

Lutek 
Gaduła

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 7:51 pm   

thomas napisał/a:
To XXI wiek, obudz sie, wszystkie chwyty dozwolone, a to co opisalem, to jeden z najprostyszych scenariuszy. Skonczy czytac "Chipa" przed snem i zapoznaj sie z prawidziwymi zagrozeniami internetu. Uwazam, ze wszystko na ten temat juz. Powodzenia.

najprostszy ale i bez sensu chyba ze do filmu. Chipa nie czytam ale Tobie polecam, nadrobisz zaleglosci. Daj choc jeden argument niebezpieczenstwa tej poteznej bazy danych. Czego sie boisz? Bac sie moze jedynie osoba ktora jest falszywa.

thomas 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 7:59 pm   

Lutek napisał/a:
thomas napisał/a:

najprostszy ale i bez sensu chyba ze do filmu. Chipa nie czytam ale Tobie polecam, nadrobisz zaleglosci. Daj choc jeden argument niebezpieczenstwa tej poteznej bazy danych. Czego sie boisz? Bac sie moze jedynie osoba ktora jest falszywa.

To ty chyba nigdy sie nie bawiles w takie szukanie i podszywanie, albo nikt Cie nie nabral w ten sposob jeszcze skoro nie doceniasz zagrozenia. Przeciez powiedzialem juz, baza danych sama w sobie jest niebezpieczna, jak sama nazwa mowi baza danych, niekiedy zawiera informacje zaczynajac od zdjec, poprzez kariere od zerowki do powaznych firm. A po drugie niekiedy ludzie zaznaczaja galeczke, ze informacja tylko do uzytku znajomych, a jak widziales na linku ktory byl duzo wyzej, mozesz wyciagnac dowolny rekord.

Game Over.

[ Dodano: Wto Sty 29, 2008 9:57 pm ]
... Load LIFE ;)

wlasnie mi sie przypomniala taka akcja ze studiow, byl u nas w pracy taki spoko kolega, uwazal sie za dobrego specjaliste. Pewnego piekne dnia, przez icq wywolala go kolezanka, i poprosila przelac kase, rozmowa byla na tyle przekonujaca, ze gosciu nawet nie myslal o tym i to zrobil, nawet nie raczyl zadzwonic i upewnic sie. Po kilku godzinach kolezanka byla zdzwiona bo mi takiego nie mialo miejsca, gosciu stracil nie wiele okolo 300 dolarow, ale jak na czasy studenckie bylo to sporo. Nawet nie zorietowal sie, kiedy rozmawial z kims przez icq, a jak ... odpowiedz bardzo prosta, ktos wyciagnal archiwum wiadomosci od tej kolezanki, nie wiadomo jak ( kobieta slabe ogniowo - wiadomo zawsze ;P), ktos dobrze postudiowal logi, moze kilka razy prowadzil nawet probne konweracje, dzis nikt tego juz nie wie, fakt faktem, ze czlwowiek ktory studiowal informatyke, uczyl innych nie robic takich rzeczy, zostal oszukany w najprostszy sposob (kobieta - slabe ogniwo ;) ), dlatego nawet niewielka ilosc danych o Tobie moze byc niebezpieczna, nawet, mozesz sie nie zorietowac kiedy ktos bedzie ciebie wykorzystywal, to nie sa zadne sceny z filmu Matrix, tylko rzeczywista sytuacja ktora miala miejsce. dlatego mozesz teraz wyciagnac wnioski, jak bardzo moze byc niebezpieczna taka BD.
Ostatnio zmieniony przez thomas Wto Sty 29, 2008 10:00 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Lutek 
Gaduła

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 10:28 pm   

jesli myslisz o takim niebezpieczenstwie to niech bedzie. Rowniez popularne jest pozyczanie pieniedzy od babci przez telefon i wysylanie niby kolegi. Jak ktos jest naiwny to nigdy nie jestes w stanie go zabezpieczyc prez oszustwami. Ja sie nie boje zagrozen plynacych z bazy danych nasze klasy (imie, nazwisko, szkoly, znajomi). Wiem tez ze wykonujac operacje przez internet jestem bardziej narazony na niebepieczenstwa, szczegolnie przy platnosciach karta niz to ze ktos podszyje sie pod mojego znajomego lub zarobi nie wiem co.
Jak dla mnie zagrozeniem jest co wspomnialem powyzej platnosc karta przez internet. Placisz, podajesz imie nazwisko, numer karty i poszlo. Nawet nie masz potwierdzenia ze pieniadze zniknely z konta. Zanim sie zorientujesz to konto juz puste.

