Zamknięty przez: Gochna H Pon Cze 10, 2013 5:00 pm |
Formularze dostępne dla wszystkich (dodatki, rodzinne) |
Autor |
Wiadomość |
ammmi
Poczatkujacy ammmi
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 2:29 pm Formularze dostępne dla wszystkich (dodatki, rodzinne)
|
|
|
Założyłam nowy temat w związku z tym, jeśli moderatorzy maja zamiar go usunąć to jestem w stanie to zrozumieć. Proszę jednak o wyrozumiałość bo szukam szukam i wszystko jest tak porozrzucane, ze już oczy bolą o wertowania stron w Internecie ….
Chce wyjechać do Holandii dzieckiem, a co za tym idzie posłać córke do NL szkoły. Tak wiec czy chce czy nie chce zostanę tu raczej na stałe aby nie mieszać dużo w życiu tej małej istotki. Od kilku tygodni uczę się języka holenderskiego i zapoznaje się z przepisami w Nl. Tyle na mój temat, bo wiecej jest niepotrzebne.
A teraz meritum: chciałabym zobaczyc jak wygladają wnioski o dodatki socjalne w Holandii, ale jestem w Pl, nie mam jeszcze Digid i nie mam jak ich zdobyć. Chce się przygotować do wyjazdu a wiem,że przez pierwsze miesiące tam będzie ciężko i przyda się pomoc socjalna a co za tym idzie wypełnianie wniosków o rodzinne, dodatek do mieszkanie i do ubezpieczenia.
Czy ktoś dysponuje aktualnymi mniej lub bardziej formularzami ktore bede wypełniać (po meldunku w Holandii) do rodzinnego,zorgtoeslag i huurtoeslag w języku holenderskim?
Chce sobie je wydrukować i nauczyć się wypełniać jeszcze przed przyjazdem do Nl,bo wtedy gdy przyjadę do Holandii zajmie mi to kilka minut a ja będę mogła zając się szukaniem przedszkola i pracy dla siebie ( narzeczony już tam pracuje i jedziemy do niego) |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 10, 2013 4:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 4:17 pm
|
|
|
niestety nie ma , nawet jesli byly to do wypelnienia potrzebujesz sofi nr ( swoj )a do dodatku na czysz trzeba miec najpierw mieszkanie a do ubezpiezpieczenia tez trzeba miec ubezpiezpieczenie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 4:59 pm
|
|
|
ammmi,
Cytat: | narzeczony już tam pracuje |
Jesli narzeczony pracuje w Holandii , to tu pobiera juz dodatki ...
Jesli nie zadowala cie odpowiedz w tym topicku to w tym Dziale u gory tematu, sa podklejone watki wiec prosze tam szukaj odpowiedzi. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 10, 2013 5:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|