40tys dla rodzin tragicznie zmarlych w katastrofie lotniczej |
Autor |
Wiadomość |
Waleczne serce
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 2:53 pm
|
|
|
Zgadza sie. Niesprawiedliwosc. Co maja powiedziec ci biedni poszkodawani gdy jedyny zywiciel rodziny ulega wypadkowi, a wczesniej nie zarabial grubo jak poslowie, ktorzy zgineli podczas katastrofy Tupolewa. |
|
|
|
|
anonimek_
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 3:40 pm
|
|
|
nic, a co moga powiedziec. |
Ostatnio zmieniony przez anonimek_ Śro Kwi 21, 2010 3:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 5:46 pm
|
|
|
Zawsze byli rowni i rowniejsi, jak Wam to nie pasuje to przeniescie sie 50 lat wstecz, wtedy chyba glosili ze wszyscy powinni byc rowni i rowno traktowani....
w NL uwazacie ze ludzie sa rowno traktowani? w USA, w Izaraelu, w Niemczech? wszedzie, kazda wladza robi pod siebie, tylko nie wszedzie robia to tak glosno jak w PL.
Pozatym ktos pisal, ze oni prywatnie lecieli... ehhh... to zlozcie doniesienie do prokuratury ze L. Kaczynski uzywal sluzbowy samolot do celow prywatnych... zgadzam sie ze wielu osob tam nie powinno byc, ale rozbili sie na pokladzie rzadowego samolotu i maja prawo dostac odszkodowania od rzadu, tak jak moja rodzina w przypadku jak ja sie rozbije na pokladzie KLM, a czy wyplaci KLM czy ubezpieczyciel to jest inna innosc...
pozatym to nie rodziny ofiar wyciagali reke po zapomoge tylko dostali odgornie, oczywiscie moga sie zrzecz na domy dziecka, ale to jest ich suwerenna decyzja... a co do ksiezy, to nie wiedzialem ze nie maja rodzin!! a siostry, bracia, rodzice, to dla Was nie rodzina? |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 5:53 pm
|
|
|
tylko na co przeznacza te pieniadze jak ich czlonek rodziny nie zyje, moze mu je wloza do trumny albo kupia wypasiony pomnik? |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 6:06 pm
|
|
|
a moze sie chora matka opiekowal i nie mogl jej kupic lekarstw bo wierni nie dawali na tace... ?? takiej wersji nie przyjmujesz? |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 6:31 pm
|
|
|
Sorki ale nie przyjme, bo kosciol ma wystarczajaco duzo pieniedzy i powinien sie dzielic gdy jest potrzeba tak pisze w bibli. Amen |
|
|
|
|
magdalena14
Super gaduła Polka

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 7:34 pm
|
|
|
guust napisał/a: | a moze sie chora matka opiekowal i nie mogl jej kupic lekarstw bo wierni nie dawali na tace... ?? takiej wersji nie przyjmujesz? |
lepsze niż brazylijskie telenowele |
_________________ możesz się ze mną nie zgadzać,ale mnie nie obrażaj... |
|
|
|
|
Waleczne serce
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 9:21 pm
|
|
|
guust napisał/a: | Zawsze byli rowni i rowniejsi, jak Wam to nie pasuje to przeniescie sie 50 lat wstecz, wtedy chyba glosili ze wszyscy powinni byc rowni i rowno traktowani....
w NL uwazacie ze ludzie sa rowno traktowani? w USA, w Izaraelu, w Niemczech? wszedzie, kazda wladza robi pod siebie, tylko nie wszedzie robia to tak glosno jak w PL.
Pozatym ktos pisal, ze oni prywatnie lecieli... ehhh... to zlozcie doniesienie do prokuratury ze L. Kaczynski uzywal sluzbowy samolot do celow prywatnych... zgadzam sie ze wielu osob tam nie powinno byc, ale rozbili sie na pokladzie rzadowego samolotu i maja prawo dostac odszkodowania od rzadu, tak jak moja rodzina w przypadku jak ja sie rozbije na pokladzie KLM, a czy wyplaci KLM czy ubezpieczyciel to jest inna innosc...
