zasiłek za własna działalnosc |
Autor |
Wiadomość |
manioza
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 11:48 am zasiłek za własna działalnosc
|
|
|
czy ktos sie orietuje moze czy po zamknieci zzp , pzrzysługije mi zasiłek ,wymeldowałem sie takze z nl
dziekuje
[email protected] |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 1:45 pm
|
|
|
Zasilek w Polsce czy w Holandii?
W Holandii po zamknieciu firmy jednosobowej nie masz prawa na zasilek, tylko dopiero zasilek socjalny (bijstand), ale wtedy trzeba byc zameldowanym oraz golym i wesolym. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 6:58 pm
|
|
|
manioza napisał/a: | czy ktos sie orietuje moze czy po zamknieci zzp , pzrzysługije mi zasiłek | o ile oplaales skladki na ta okazje do UWV to tak przysluguje . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 7:14 pm
|
|
|
baileys,
Jako zzp-er mozna jedynie wykupic "ubezpieczenie WW" - ale o tym manioza by chyba wiedzial ze specjalnie to wykupil.
http://www.uwv.nl/particu...llig-verzekeren
Zelfstandigen en freelancers zijn niet verplicht verzekerd. Zij kunnen ervoor kiezen zich vrijwillig te verzekeren bij UWV.
Tak to jedynie ma sie prawo na bijstand. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 7:25 pm
|
|
|
GeraltRivia, no wlasnie moga nie musza . A czy wie co placil ? tego to ja nie wiem .A czy ty wiesz ilu Polskich ZZP nie maja pojecia co oplacaja a co nie ? Tak p.s. to masz racje watpie zeby oplacal ale cuda sie zdazaja a zwlaszcza jak jego sprawy/oplaty/podatki zalatwialo b.ksiegowe . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|