NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Hand-, voet- en mondziekte????
Autor Wiadomość
Aisog 
Poczatkujacy
początkujaca

Wysłany: Pon Paź 22, 2012 11:32 am   Hand-, voet- en mondziekte????

witam.
u mojego trzyletniego dziecka zdiagnozowano cos co sie nazywa "Hand-, voet- en mondziekte" !!! czy moze ktos mial z ta choroba do czynienia tutaj w Holandii i zna polski odpowiednik tej choroby?? nie bardzo wiem do jakiej polskiej choroby to dopasowac, a chcialabym wiedziec co jest mojemu dziecku. napiszcie cokolwiek jesli wiecie o co chodzi.holenderski opis juz czytalam nie znam tylko nazwy polskiej.
z gory dziekuje

krysta55 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 12:38 pm   

Według wikipedi jest to wirus coxsackie. Znalazłam takie informację w necie. http://portal.abczdrowie....rusem-coxsackie

Lila
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Paź 29, 2012 3:50 pm   Re: Hand-, voet- en mondziekte????

Aisog napisał/a:
witam.
u mojego trzyletniego dziecka zdiagnozowano cos co sie nazywa "Hand-, voet- en mondziekte" !!! czy moze ktos mial z ta choroba do czynienia tutaj w Holandii i zna polski odpowiednik tej choroby?? nie bardzo wiem do jakiej polskiej choroby to dopasowac, a chcialabym wiedziec co jest mojemu dziecku. napiszcie cokolwiek jesli wiecie o co chodzi.holenderski opis juz czytalam nie znam tylko nazwy polskiej.
z gory dziekuje

Moja córka też to miała, zaraziła się w przedszkolu. Jest to tzw. choroba bostońska... z większości objawów to wystąpiły u niej tylko czerwone "placki' na rękach i stopach oraz troszkę zaczerwienione gardło. Dostałyśmy maść do smarowania bo ją to bardzo swędziało głównie w nocy !!! Kilka dni i przeszło ...
Życzymy Zdrówka !!!

Odpowiedz do tematu