wyjazd z E&A, praca w TMI |
Autor |
Wiadomość |
wampir-80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 6:17 pm
|
|
|
Tak, te 100e to na tydzień i nie zapomnij,że może być więcej. Czyli za miesiąc wychodzi ok 450e(lub więcej) ! Bagatela! Oczywiście przy takim systemie opłat nie płacisz za siebie tylko za poprzedników. A co jak będzie niedopłata?? Chyba logiczne, że nie zapłacą tego ze swojej kieszeni.
A jak myślisz ile będą mniejsze opłaty latem? Chyba takie coś nie jest w ogóle brane pod uwagę. Wniosek jest taki, że jedziesz pracować na pokoik 3-osobowy, odliczają Ci to od wypłaty brutto, a później będzie Cię ścigał belasting o zapłatę podatku od tej kwoty odliczonej na mieszkanie . Tak więc lepiej to sobie przemyśleć. |
Ostatnio zmieniony przez wampir-80 Pon Mar 22, 2010 6:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 10:49 pm
|
|
|
to widocznie różnie liczą w różnych miastach, bo w jednym z miast jest tak, że owszem mieszkanie odliczane jest z kwoty brutto, ale już media i ubezpieczenie z kwoty netto i na pewno nie wychodzi tak, że osoby co tydzień płacą min. 100e za zakwaterowanie (60e do 90e w skarajnych przypadkach) |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
wampir-80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 11:48 pm
|
|
|
Wiesz, nie słyszałem o 60e, chyba że 3 lata temu, ale słyszałem o 120e , np jak mieszkasz w domu, oczywiście po 2-3 osoby w pokoju. |
|
|
|
|
siostra zakonna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 9:46 pm
|
|
|
wampir-80 napisał/a: | Wiesz, nie słyszałem o 60e, chyba że 3 lata temu, ale słyszałem o 120e , np jak mieszkasz w domu, oczywiście po 2-3 osoby w pokoju. |
To chyba jesteś źle poinformowany bo za mieszkanie się płaci z kwoty brutto 60 EURO, a od netto odciągają resztę opłat. Chyba dawno tu nie byłeś bo już nie ma pokoi 3-osobowych. A latem opłaty są zawsze mniejsze, ja tu jestem już 3 rok i wiem jak to wygląda. |
|
|
|
|
wampir-80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 9:20 pm
|
|
|
siostra zakonna napisał/a: | Dobrze zgodzę się z Tobą, ale płaci się tylko tyle w okresie zimowym. Opłata za mieszkanie wynosi 48 EURO, a do tego później dochodzi resztę opłat, latem wcale nie jest tak drogo!!! |
Wiesz co zastanów się co piszesz, bo to jest cytat tego co napisałaś parę dni wcześniej(21 marzec 2010). Trochę różni się już ta "stała" opłata. Była podwyżka??
Taką informację po ile jest osób w pokoju to można uzyskać nawet w Polsce.
A gdzie Ty pracujesz-może w biurze?
A jak już wiesz wszystko to poinformuj wszystkich, na jakiej zasadzie rozlicza się te potrącenia brutto z Belastingiem?? Czyli od jakieś kwoty(powiedzmy 260e) nie płaci się podatku? Jakaś to jest ulga? A może kiedyś będzie trzeba ten podatek zapłacić?
Wiesz co, ściemę walisz jak mało kto. Jeszcze ani razu nie podałaś ile konkretnie wychodzi za mieszkanie, bo to jest niemożliwe do policzenia-dowiadujesz się po otrzymaniu salarisu. Ci co tu zaglądają, to sami mogą to ocenić |
|
|
|
|
Iko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 28, 2012 12:43 pm
|
|
|
Witam,
Czy ktos moze zostawic mi tu info o konkretnym adresie biura w Tilburgu agencji E&A? Znalazłam 3 ale wiem do ktorej sie udać pytajac o prace.Dzieki z gory! |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

|
Wysłany: Nie Paź 28, 2012 2:53 pm
|
|
|
To biuro mieści się w centrum dystrybucyjnym Albert Heijn (prawdopodobnie nie wejdziesz do tego biura ot tak sobie). Zajmuje się osobami zatrudnionymi w AH.
E&A uitzendbureau Inhouse AH DCT
Pegasusweg 1
5015 BZ TILBURG
To mieści się pewnie gdzieś na mieście.
E&A uitzendbureau Facilitair Zuid
Prof. Romeinstraat 11b
5013 BX TILBURG
Ten ostatni adres, to adres biura głównego, tam na pewno nie znajdziesz pracy (tam mieści się dyrekcja i administracja). |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Śro Paź 31, 2012 2:53 am
|
|
|
No przeciez jest tez biuro na Ringbaan Noord i tam mozna wejsc tak o (niestety nie pamietam numeru) |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

|
Wysłany: Śro Paź 31, 2012 6:33 pm
|
|
|
bagniaczka napisał/a: | No przeciez jest tez biuro na Ringbaan Noord i tam mozna wejsc tak o (niestety nie pamietam numeru) |
A no fakt, zapomniałam o tym biurze
E&A uitzendbureau Ringbaan Noord
Ringbaan Noord 3g
5013 EA TILBURG
T +31 (0)13 581 05 03
F +31 (0)13 581 05 01
E [email protected] |
|
|
|
|
dorche
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 9:36 pm
|
|
|
Witam, czy ktoś wie, jak aktualnie wygląda sytuacja? Mam na myśli hessing w Andijk (E&A). Mój chłopak został zatrudniony przez to biuro jakiś tydzień temu. Twierdzi, że warunki mieszkaniowe są naprawdę w porządku, a ludzie bez zarzutu. Byłam dziś zarejestrować się i martwią mnie opinie na ich temat... Czy serio jest aż tak źle? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 9:43 pm
|
|
|
No ale Twoj chlopak przeciez twierdzi co innego, wiec czym sie zamartwiasz? Nie rozumiem |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
dorche
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 9:53 pm
|
|
|
Bo tj wspomniałam jest tam od niedawna... Chciałabym zasięgnąć o opinię osobę trzecią, która ma już jakieś większe doświadczenie w owej pracy. |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 10:17 pm
|
|
|
dorche napisał/a: | Bo tj wspomniałam jest tam od niedawna... Chciałabym zasięgnąć o opinię osobę trzecią, która ma już jakieś większe doświadczenie w owej pracy. |
Jest straszny syf, kiła i mogiła a Twój chłopak kłamie. Nie jedź. |
|
|
|
|
|