Zamknięty przez: Gochna H Sob Mar 23, 2013 11:30 pm |
Inżynier w NL |
Autor |
Wiadomość |
tatuado
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 06, 2013 3:02 pm Inżynier w NL
|
|
|
Witam Wszystkich
Jestem Tu 'nowy' i pytań pewnie nasunie się milion.
Mam za ok tydzień rozmowę o pracę w dużej firmie w Hadze. Staram się o pracę jako inżynier. Może wiecie jakie stawki są na tego typu stanowiskach w Holandii.
W przyszłości raczej myślę o przeprowadzce z rodziną do NL.
Przeglądam forum i jego tematy, jak również sam internet apropos cen i kosztów więc jakieś rozeznanie dzięki temu już mam ale nie wiem o jakich pieniądzach mogę rozmawiać z pracodawcą. Nawet w rozmowie przez telefon ciężko mi było ocenić Pani z działu HR gdy mnie o to zapytała.
Z góry dziękuję i przepraszam jeśli tego typu temat już się wcześniej pojawił, ale ja go nie znalazłem ;/
Pozdrawiam |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Mar 06, 2013 3:12 pm
|
|
|
3700 brutto minimum |
|
|
|
|
tatuado
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 23, 2013 10:46 pm
|
|
|
mlubinski faktycznie niewiele się pomyliłeś.
Pierwsza oferta była nawet niższa, ale udały się małe negocjacje
Z tym że firma daje duże wsparcie przy relokacji, również dla rodziny. Całkiem spory dodatek relokacyjny. Podróż moja i rodziny na koszt firmy. Kursy językowe także. Mieszkanie na 3 m-ce. Nie jest źle i zważywszy na możliwości rozwoju w tej firmie trzeba spróbować.
Firma będzie się dla mnie ubiegać w "urzędzie podatkowym" o coś w stylu ulgi podatkowej dla "professionals" zaczynających pracę w NL w wysokości 30%. Czy ktoś z Was słyszał może o czymś takim??
BTW Interview na stanowisko trwało od 9:20 do 14:30 hahaha z 5 osobami po kolei. Stresujący, ale koniec końców, świetny dzień. |
Ostatnio zmieniony przez tatuado Sob Mar 23, 2013 10:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
|
|
|
|
tatuado