NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Młody Kierowca Pytanie o Pracę
Autor Wiadomość
quba^ 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 19, 2013 10:01 pm   Młody Kierowca Pytanie o Pracę

Witam ,
Jako że już miałem dość pracy przez biura , a jednak wiekiem młody jestem ;) 22 lata (we wrześniu 23)
Przyjechałem do polski i za oszczędności postanowiłem zrobić prawo jazdy ( w końcu , upragnione :083: )

I mam pytanie ,

Świeżo co mam zrobione prawko kat. C oraz kwalifikację zawodową , niedługo mam egzamin na c+e , znam perfekt angielski . Myślicie że jest szansa załapać się od razu do pracy w hol pomijając polskie pośrednictwo? Znalazłem stronę z masą ogłoszeń dot właśnie pracy kierowcy , głównie z kat C na start po roku - dwóch c+e . I nie jestem pewny czy właśnie mam co próbować w ogóle bo strona holenderska ogłoszeniodawcy też holendrzy , nie jestem na straconej pozycji ? Atakować i się nie bać ? ;]

Chcę w końcu zacząć normalnie pracować , za normalną wypłate , pakiet socjalny przyjechać tu z dziewczyną. Planuje zostać tu na stałe .

Chciałbym także dodać że żadne międzynarodówki w grę nie wchodzą ( 3/1 4/1 itp)
Codziennie w domu lub krótkie wyjazdy

Pozdr liczę na pomoc
jakub
Ostatnio zmieniony przez quba^ Wto Lut 19, 2013 10:14 pm, w całości zmieniany 2 razy  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 11:32 pm   

quba^, zapomij szansa na taka prace rowna sie wygraniu w totka . Dzienne trasy to w 90 % trasy dystybucyjne gdzie jezyk NL jest obowiazkiem .
przy twoim doswiadczeniu i wieku jak zlapiesz dzienna robote to brutto miedzy 1500 a 1600 na miesiac . plus nadgodziny itd moze 1800 -1900 brutto wyciagniesz .
Ale do odwaznych swiat nalezy i cuda sie zdazaja . Zycze powodzenia .

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lut 19, 2013 11:54 pm   

quba^,

Cytat:
Myślicie że jest szansa załapać się od razu do pracy w hol pomijając polskie pośrednictwo? Znalazłem stronę z masą ogłoszeń dot właśnie pracy kierowcy , głównie z kat C na start po roku - dwóch c+e . I nie jestem pewny czy właśnie mam co próbować w ogóle bo strona holenderska ogłoszeniodawcy też holendrzy , nie jestem na straconej pozycji ? Atakować i się nie bać ? ;]

skoro pracowales juz w Holandii to chyba znasz tutejsze realia zycia i pracy

inaczej pomysle sobie ze naogladales sie za duzo fimow i glowe masz nabita fantazjami

A czy to nie jest czasem tak , ze zanim siadzie sie za kolkiem auta trzeba by czyms sie wykazac miec jakies doswiadczenie w tej dziedzinie (jak w kazdej innej zreszta tez ) zdaje mi sie, ze samo super CV nie wystarczy

Pewnie ze mozesz sie starac... bac sie nie ma czego ,

Cytat:
Chcę w końcu zacząć normalnie pracować , za normalną wypłate , pakiet socjalny przyjechać tu z dziewczyną. Planuje zostać tu na stałe .

nikt tego ci nie zabroni ,ale to Ty bedziesz musial podjac wazna decyzje

quba^ 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 20, 2013 7:43 am   

W holandii już pracowałem jednak ograniczony byłem do realiów polskich biur pracy , gdzie oczywiście każdy był codziennie uświadamiany że za płotem biura czeka 15 osób na twoje stanowisko i lepiej się w takim razie nie wychylać :119:

Zauważyłem też w niektórych ofertach pracy że warunkiem zatrudnienia jest zapisanie się na obowiązkowy kurs języka Hol .

A jeśli o wynagrodzenie chodzi , jestem 100% świadomy że na start 1500-1600 miesiąc do 1900 brutto zarobie . Ale się nie zrażam , na dzień dzisiejszy chodzi mi głównie żeby się załapać a potem to już z górki . Początki nie zawsze są proste :)
W takim razie dzisiaj zaczynam tworzyć ładne cv , list motywacyjny zrobić ładne zdjęcie i heja , do odważnych świat należy , zobaczymy co z tego wyjdzie

p.s
Stworzyłem ten temat głównie po to żeby dowiedzieć się czy jechanie na taki żywioł jest wogóle opłacalne i warte zachodu . Mam w zapasie prace właśnie jako kierowca c (hurtownia gazet ) wokół komina ale właśnie tu w PL przez znajomego .
Chciałbym od razu wyjechać do Nl ale jak sytuacja na to nie pozwoli to nabiore doświadczenia w polsce , zacznę szlifować język Hol i może moje szanse wzrosną .
Już sam nie wiem co robić , zaczynając prawo jazdy robić byłem pełen energii optymizmu a teraz jak wszystko prawie podokańczane okazuje się że nawet dla kierowców w hol cięzkie czasy nastały :(
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez quba^ Śro Lut 20, 2013 7:55 am, w całości zmieniany 2 razy  

fastbikes 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 20, 2013 1:28 pm   

Czesc a ja w skrócie opisze moja sytuacje ,która własnie pomoże Jakubowi dążyc do tego co chce bo ma do tego pełne prawoo jak zreszta każdy z nas. Jak założyciel tematu pracowałem przez polskie i nl biura posrednictwa pracy lecz pewnego dnia wszystko sie zmieniło i podjąłem prace bezpośrednio u holendra na kontrakt jako kierowca kat C.Prace zaczynałem przeważnie o 4;30 rano i 12 h trasa holandia oraz belgia codziennie w domu wszystkie weekendy moje na ręke 2000-2100 e w zależnosci od godzin.Zrezygnowałem z tej pracy ponieważ uważam ze 240 h w pracy miesiecznie to nie zycie a pieniadze to nie wszystko sa jeszcze takie wartosci jak rodzina i rozwój osobisty ale do brzegu jak bedziesz szukał i bedziesz tego chciał to znajdziesz.Pozdrawiam i zycze pomyslnosci.Ps równiez nie znam jezyka niderlandzkiego tylko angielski

Odpowiedz do tematu