cos na temat Firmy Aldora |
Autor |
Wiadomość |
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 9:51 pm
|
|
|
Czytam czytam i niby wszystko rozumie Przyjezdzamy pracowac ,nie ma co marudzic ,tylko te toooony pomidorów mnie przerazaja !!Mozliwe to zeby tyle zerwać ?? i rozumie ze to trzeba gdzies do skrzynek i jeszcze te skrzynki gdzies odtransportowac ? Chyba ze jedni zrywaja inni ukladaja ,odworzą ? |
|
|
|
|
gosiaczek1519
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 3:33 pm
|
|
|
Czy ma ktoś coś nowszego do powiedzenia na temat tej firmy?? |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 4:12 pm
|
|
|
odwożą? !!!-przepraszam Was za moje błedy (zawsze lepiej widać cudze błedy !! ) |
|
|
|
|
gosiaczek1519
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 5:19 pm
|
|
|
??? czy wie ktos coś...?? warto od nich wyjezdżać ...jakie są teraz warunki...itd... |
|
|
|
|
obiektywny2010
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 12:00 pm
|
|
|
Witam!!!
Jesli chodzi o prace w firmie Aldora trzeba wiedziec kilka rzeczy. Po pierwszen jakosc pracy i wymagan zalerzy od szklarni na ktorej bedziesz pracowac. Z mojich informacji wynika najgorsza robota jest na Made i Zierikzee (z naciskiem na ta druga). Ta opinia wynika wylacznie z podejscia do pracownika. Brygadzista na Zierikzee jest turek, który przez swoje wysokie libido molestuje kobiety. Sprawa wydaje sie banalna do momentu kiedy nie tracisz pracy jesli czegos mu nie dasz ( jak ktos sie nie domyslil chodzi o sex). Oczywiście mozna sie jakos wytlumaczyc o ile znasz angielski. Pretekstu do zwolnień jest wiele, jak podpadniesz już po tobie. Na De Lier i Brielle jest całkiem ok, tylko wysokie normy robią swoje tj. około 500kg/h. Jeśli chodzi o przelewy to są czasem opóźnienia ale suma summarum kasa zawsze jest na koncie. Mieszkania w tej firmie nie są najwyższych lotów i za 320 euro miesięcznie można sobie znaleźć coś o wiele lepszego. Największym wrzodem na ... tej firmy jest jej właściciel, którego pazerność nie zna granic. W święto królowej kiedy prawie cala Holandia odpoczywa my pracowaliśmy (to taki dzień w Holandii gdzie królowa daj 200% stawki za dniówkę). Owa kasa trafiła to tego pseudo biznesmena ,a pracownicy dostali wielkie 0. Następnym przykładem słabej strony firmy jest księgowa. Oto przykład przy stawce 8.55 euro/h tyg. wynosi 215 euro, po podwyżce na 8.60+plus dodatek dla osób mieszkających na mieszkaniach firmy 20 euro tyg. wynosi nadal 215 euro . Jeśli zależy ci tylko na kasie i masz nie wysokie wymagania w stosunku co do warunków mieszkaniowych i płacy to jest firma stworzona dla Ciebie. Swoja droga mam nadzieje ze Aldora wyjdzie jeszcze na prosta. Pozdrawiam jeszcze Panią Sylwie dzięki, której to biuro jeszcze egzystuje. |
|
|
|
|
KasiaT
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 1:22 pm
|
|
|
To co napisał kolega wyżej to prawda. Jeden mankament tej firmy to wypłata pieniędzy. Po skończonej pracy i powrocie do polski czekałam 2 miesiące na pieniądze, dostałam całość jednak niesmak tak długiego czekania pozostaje. Także aldora nie jest złą firmą jednak przydała by im się lepsza organizacja i płynność finansowa. Pozdrawiam |
|
|
|
|
RED_MEN
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 6:34 pm
|
|
|
Post edytowany
kolega nadal nie przebiera w slowach |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sie 21, 2011 10:55 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
|