NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Gochna H
Wto Cze 24, 2014 3:35 pm
Praca w fabryce sera????
Autor Wiadomość
gosiaczq18 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 11:45 am   

mega odwazni jestescie..... przecierz niektorzy dzwonili do tej firmy i niepotrzebuja tam ludzi....byle byscie pozniej nie plakali jak was gdzies wywioza ..... jakos ja juz wole byc stratna te 600 stow.... ale jak pojedziecie to dajcie znac ...co i jak ....

stella 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 11:47 am   

jezeli to jest lipa to z tym potwierdzeniem wplaty idziemy na policje w holandii. po drugie nikt nie przykona sie zanim tam nie pojedzie. Więc jedziemy.

orbit2 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 11:48 am   

post edytowany nie ma nic wspolnego z tematem
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sty 29, 2011 1:17 pm, w całości zmieniany 2 razy  

gosiaczq18 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:07 pm   

z jednej strony to racja ale ja jakos juz po tym co tu przeczytalam bym się bała no ale jak sie okaże że to lipa to też pojde z tym na policje.... naarazie poczekam na to co uda wam się ustalić ....

Ewa20 
Poczatkujacy
Evcia

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:12 pm   

stella napisał/a:
evcia sprawdz poczte bo pisalam do ciebie od [email protected]

Niestety nie mam żadnej wiadomości :( Wyślij raz jeszcze.

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:41 pm   

szczerze powiem podzielam zdanie Hery - podziwiam taka naiwnosc- dlatego potem czesto slyszy sie o bezdomnych
Polakach, dlatego potem czesto czytamy posty z wezwaniami o POMOC, dlatego potem wiele ogloszen typu... nie mam pracy, mieszkania, pieniedzy......
rozumiem ze dla niektorych to jedyna szansa na polepszenie sobie sytuacji ale po tym co tu wypisuja ludzie , swiadomi tego , ze jest tojeden wielki przekret, dziwie sie ze jednak sa tacy, ktorzy zdecydowali sie na ten wyjazd.
Mialam okazje kilka lat temu poznac i pomagac kilku osobom , ktore tez tu przyjechalay niby na zagwarantowana prace- tez zaplacily pieniadze i po przyjezdzie okazalo sie ze ani praca ani mieszkanie na nich nie czekalo.
Szczesiem ich bylo to ze spotkali na drodze pare osob, ktore pomogly - ale nie zawsze ma sie tyle szczescia
Zycze wiele powodzenia

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 1:38 pm   

stella, jedziecie do pracy a powiedz gdzie jedziecie, jaks ie umawialiscie z tym gosciem w sprawie tej pracy. macie jakis ustalony plan?

orbit2 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 1:59 pm   

jagodka napisał/a:
stella, jedziecie do pracy a powiedz gdzie jedziecie, jaks ie umawialiscie z tym gosciem w sprawie tej pracy. macie jakis ustalony plan?

co ja wiem to mają być o 13:30 w Holandii we wtorek tak kazał ten gościu im przyjechać .. :082:

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 6:28 pm   

moj Boze co to za ryzykanci (niech nie pisza ze desperaci bo przeciez kazdy czowiek powinien miec choc troche rozumu w glowie by zadzwonilo ze to baardzo grubymi nicmi szyte jest), ja naprawde bym sie bala tak jechac bo zawsze jest jakis procent tego ze sie nie uda a szczegolnie gdy sie nie maz zadnego kontraktu czy danych tego goscia, sprawdzonych chocby w urzedzie pracy, nikt go przeciez na oczy nie widzial...

a po przyjezdzie co oni zrobia? gdzi epojda, gdzi ebeda spac? teraz znowu w nocy sa mrozy wiec nawet w parku nie da sie przespac... chyba ze maja duzo pieniedzy na hotel ale bez znajomosci miejsca nawet nei beda wiedziec gdzi ejakis tani jest bo jednak zlotowka na euro slaby przelicznik daje a hotele fortune moga kosztowac

orbit2 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 7:29 pm   

jagodka napisał/a:
moj Boze co to za ryzykanci (niech nie pisza ze desperaci bo przeciez kazdy czowiek powinien miec choc troche rozumu w glowie by zadzwonilo ze to baardzo grubymi nicmi szyte jest), ja naprawde bym sie bala tak jechac bo zawsze jest jakis procent tego ze sie nie uda a szczegolnie gdy sie nie maz zadnego kontraktu czy danych tego goscia, sprawdzonych chocby w urzedzie pracy, nikt go przeciez na oczy nie widzial...

a po przyjezdzie co oni zrobia? gdzi epojda, gdzi ebeda spac? teraz znowu w nocy sa mrozy wiec nawet w parku nie da sie przespac... chyba ze maja duzo pieniedzy na hotel ale bez znajomosci miejsca nawet nei beda wiedziec gdzi ejakis tani jest bo jednak zlotowka na euro slaby przelicznik daje a hotele fortune moga kosztowac

oj są ryzykanci .. ale spokojnie bo jeden to ma tam rodzinkę i dlatego ryzykują .. :037: będę wiedział wszystko jak pojadą w poniedziałek .. i się okaże czy to jest lipa czy nie > :036:

gosiaczq18 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 7:52 pm   

orbit2 napisał/a:
jagodka napisał/a:

oj są ryzykanci .. ale spokojnie bo jeden to ma tam rodzinkę i dlatego ryzykują .. :037: będę wiedział wszystko jak pojadą w poniedziałek .. i się okaże czy to jest lipa czy nie > :036:

bedzie wiedział albo nie gorzej jak ich gdzieś wywiozą i sluch oni zaginie....znam jedną taką sytuacje ...dlatego ja wole być stratna te 600 zl... tym bardziej że ten koleś ten sam nr konta podawal przy pracy przy jakiś kwiatach... Ale nie moja sprawa jak ktoś ma aż tyle odwagi ....podziwiam

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 11:55 am   

orbit, jak dojedziesz to wejdz do biblioteki i kliknij posta jak to sie potoczylo

orbit2 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 1:37 pm   

jagodka napisał/a:
orbit, jak dojedziesz to wejdz do biblioteki i kliknij posta jak to sie potoczylo

.. jagodka .. sorki ale ja nigdzie nie jadę .. tylko moi znajomi , ale dam znać jak dalej sprawa się potoczy / ]pozdroo :033:
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 30, 2011 1:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 2:05 pm   

jeszcze maglujecie temat tego ogloszenia, ktore bylo palcem na wodzie pisane ?

nie pozostaje zatem nic innego jak poblogoslawic tych odwaznych, co to
do tego wyjazdu sie szykuja ...

:029:
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 30, 2011 2:07 pm, w całości zmieniany 1 raz  

hiszpan2 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 2:52 pm   

widziałem ze ktoś się wybiera z zachodniopomorskiego ja jestem z szczecina i tez zamierzałem jechać jutro nie wpłaciłem za vca gdyż już posiadam ten kurs prosił bym o kontakt z osobami którzy jada pod numerem telef 886-894-720 albo SMS jeśli nie ma ktoś nic na karcie to proszę strzałkę ja oddzwonię bo sam nie wiem co i jak

[ Dodano: Nie Sty 30, 2011 3:24 pm ]
jak ktoś jedzie dzwonicie ja tez mam zamiar ale przedtem chce zadzwonić do tej firmy bezpośrednio mam dwa numery telefonu rano napisze co i jak i kontaktować się kto ma zamiar wyjechać czasu coraz mniej nr telef podałem :028:

Odpowiedz do tematu