Bardzo mocny kaszel |
Autor |
Wiadomość |
mateuszxxl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 15, 2013 10:39 pm Bardzo mocny kaszel
|
|
|
Witam, przedwczoraj byłem u lekarza.. który przepisał mi antybiotyk twierdząc, że mam grypę.. Mówiłem mu, że strasznie męczy mnie kaszel przez który nie mogę spać.. Ale nic nie przepisał, powiedział, że antybiotyk powinien starczyc.. Niestety.. nic nie działa..
Proszę o pomoc, czy w Holandii dostanę taki lek jak : thiocodin? To tabletki które leczą kaszel ale zapobiegają duszeniu się, w Pl jest on dostępny bez recepty..
A może gdzieś w etosie czy kruidvacie czy innym sklepie dostane coś co nie jest wykrztuśne na kaszel...
Proszę o pomoc.. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 7:14 am Re: Bardzo mocny kaszel
|
|
|
mateuszxxl napisał/a: | Witam, przedwczoraj byłem u lekarza.. który przepisał mi antybiotyk twierdząc, że mam grypę.. Mówiłem mu, że strasznie męczy mnie kaszel przez który nie mogę spać.. Ale nic nie przepisał, powiedział, że antybiotyk powinien starczyc.. Niestety.. nic nie działa..
Proszę o pomoc, czy w Holandii dostanę taki lek jak : thiocodin? To tabletki które leczą kaszel ale zapobiegają duszeniu się, w Pl jest on dostępny bez recepty..
A może gdzieś w etosie czy kruidvacie czy innym sklepie dostane coś co nie jest wykrztuśne na kaszel...
Proszę o pomoc.. |
No nie mow, lekarz przepisal Ci antybiotyk na grype? Holenderski lekarz?
Tak, w Holandii jest codeina ( Codeïnefosfaat) przeciw kaszlowi ale ostatnio nie chca przepisywac z powodu zbyt wielu skutkow ubocznych. Oczywiscie tylko i wylacznie na recepte.
A w drogerii czy aptece dostaniesz tylko syrop, pytaj o middel tegen kriebelhoest of prikkelhoest. Np. hoestsiroop met tijm of althaea. A z mocniejszych Noscapine, tez syrop. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
mateuszxxl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 10:48 pm
|
|
|
no dokładnie to AMOXICILLINE DISP 500 MG mało tego, rewelacja zaczyna działać..
po tej wizycie u tego lekarza, naprawdę zatęskniłem za Polskim lekarzem..
nie wiem czy ta obojętność lekarza wobec mnie wypływała z faktu, że jestem obcokrajowcem... hmm ;> |
Ostatnio zmieniony przez mateuszxxl Czw Maj 16, 2013 10:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 11:56 pm
|
|
|
No ale to chyba nie na grype Ci przepisal? Na grype ( wirus) nie przepisuje sie antybiotykow bo nie dzialaja. Musisz miec jakas bakteryjna infekcje. Zadzwon do asystentki i zapytaj czy moze poprosic lekarza o przepisanie pare tabletek codeiny bo pogorszylo Ci sie z kaszlem. Co do potraktowania to nie masz co narzekac bo wiekszosc pacjentow w przypadkach infekcji drog oddechowych odsylanych zostaje bez recepty. Co do polskich lekarzy to tez wole sie leczyc u polskiego bo przynajmniej bierze mnie "pod lupe" calosciowo tzn. przychodze z wysypka a on jeszcze mi cisnienie bada i okazuje sie ze jest mocno podwyzszone, a to opuka, ostuka, wymaca i juz wie ze z nerczkami jest cos nie tak. Tutaj to marzenie, sam musisz sobie postawic diagnoze . Powrotu do zdrowia zycze |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
|
|