Zamknięty przez: Gochna H Śro Kwi 24, 2013 9:12 am |
Eksmisja z wynajmowanego pokoju ...na bruk..możliwa? |
Autor |
Wiadomość |
nurek102
Poczatkujacy give the value first
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:12 pm Eksmisja z wynajmowanego pokoju ...na bruk..możliwa?
|
|
|
Problem typowy lub chyba niekoniecznie....ale faktyczny.
Wynajmuje pokój od holendra z meldunkiem.Miesiąc była umowa słowna (w Holandii ponoć równie ważna co pisemna.) Zwodziłem pana holendra z borgiem przyznaje.
Za dwa tygodnie mam otrzymać mieszkanie socjalne. Dzisiaj pan mnie przycisnął i powiedział,że jak nie zapłacę borgu to mnie wyrzuci...w piatek na ulicę.
Czy ma prawo to zrobić? Czy jest sensowna obrona gdyby doszło do takich działań?
nie bedę ukrywał,że liczę na rzeczową odpowiedz
pozdrawiam
a. |
|
|
|
|
vanrafell
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:55 pm
|
|
|
Sam walisz w c**ja a potem chcesz się bronić??
Jak się umawiasz z kimś że zapłacisz borg to to zrób.
Jakiej odpowiedzi oczekujesz?? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 7:57 pm
|
|
|
nurek102 napisał/a: | Czy ma prawo to zrobić? |
jak najbardziej . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
nurek102
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 8:09 pm
|
|
|
No prosze ..jakie pryncypialne osoby.Vanrafell,baileys.....jaki ton bezspretensionalny....Czyżby nigdy wam nie przyszło pójść na skróty,zgrzeszyć czy nagiąć prawo? nigdy ?.....nie wierzę......
Z borgiem można zwlekac bo:
-własciciel jest nie godny płacenie nie tylko borgu ale i czynszu,
-warunki mieszkania zmieniały sie z dnia na dzień na coraz gorsze;
-istnieje duże prawdopodobieństwo,ze właściciel nie zgodził by sie na wcześniejsze opuszczenie wynajmowanego pokoju....
Ale za kąśliwy i złosliwy komentarz super dzieki...
Amen |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 8:22 pm
|
|
|
nurek102, nie chodzi o princypia a o to ze nie placisz i w tej sytuacji jak najbardzej ma prawo ciebie wywalic i to z policja nabruk .
Z tego co widac to jestes poprostu naciagaczem i niegodnym czlowiekiem i to chyba wlasnie zobaczyl twoj wynajmujacy i dlatego postawil sprawe na ostrzu albo placisz albo ciebe wywali , do czeg nota bene ma prawo .
nurek102 napisał/a: | własciciel jest nie godny płacenie nie tylko borgu ale i czynszu, | a moze to nie wlascieiel placenia czynszu tylko ty jakiego kolwiek dobrego slowa i dachu nadl glowa . pozatym widzialy galy co brlaly i trzeba bylo od poczatku tagowac cene a nie teraz zgrywac cwaniaka .
nurek102 napisał/a: | warunki mieszkania zmieniały sie z dnia na dzień na coraz gorsze; | a ja myslisz nie placisz umowionych pieniedzy i chcesz zeby wszystko bylo jak ma byc ? Dodatkowo jak cos spier.... to bedzie na konto wlascieliea nie twoje bo ty nie chcesz zaplacic.
nurek102 napisał/a: | istnieje duże prawdopodobieństwo,ze właściciel nie zgodził by sie na wcześniejsze opuszczenie wynajmowanego pokoju.... | do tego ma tez jak najbardziej prawo umowa jest umowa i jak ja przyjoles to powinienies ja do konca dopelnic a nie tylko jak ci pasuje . Ale wiesz wlascieiel moze ciebie nawet jak sie wyprowadzsz podac do incasso i nadal wyegzekwowac kaske ktora mu sie prawnie nalezy do przyzwowitego rozwiazania kontraktu , czyli do daty koncowej .
Dodatkowo wlascielia mieszkania mozesz bardzo potrzebowac bo zeby dostac mieszkanie z woningstichting bedziesz musial przedstawic huurdersverklaring . Takowy musi napisac wlascieiel mieszkania i osobiscie podpisany . Musi on podac swoje dane i nr tel do kontroli . A jak wynajmujacy bedzie chcial ci nasrac w papierkach to poprostu zadzwoni do woningstichting i zglosi ciebie jako wanbetaler i zostaniesz wciagniety na czarna liste co odrazu skresli twoje mozliwosci na wynajem mieszkania .
Wiec zycze powodzenia cwaniaczku i zebys jak najbardziej popadl w problemy poprzez to co robisz . Bo teraz srasz nie tylko sobie ale tez innym polakomchcacym wynajac mieszkanie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Kwi 23, 2013 8:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 8:34 pm
|
|
|
nurek102,
Cytat: | Wynajmuje pokój od holendra z meldunkiem.Miesiąc była umowa słowna (w Holandii ponoć równie ważna co pisemna.) Zwodziłem pana holendra z borgiem przyznaje. | i teraz jak ktos sie wypowiada nie po twojej mysli to od razu go po glowie ? ej.... nieladnie
czy tego chcesz czy nie jest tak ,ze wlasciciel moze wywalic lokatora na bruk i nawet gmina i meldunek w tym wypadku nie pomoga
moja rada pogadaj z wlascicielem popros o zwloke
Cytat: |
Z borgiem można zwlekac bo: | tego dalej nie bede cytowala
szczerze mowiac po tym co tu umiesciles mozna wysnuc wniosek
ze najzwyczajniej sobie pogrywasz i migasz sie od placenia
ps z forum na temat eksmisji
http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=28513 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Kwi 23, 2013 8:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nurek102
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 11:28 pm
|
|
|
Finezja językowa baileysa powala....Dodatkowo ta zapalczywość ,bluzganie i morazlizatorstwo.......Ot zwykłe buractwo połączone z sarkazmem.........którego tutaj pełno.
A z drugiej strony tak na poważnie.........aby rodacy na swoim koncie mieli tylko takie przewinienia jak moje.....braku zapału do płacenia borgu ...to świat byłby piekny .Ale to zupełnie inna sprawa...... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Kwi 24, 2013 9:12 am
|
|
|
Cytat: | aby rodacy na swoim koncie mieli tylko takie przewinienia jak moje.. |
ale chyba nie po to zalozyles ten temat, aby udzielajacym sie w tym topicku doladowac za to ze nie chcieli ci slodzic
i chyba tez nie po to, by na koncu dojsc do powyzszego wniosku |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|