Przesunięty przez: Gochna H Sob Lut 15, 2014 3:41 pm |
Odzyskanie zasiłku rodzinnego od ex-męża. |
Autor |
Wiadomość |
Emusia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 6:25 pm Odzyskanie zasiłku rodzinnego od ex-męża.
|
|
|
Córka w lipcu 2011r pojechała do ojca na wakacje i tam została.Przez rok uczęszczała tam do szkoły.W ubiegłym roku przyjechała do Polski i została ,tu uczęszcza do Gimnazjum.Mój były mąż pobiera na nasza córkę zasiłek rodzinny i nie przekazuje mi go.Stwierdził,ze jemu się należy ,bo to on pracuje w Holandii a nie ja.Nie wiem co mam zrobić żeby odzyskać zasiłek rodzinny od byłego męża. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 6:32 pm
|
|
|
Emusia, zglosic ten fakt do SVB . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 8:10 pm
|
|
|
Emusia,
Cytat: | Mój były mąż pobiera na nasza córkę zasiłek rodzinny i nie przekazuje mi go.Stwierdził,ze jemu się należy ,bo to on pracuje w Holandii a nie ja |
Mam rozumiec ze w Polsce nie otrzymujesz (polskiego) zasilku na corke ? i przez ten czas kiedy corka byla /mieszkala u ojca rowniez go nie pobieralas ?
Jesli nie znasz jezyka ( chyba ze angielski) to niewiele sama tu zalatwisz z SVB
Sa biura ktore specjalizuja sie w rozwiazywaniu takich spraw , oczywiscie odplatnie ale wydaje mi sie iz w tym przypadku warto zaryzykowac .
Jesli corka przebywa z toba , to mezowi nie nalezy sie kindrbijslag
Kiedy sprawa zostanie tu naswietlona i tu wyplynie , to ex bedzie musial zwrocic wszystkie przywlaszczone pieniadze tak to wyglada .
(bedac na twoim miejscu zrobilabym mu kolo piora ! ) |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Kwi 19, 2013 9:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|