mondhygenist - jak to dziala? |
Autor |
Wiadomość |
bolba
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2011 Posty: 36
|
Wysłany: Nie Maj 19, 2013 3:01 pm mondhygenist - jak to dziala?
|
|
|
musze miec skierowanie, znacie jakiegos dobrego w hadzie? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Maj 19, 2013 4:26 pm
|
|
|
bolba,
Cytat: |
mondhygenist - jak to dziala? |
Do stomatologa, udaje sie wtedy ,kiedy mam jakis problem - typu borowanie, leczenie kanalowe lub wyrywanie zeba
a do mondhygenist chodze przewaznie 2x w roku (ale bywalo ze czesciej )
na czyszczenie , piaskowanie etc.
Wiem ze osoby ,ktore maja choroby przyzebia rowniez u mondhigienisty uzyskuja pomoc, oczywiscie nastepuje to ,po wczesniejszej konsultacji z dentysta skierowania nie potrzeba oni ze soba wspolpracuja przynajmniej tu gdzie ja naleze . |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Maj 19, 2013 4:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Nie Maj 19, 2013 4:38 pm
|
|
|
Jestem z innego rejonu. Albo masz mondhygenist przy swoim dentyscie albo osobna przychodnie. Umawiasz sie bez skierowania telefonicznie. Jezeli masz ubezpieczenie natura koniecznie dowiedz sie czy ta przychodnia ma kontrakt z Twoja ubezpieczalnia, jezeli masz ubezpieczenie restitutie nie ma to znaczenia. Reszta tak jak pisze Gochna - sciaganie kamienia, piaskowanie, polerowanie. Zapytaj tez o kody jakie bedzie Ci wstawiac przy wypisywaniu rachunku, czy otrzymasz zwrot bo ja bylam w takiej sytuacji, ze mi wpisala bledny kod i ubezpieczalnia nie chciala zwrocic kosztow i trudno bylo mi to potem odkrecic. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
bolba
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2011 Posty: 36
|
Wysłany: Pon Maj 20, 2013 5:03 pm
|
|
|
ooo dzieki wlasnie o to mi chodzilo! przeprowadzilam sie i tam gdzie mieszkaam wczesniej mialam dentyste z higienista i ubezpieczenie dentystyczne, dawali mi rachunki nie wnikalam za co. w polisie napisali, ze 0% procent, ale teraz nie wiem czy place 0% czy mi zwracaja 0, po reformach to pewnie ta druga opcja ;-(. jeszcze raz dzieki! |
|
|
|
|
|