NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pią Gru 07, 2012 2:58 pm
ABN Amro
Autor Wiadomość
des 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 06, 2012 5:47 pm   ABN Amro

Witam. Od około 6 lat posiadam konto w ABN Amro (wcześniej Fortis). Kilka dni temu udałem się do banku po kartę kredytową. Karta jest za darmo (zaskoczenie). Zadano mi kilka pytań: do czego ta karta, gdzie pracuję (nazwa firmy), wysokość opłat za mieszkanie itp.

Po 2 tygodniach miałem otrzymać kartę. Po kilku dniach przyszło pismo z zwrotną kopertą, aby wysłać kopię paska wypłat i odbitkę dokumentu potwierdzającego tożsamość. Zrobione, wysłałem emaila. Dzisiaj przychodzi kolejne pismo, w którym oświadczają mi, że nie mogą wydać karty kredytowej (trzymajcie się), bo pracuję przez pośrednictwo pracy. I jeśli moja sytuacja się zmieni to wtedy mogę się zgłosić.

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pią Gru 07, 2012 10:08 pm   

Masz kontrakt ?
Jesli nie to nie rob wielkich oczu.

Estamos 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Gru 08, 2012 6:30 am   

My mamy w ABN wspólne konto z dziewczyną, regularne wpływy, kontrakty co prawda na rok ale jak wynika z historii konta wpływy są tylko od jdnego pracodawcy od 4 lat(różne kontrakty) i też odmówili.

Dzwoniłem do ICS zapytać o co chodzi i tam mi wyjaśniono to i owo. Chcąc dostać kartę kredytową w ABN należałoby zgłosić się do placówki i poprosić o zmianę statusu klienta na "international client". Nie mam czasu na razie by tak spróbować, postarm się przyszłym tygodniu i dam odpowiedź.

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Sob Gru 08, 2012 5:24 pm   

Zapewne każdy z was otrzymuje co jakis czas oferty różnych agencji finansowych (np. Laser) dotyczące przyznania KK. Oto 100% skuteczna metoda na otrzymanie KK w ABN. Wystarczy pokazać taką ofertę w banku i spytać czy warto to wziąć bo - i tu małe kłamstewko - "tamci już sprawdzili i przyznali ale skoro mam u was konto to chciałem spytać czy to się nie gryzie...". Żaden pracownik banku nie powinien dopuścić do ucieczki klienta więc KK przyzna od ręki.

mbn 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Gru 11, 2012 10:31 am   

Kiedy dostałem kartę kredytową z ABNu, pracowałem wprawdzie bezpośrednio ale na krótkich (półrocznych) kontraktach. W ogóle nie sprawdzali żadnych papierów, jedynie zadeklarowane dochody.
Jedyna sprawa - raczej wnioskowany limit powinien być niższy niż miesięczne wynagrodzenie netto.

No a jeśli nie u nich, to ciekawą oferte ma American Express. Najtańsza karta kosztuje ok. €30 rocznie, ale brak jest limitów i dodatkowo ciekawe ubezpieczenia podróżne. Wada: nie wszędzie akceptowana.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Wto Gru 11, 2012 10:47 am   

zawsze mozesz sprobowac wystapic o karte bezposrednio do ICS. wniosek wypelniasz online na stronie: https://www.icscards.nl

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Rudzielec 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 12, 2012 5:18 pm   

A czy ktos wie jak wyglada to w ING. Wypelnilam formularz z zapytaniem tydzien temu i cisza. Pracuje na kontrakcie mam stale dochody i od trzech lat jestem klientem ING

gromak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Gru 16, 2012 2:37 pm   

Przy składaniu wniosku w ING jak wół napisane jest, iz odpowiedz (jakakolwiek) otrzymasz TYLKO w przypadku pozytywnego rozpatrzenia wniosku (o ile pamiętam do 4 dni roboczych). Cisza oznacza odmowę.

Odpowiedz do tematu