pozatym to nie rodziny ofiar wyciagali reke po zapomoge tylko dostali odgornie, oczywiscie moga sie zrzecz na domy dziecka, ale to jest ich suwerenna decyzja... a co do ksiezy, to nie wiedzialem ze nie maja rodzin!! a siostry, bracia, rodzice, to dla Was nie rodzina? |
A ty guust akurat wiesz najlepiej czy odgornie czy ktos szepna slowo gdzie trzeba. Co ty z Usa itp tutaj. To kraje gdzie urzednik w porownaniu do zwyklego obywatela nie zarabia kokosow jak u nas. |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 9:29 pm
|
|
|
Waleczne serce napisał/a: | A ty guust akurat wiesz najlepiej czy odgornie czy ktos szepna slowo gdzie trzeba. Co ty z Usa itp tutaj. |
bo innego nie znacie a swoje karcicie... nie zyjemy w idealnym swiecie, bo swiat nie jest sprawiedliwy jak i zycie! nalezy pietnowac prywate i grabienie publicznego majatku a nie kilkaset tysiecy na odszkodowania dla rodzin tragicznie zmarlych... jak z protekcji znajduja prace itd.... to pietnujcie i jednoczcie sie na facebooku, twiterze, onecie i Bog wie na czym a nie odszkodowania.... ciekawe jakbys byl osobiscie dotkniety ta katastrofa i wszyscy by Cie pietnowali, za cos czego Ty nie chciales.... ot cala 'polskosc'
Waleczne serce napisał/a: | To kraje gdzie urzednik w porownaniu do zwyklego obywatela nie zarabia kokosow jak u nas. |
wejdz sobie na byle stronke UM w PL lub innym kraju i zobacz sobie oferty pracy i placy... wtedy przeczytaj jeszcze raz co napisales powyzej.... |
|
|
|
|
Waleczne serce
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 10:05 pm
|
|
|
To ja tez ci cos poradze. Mowisz kilkadziesiat tysiecy? Okey. Pomnoz je odpowiednio. Do tego dodaj renty na oko 10 tys jedna. Tez pomnoz odpowiednio. Wyjdzie laadna suma;)Te 40 tys to pikus przy rentach.
P.S. Mam nadzieje,ze piana ubita:D |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 10:09 pm
|
|
|
Waleczne serce napisał/a: | P.S. Mam nadzieje,ze piana ubita:D |
ja sie az tak nie podniecam przy tym forum ... hehe
Waleczne serce napisał/a: | Wyjdzie laadna suma;) |
moze dla nas, ale nie dla budzetu, panstwa, nie tutaj doszukiwalbym sie oszczednosci w kraju! |
|
|
|
|
Waleczne serce
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 10:14 pm
|
|
|
Guust czy to mala kwota dla budzetu. Odpowiem ci anegdotka. Pewna kobieta mowila, a co to 20 zl za to, a co to 10 zl, a co to 30 zl i tak pod koniec miesiaca okazywalo sie,ze nie wiadomo na co idzie ponad 2 tys zl i portfel ma problem. |
Ostatnio zmieniony przez Waleczne serce Śro Kwi 21, 2010 10:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 10:21 pm
|
|
|
Dobra Waleczne serce, do tej pory narzekales. Podaj teraz jakie masz rozwiazanie na to, co Ci sie nie podoba. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 10:33 pm
|
|
|
zgadzam sie...!! tylko nie pisz ogolnie, tylko co Ty personalnie z tym zrobisz? napiszesz petycje, podpiszesz sie pod czyjas petycja, bedziesz nawolywal innych do protestow, jak wyrazisz swoje niezadowolenie? tylko poprzez wybory? tylko poprzez narzekanie na niedzieli.nl?
w narzekaniu Polacy sa dobrzy, czekamy zebys nas poprowadzil do odnowy systemu w PL! |
|
|
|
|
Waleczne serce
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 10:34 pm
|
|
|
jsobanski napisał/a: | Dobra Waleczne serce, do tej pory narzekales. Podaj teraz jakie masz rozwiazanie na to, co Ci sie nie podoba. |
A ty jak zwykle na gotowe. Wysil sie sam.
P.S. No duzo rzeczy mi sie nie podoba i mozna pisac i pisac. Renty przyznalbym normalne. Takie jak dostaje polska rodzina. Smierc jest taka sama dla wszystkich.
Guust na glupoty nie odpowiadam:P |
Ostatnio zmieniony przez Waleczne serce Śro Kwi 21, 2010 10:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|