Kiepo 
Gaduła

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 1:59 pm   

Przylukajcie dokladnie drugą fotke tej laski :035:

edit by pawel1979: autor postu otrzymał ostrzeżenie
Ostatnio zmieniony przez pawel1979 Pią Lut 01, 2008 5:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Pan Diabel 
Poczatkujacy
Fashe Romantyk

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 4:11 pm   

Podniecaja Cie 14letnie psiutki Kiepie?

Justine 
Super gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 4:17 pm   

Myślę, że "koleżanki" chciały w jakiś sposób zrobić "kawał" i zrobiły fake profil.
Swoją drogą, skąd 14 latka ma takie foty. :119: :119:

...Widzisz i nie grzmisz...

Pan Diabel 
Poczatkujacy
Fashe Romantyk

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 4:26 pm   

Skad taka teoria moj drogi Sherlocku?
Poraza mnie Twoj tok myslenia.

Niewazne jak i po co powstal ten profil.
Forum nie jest miejscem do tego zeby jakis Kiep wklejal fotki nieletnich dziewczat w takich ujeciach.
To Cie nie zastanowilo? Ze panna jest troszeczke za mloda na takie zdjecie?
Chyba ze myslisz kategoriami holenderskimi to wtenczas mozna powiedziec ze to stara dupa.
Ostatnio zmieniony przez Pan Diabel Pią Lut 01, 2008 4:31 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Justine 
Super gaduła

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 6:14 pm   

Cytat:
Skad taka teoria moj drogi Sherlocku?
Poraza mnie Twoj tok myslenia.

A co jest w tym porażającego? To, że nie chce mi się wierzyć że 14 letnie dziecko pokazuje na publicznym portalu tak ohydne zdjęcie? Dlatego podejrzewałam podstęp?!
A jeżeli to w rzeczywistości jej zdjęcia, to nie komentuję tego wcale i uznaje to po prostu za porażkę rodziców i jej samej. A to w jaki sposób powstał profil uważam za istotne. Bo jeżeli to głupi żart, to współczuje dziewczynie. Jeżeli ona sama to zrobiła. Jest po prostu głupia i żałosna.

Cytat:
To Cie nie zastanowilo? Ze panna jest troszeczke za mloda na takie zdjecie?
Chyba ze myslisz kategoriami holenderskimi to wtenczas mozna powiedziec ze to stara dupa.

Zastanowiło. Więc na samym początku założyłam, że tak być nie może. Że cała ta sprawa wydała mi się nierealna. Ponieważ NK jest w tym momencie tak popularna, są tam wszyscy, jej nauczyciele, rodzina, ciocie, wujkowie, może nawet babcia... Założyłam że dziewczyna nie może być AŻ TAK głupia. Że nie miała by na tyle ODWAGI i TUPETU... Żeby skazać się na takie pośmiewisko. Bo NK to nie portal dla pedofilów.

Poza tym nie uznaję podziału na kategorie "holenderskie", "amerykańskie", "brytyjskie", "polskie", "ukraińskie", "słowackie" itp...
Mój podział wygląda: "moralne" , "nie moralne".
Jak jest w tym przypadku chyba nie muszę pisać.
Zgadzam się, z tym że forum nie jest po to by umieszczać tego typu linki. Kliknęłam, ponieważ nie wiedziałam co się kryje pod linkiem.
Nie podoba mi się, że oceniasz mój "tok myślenia" po paru słowach mojej wypowiedzi, której najwidoczniej nie zrozumiałeś.
Ostatnio zmieniony przez Justine Pią Lut 01, 2008 6:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Pan Diabel 
Poczatkujacy
Fashe Romantyk

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 7:01 pm   

Cytat:
Ponieważ NK jest w tym momencie tak popularna, są tam wszyscy, jej nauczyciele, rodzina, ciocie, wujkowie, może nawet babcia.

Oczywiscie ze tak jest! Zapewne maja tam tez profile inne dziewczeta z internetowych galerii od ktorych roi sie w sieci. Wisza one sobie obok profili Jaruzelskiego, Rysia Ochudzkiego i paru innych gagatkow. Chyba ze chcesz powiedziec iz ta panna jest tym kim podaje sie na tej wytrynie.

