NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ppotrzebuje lekarza skierowania.
Autor Wiadomość
jason7em
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 28, 2013 1:59 pm   ppotrzebuje lekarza skierowania.

czesc wszystkim... problem jest taki ze mam stulejke i wiem ze musze isc najpierw do lekarza tzw domowego. pracuje holandii przez biuro i nigdy nie bylem u takiego lekarza. mieszkam w lelystad i nie mam pojecia gdzie mam sie zglosic moze jest ktos z lely i wie... i czy mozna poprostu isc do urologa czy do lekarza ktory to leczy poprostu sie do niego zapisac.?
z gory dzieki.

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 2:23 pm   

Powinienes sie zapisac do lekarza domowego, tu masz liste lekarzy w Lelystad wiec sobie wybierz wedlug np. najlepszej opinii lub takiego, ktory przyjmuje w Twojej okolicy:
http://www.zorgkaartneder...lystad-%28fl%29
Bez skierowania nie dostaniesz sie do urologa.

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

KeSemka 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 29, 2013 10:44 am   

Ze swoich ostatnich doświadczeń wiem też, że jak już wybierzesz lekarza to spróbuj się dodzwonić. Ja obijałam się o automatyczne sekretarki, a że nie znam holenderskiego to były dla mnie czarną magią.
W końcu któryś lekarz odpowiedział na mojego maila. Zawsze na początku zaznaczam, że mówię po angielsku. Jak już się dodzwonisz/ domailujesz do któregoś, to poproś o spotkanie.
Wyznaczą Ci godzinę, lekarz uściśnie grabę i musisz mu powiedzieć co Ci jest.
Najlepiej mieć po holendersku chociaż kilka wyrazów przetłumaczonych. W Twoim przypadku: stulejka, urolog. Bo po angielsku różnie bywa, to już jest słownictwo fachowe, nie każdy lekarz zna.
Nie zdziw się, jak lekarz nie da Ci od razu skierowania do specjalisty tylko będzie badał Cię sam:) Tutaj lekarz domowy jest od wszystkiego. Ja byłam trochę w szoku;)

Odpowiedz do tematu