Naprawde nie wiesz czemu zareagowalem w taki sposob? Co mozna pomyslec o kims kto widzac zdjecie 14latki w takiej pozie zaczyna sie najpierw zastanawiac czy wstawily je kolezanki?

Niemniej jednak gratuluje zaskakujaco dlugiej riposty. Zawarte w niej tresci wskazuja, ze rzeczywiscie duzo nad tym myslalas. Brawo!
Ostatnio zmieniony przez Pan Diabel Pią Lut 01, 2008 7:20 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Kiepo 
Gaduła

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 7:23 pm   

Pan Diabel napisał/a:
Podniecaja Cie 14letnie psiutki Kiepie?

Heh, nie kiepa nie podniecają takie lale. Rozumiem, że gdybym zamiast slowa laski użył: "spojrzcie na zdjecie tej bezwstydnej maloetniej gówniary" nie postawiłbys tego pytania nie? Dostalem tego linka na gadulcu od kumpeli i pomyslalem, że wrzuce go w ten temat licząc, że rozpeta sie burzliwa dyskusja i... nie myliłem się.

Taka mała prowokacja w którą się wciągnąles...
Ostatnio zmieniony przez Kiepo Pią Lut 01, 2008 7:41 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Justine 
Super gaduła

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 7:49 pm   

Cytat:
Niemniej jednak gratuluje zaskakujaco dlugiej riposty. Zawarte w niej tresci wskazuja, ze rzeczywiscie duzo nad tym myslalas. Brawo!

Pfff.... Nie wiem dlaczego się do mnie przypiąłeś. Skąd wiesz ile myślałam. Nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków, bo uwierz kiepsko Ci to wychodzi.

Cytat:
Co mozna pomyslec o kims kto widzac zdjecie 14latki w takiej pozie zaczyna sie najpierw zastanawiac czy wstawily je kolezanki?

Może jestem zbyt naiwna. Jeżeli tak, to mój problem i nie Tobie to oceniać.

Bez odbioru.
Nie podoba mi się ten sarkastyczny ton dyskysji.
Ostatnio zmieniony przez Justine Pią Lut 01, 2008 7:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Pan Diabel 
Poczatkujacy
Fashe Romantyk

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 11:24 am   

Kiepo napisał/a:

Taka mała prowokacja w którą się wciągnąles...

Dorosly jak mniemam koles wstawia pedofilskie fotki i nazywa to prowokacja?
Mam juz sie zaczac czerwienic ze wstydu ze sie nabralem?

Jezeli chcesz sprowokowac burzliwa dyskusje to wstaw swoja fotke z porodowki
i wtedy wszyscy wspolnie bedziemy sie mogli zastanowic, ktorym otworem przyszedles na swiat, bo jezeli dla Ciebie prowokacja sa pedofilskie fotki to masz gowno zamiast mozgu.

PS. I koniecznie pozdrow kolezanke od ktorej to dostales. Kiep do kiepa ciagnie.
Ostatnio zmieniony przez Pan Diabel Sob Lut 02, 2008 11:25 am, w całości zmieniany 2 razy  

Kiepo 
Gaduła

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 12:11 pm   

Cytat:
Mam juz sie zaczac czerwienic ze wstydu ze sie nabralem?

Moze nie dlatego, ze sie nabrales a za to ze masz zajebista sklonnosc do obrazania ludzi.

Do Justine:
Cytat:

Do mnie:
Cytat:
ktorym otworem przyszedles na swiat ________ to masz gowno zamiast mozgu

Idz do marketu na spozywczak poloz główke na wadze i nacisnij przycisk burak.

[ Dodano: Sob Lut 02, 2008 3:12 pm ]
Po drugie, co Ty koleś masz taki wielki problem z tą pedofilią ? Bo tylko czytam pedofilskie fotki, p p p i p. Pytam sie Ciebie jakie fotki ? Nie ubarwniaj. Fota zapodana N-K dziewuchy calusienkiej ubranej, nie wiem moze niefortunnie

usiadla? Co Ci przyszlo do glowy? Masz z tym jakiś problem?.
Ostatnio zmieniony przez Kiepo Sob Lut 02, 2008 1:55 pm, w całości zmieniany 3 razy  

Odpowiedz do tematu